• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

20.10.2018

00:54

HRISTIJAN MICKOSKI VMRO-DPMNE:  "Crni petak" makedonske istorije!

Politika

HRISTIJAN MICKOSKI VMRO-DPMNE: "Crni petak" makedonske istorije!

Podeli vest

Lider najuticajnije opozicione VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, poručio je večeras da će izglasavanje inicijative za ustavne promene promeniti lice Makedonije, a time i njenu istoriju i lična dokumenta građana.

Na konferenciji za novinare održanoj tačno u ponoć u sedištu te stranke, Mickoski je ocenio da je inicijativa za promenu Ustava izglasana pod pritiskom i na sramotan način koji će ostati upamćen.

Mickoski je rekao da je inicijativa usvojena pod pritiskom i ''klasičnim silovanjem'', za šta je odgovornost pripisao premijer Zoranu Zaevu.

- Ovo je najgori dan u makedonskoj istoriji, ''crni petk''", rekao je.


VMRO-DPMNE, poručio je, neće odustati od članstva Makedonije u NATO I EU

- A, najveći neprijatelj evropskih vrednosti je Zoran Zaev, koji je do ustavne revizije došao kršenjem demokratije - poručio je Mickoski.

Rekao je i da je njegova obaveza bila da se suprotstavi ovoj inicijativi.

Poručio je da ta stranka neće odustati od zahteva za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora i dodao da je siguran da će na tim izborima odneti pobedu, a Zaev će, kazao je, dobiti zasluženu kaznu.

Rekao je i da su poslanici njegove stranke, koji su glasali za ustavne promene, po kratkom postupku isključeni iz članstva VMRO-DPMNE.

TEŠKA NOĆ U SKOPLJU: Sobranje izglasalo odluku o pristupanju izmenama ustava, MAKEDONIJA SE VIŠE NEĆE ZVATI TAKO!

 

STRAŠAN PRITISAK NATO NA MAKEDONIJU! Poslanicima VMRO-DPMNE pretili hapšenjem AKO NE GLASAJU za sporazum sa Grčkom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

sad mu zaev kriv sto su neki njegovi poslanici glasali za .ustvari nasa juzna braca su se ipak dugo odupirala i prijatno su me iznenadili . ali ishod svega se znao unapred .pa neka vam je prosto severni makedonci .

slađa

pre 5 godina

Narod Makedonije treba da izađe na ulice i otera i Zaeva i Mickoskog, jer je narod bojkotom rekao ne EU i NATO, a pride mu je promenjeno ime. Ova dvojica su zbog međusobne borbe za vlast prodala građane Makedonije i imedržave. Toliko.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17