• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

18.07.2018

17:51

SRBIJO DOKLE ĆEŠ DA TRPIŠ UGLJANINOV TEROR: Pozvao Pacolija da poseti "Sandžak" , ODGOVOR BEOGRADA mora biti brutalan!

Politika

SRBIJO DOKLE ĆEŠ DA TRPIŠ UGLJANINOV TEROR: Pozvao Pacolija da poseti "Sandžak" , ODGOVOR BEOGRADA mora biti brutalan!

Podeli vest

Prema pisanju portala Kossev Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Bedžeta Pacolija da u svojstvu "zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosovo" prisustvuje svečanoj sednici Nacionalnog veća Bošnjaka i debati "Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu" u Novom Pazaru

Pacoliju je, navodi portal pozivajući se na dokument u koji je imao uvid „Kljan Kosova", upućen poziv da 21. i 22. jula dođe u Novi Pazar, a drugog dana dnevnog reda predviđena je poseta drugim opštinama Sandžaka i Pešterske visoravni.

- Prihvatanjem ovog poziva i vašim dolaskom učinićete veliku čast Bošnjačkom nacionalnom veću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka - navodi se u pozivu koji je potpisao sekretar Saveta Mirza Hajdinović.

Pacoli je u odgovoru za "Klan Kosova" rekao da će ići u Novi Pazar ukoliko mu srpske vlasti daju dozvolu.

Na pitanje da li se Bošnjačko nacionalno veće ovim potezom zapravo izjasnilo da priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, kaže da ni oni ni Sulejman Ugljanin nemaju prava da govore u ime svih građana Raško-polimske oblasti, a posebno ne u ime Srba koji tamo žive.

- Takođe, propisane su i dogovorene procedure na osnovu kojih mogu zvaničnici iz privremenih institucija samouprave da dolaze u Srbiju, kao i kako naši zvaničnici mogu da idu na Kosovo i Metohiju. Niko nema prava da zove bilo koga iz tih institucija da dolazi u centralnu Srbiju mimo tih procedura i mimo nadležnih državnih organa. Da neko poziva nekog takozvanog ministra spoljnih poslova nepostojeće države? Pa to jeste poruka da oni priznaju tu samoproklamovanu državu! Nema ministra spoljnih poslova, nema ni države Kosovo, i ne može niko da dođe sa Kosova u svojstvu nekakvog ministra spoljnih poslova - kategoričan je Drecun.

TAČI MINIRAO PREGOVORE! NEĆE KOMPROMIS - TRAŽI SAMO DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!

Međutim, kako kaže, to je uobičajen način da se Sulejman Ugljanin, na jedan ekstreman politički način, probije u javnost.

- On stalno pokušava da destabilizuje situaciju u Raško-polimskoj oblasti, stalno stvara nekakve probleme, stalno je na granici izazivanja nekih incidenata koji bi mogli da prerastu i u nasilje, i mislim da je krajnje vreme da mu se pošalje jedna snažna poruka da ne može to da radi i da na najgrublji način narušava Ustav Republike Srbije - poručuje Drecun.

VUČIĆ POSLE PREGOVORA: TAČI BI DA ALBANCI NA KOSOVU DOBIJU SVE, A MI NIŠTA!

Upitan da li će Vlada Srbije reagovati na ovaj potez Bošnjačkog nacionalnog veća, Drecun napominje da ne može da govori u ime Vlade i da je to pitanje za njih.

Tanjug

Kada je reč o tome koliko je realno da se Bedžet Pacoli u subotu zaista pojavi u Novom Pazaru, Drecun kaže da je apsolutno neprihvatljivo da on dođe u posetu Raško-polimskoj oblasti u svojstvu nekakvog ministra spoljnih poslova.

- On, pretpostavljam, može da dođe kao privatno lice, ali kako je sada na toj funkciji, onda moraju da se poštuju propisane procedure, i to ne može da bude mimo nadležnih državnih organa - zaključuje Drecun.

ZAMALO DA NAM ZLOČINCI PADNU ŠAKA! Avion sa Tačijem, Haradinajem i Veseljijem uleteo u srpski vazdušni prostor!

Podsećanja radi, Bošnjačko nacionalno veće je najviše predstavničko telo sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji. Osnovano je 11. maja 1991. godine, pod imenom Muslimansko nacionalno vijeće Sandžaka. Za predsednika Veća izabran je dr Sulejman Ugljanin. Do 2003. godine, Veće radi pod nazivom Bošnjačko nacionalno vijeće Sandžaka, a nakon 2003. godine kao Bošnjačko nacionalno veće.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 5 godina

Da dodje bre i da ih posle povede sve zajedno za Tursku jer sledeci put nema prastanja.

Margo

pre 5 godina

Ugljanin u Tursku, a mi zovemo Raska oblast, jer ono na S nije nasa rec...

grof01

pre 4 godine

Da iz srpskog jezika izbace sve turcizme i bosanske riječi,srbi bi samo blejali!!!

Marko

pre 5 godina

Treba mu ispitati poreklo imovine i uhapsiti ga za utaju poreza! U demokratskoj Americi bi mu bilo suđeno za rušenje ustavnog poretka. Ispitati i poreklo imovine njegove dece i rođaka.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Треба нам: ЗАКОН О ЗАШТИТИ ДРЖАВЕ....!! Очигледно је овај српски Устав даје некима...Превише .... - "слободе"...!!

jocaa

pre 5 godina

Kako nasim zvanicnicima nije dozvoljeno da uđu na Kosovo tako trebamo i mi da se postavimo prema Albanskim

milan

pre 5 godina

Ipak treba da se spreci i da se jasno stavi do znanja Albanskom nekakvom ministru da nije pođenjan na teritoriji Srbije

Pazarac

pre 5 godina

E Srbijo,kad jedan ovakav otpad moze da laprda sta hoce. Sto u Turskoj nije ovako arlauko. Po ovome se vidi koja smo drzava.

jasterb

pre 5 godina

Pa nek dodje na poziv Ugljanina,odma ce prekrstiti procedure koje su potpisane izmedju Beograda i Pristine,pa neka ga lepo provozaju nasi specijalci do Beograda,nekog prekrsajnog suda,pa nek ga provuku kroz slaviju peske do njegoseve,kao sto su Djurica,pa ga lepo deportuju nazad. Takva je procedura u tom slucaju,pa nek se postuju propisi,sledeci put ce pitati dal moze da dodje.

Fudbaler

pre 5 godina

Sandžak treba da bude u sastavu Srbije.Da niko više ne pokušava da separatiše Srbije.

Ljube

pre 5 godina

A gde je to Sandžak ako nije u Srbiji? Jel si ti išao u osnovnu školu?

Budimo realni

pre 5 godina

Pa nije mi jasno, jel mi sa Albancima pregovaramo sa njima kao sa privatnim licima ili kao sa drzavnim sluzbenicima? Kako ih mi tretiramo? Voljeli ili ne sto vam kazem ali Ugljanin nista nije pogresio

Meduza

pre 5 godina

Ma oni definitivno rade sta hoce..Zaista nema smisla..

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Ugljanin treba odgovarati zbog kršenja ustava Republike Srbije , ako mu se ne sviđa u Srbiji , neka ide u Albaniju da živi.

Alhemičar

pre 5 godina

Zakoni Srbije se mora poštovati i Pacoliju da se zabrani prisustvo na teritoriji Novog Pazara.

hg

pre 5 godina

Ugljanin i Pacoli su ratni zlocinci i islamski teroristi koji su pretnja miru na Balkanu ali i svim hriscanskim narodima! Njih bi trebalo uhapsiti i poslati u Hag!

Djordje

pre 5 godina

Zaboravljena politička figura koja pokušava da skupi političke bodove jeftinim trikovima.

bogoljub

pre 5 godina

Treba u Srbiji u svakoj sluzbenoj komunikaciji zabraniti upotrebu sandzak vec koristiti Raska oblast ili Zapadna Srbija. Nasi politicari sa ushicenjem izgovaraju rec Sandzak u svakoj prilici to zabraniti

Maja

pre 5 godina

Ugljanin destabilizuje Srbiju i radi protiv naših interesa,krajnje je vreme da nadležni organi sankcionišu ovakvo ponašanje.

Ana

pre 5 godina

Ovog ekstremnog provokatora trebalo bi privesti pravdi i zakonima ove države,ko je on da narušava naš državni sistem?

Mile

pre 5 godina

Zna dobro Sulejman Ugljanin da nema pravo da takvom licu sa Kosova upucuje poziv za dolazak u Srbiju. Ovaj covek je veliko zlo, kako za Srbe tako i za Bosnjake. Njega interesuje licni interes i nimalo interes Bosnjaka, a o interesima drugih da i ne govorim.

Dejan

pre 5 godina

Koji odgovor Beograda, kad ne smemo nista? I u vreme Milosevica je ovaj isto radio. Zelenom zastavom mahao po Pazaru. To treba na smrt osuditi, odmah!!!

jovana

pre 5 godina

Vrhunski bezobrazuk na koji se mora odgovoriti primereno ne spustajuci se na njihov nivo.

Velizar

pre 5 godina

Muslimani saradjuju i vrse pritisak na Srbiju. Sve to u dogovoru sa Zapadom. Ala bi se usrecili zajedno, do prve podele plena. Jadan narod koji mora da vas sledi.

duka

pre 5 godina

Ugljanin radi te stvari jer vise nije niko i nista pa misli da ce Vucic da mu da neku fotelju opet da bi cutao samo sto od toga nema nista. Svasta ljudi rade da dodju do fotelje ali ovaj Ugljanin bas preteruje jer je nebitan.

pavle

pre 5 godina

Ovaj bi čas u Sarajevo, čas u Prištinu, a od Beograda uzima pare.

grof01

pre 4 godine

Srni nikad nisu čuli ni za jednu mdru poslovicu,a interesantna je ona koja kaže-Ko drugom jamu kopa,sam u nju upada- Srbija peko svog Mile Ronhilla,koji je inače na vučovoj uzdi,pokušava ono što nije mogla u ratu,dijelti BiH. E sad srbija ima svoga Ugljanina koji će cjepati ponovno srbiju.....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija