• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

24.10.2018

13:14

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Tramp povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom pokušava da trguje!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI NA PINKU: Tramp povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom pokušava da trguje!

Podeli vest

Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski izjavio je da američki predsednik Donald Tramp najavama da će se povući iz sporazuma Amerike i Rusije o raketama kratkog i srednjeg dometa pokušava da napravi neku vrstu trgovine

 

On je podsetio da je sporazum Amerike i Rusije potpisan 1987. godine. Prema njegovim rečima, Sovjeti su to vreme poremetili evro-raketnu ravnotežu jer su u Evropu dovukli rakete SS20 kakve Amerikanci tada nisu imali.

- Rusi su u međuvremenu razvili rakete i Iskander koje su kopneno bazirane i pomorsku verziju krstareće rakte Klaibar koja se lansira sa podmornica i ratnih brodova čime ne krše sporazum jer on obuhvata samo kopneni segment - naveo je Lazanski. 

On je dodao da se instaliranjem Iskandera u Kaliningradu, u centralnoj Evropi, da bi parirali američkom balističkom štitu u Poljskoj koji se za pola sata može pretvoriti iz defanzivnog u ofanzivni raketni sistem.

- Mislim da žele jednu dobru trgovinu. Tramp je svestan da će, ako se odrekne tog sporazuma imati problema, jer rakete mora da rasporedi negde u Evropi, pa može doći do reprize situacije iz osamdesetih godina kada su bile masovne demonstracije protiv raketa Peršing 2 i Kruz. Može doći do novog zaoštravanja na relaciji Evropa i Amerika. Činjenica je da Amerika neće nikada ući u nuklerani rat zbog neke evropske zemlje, već samo zbog sebe - istakao je Lazanski. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija