• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ - M. DOBROMIROVIĆ

30.10.2018

21:24

PUTIN DAJE VUČIĆU NAJVIŠE RUSKO ODLIČJE: Orden Aleksandra Nevskog, ogromna čast ZA SVE GRAĐANE SRBIJE!

Politika

PUTIN DAJE VUČIĆU NAJVIŠE RUSKO ODLIČJE: Orden Aleksandra Nevskog, ogromna čast ZA SVE GRAĐANE SRBIJE!

Podeli vest

Ruski predsednik će tokom posete Srbiji u januaru sledeće godine Aleksandru Vučiću uručiti Orden Aleksandra Nevskog, najviše rusko odličje. Poslednji Srbin koji je dobio ovaj orden bio Nikola Pašić, a pre njega Njegoš, Karađorđe, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević...

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin doneo je juče ukaz kojim se šef srpske države Aleksandar Vučić odlikuje Ordenom Svetog Aleksandra Nevskog! Putin će ovo najznačajnije i najviše rusko odličje svečano uručiti Vučiću tokom posete Srbiji u januaru sledeće godine.

Ovo priznanje se posle više od 100 godina ponovo dodeljuje jednom Srbinu i to najbolje govori o odnosu ruskog lidera prema predsedniku Srbije.

Neuspela kampanja laži

Svi mrzitelji u Srbiji moraju sada da se postide zbog ranije izgovorenih laži o lošim odnosima dvojice državnika
Stevica Deđanski, Centar za razvoj međunarodne saradnje

Poraz mrzitelja

Pre Vučića, poslednji Srbin odlikovan ovim ordenom bio je čuveni srpski državnik Nikola Pašić, a osim njega tim odlikovanjem ovenčani su grof Sava Vladislavić Raguzinski (Srbin, osnivač ruske obaveštajne službe), baron Petar Duka (srpski general u austrijskoj vojsci s početka 19. veka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, Karađorđe, kralj Milan Obrenović i kralj Aleksandar Prvi Karađorđević.

Komentarišući ovo izvanredno priznanje za prvog čoveka Srbije koje stiže iz ruku ruskog lidera, Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne saradnje, kaže da je ovo velika čast i priznanje za Vučića, ali i za sve građane Srbije.

Vučić: Čast je da ugostim Putina!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče u Beogradu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom o bilateralnoj saradnji i konkretnim projektima ekonomske saradnje.
- Za Srbiju je ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Rusije. Smatram da je njegov dolazak izraz poštovanja i tradicionalnog prijateljstva dve zemlje i bratstva dva naroda - rekao je Vučić i izrazio podršku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

- Sve 'neverne Tome' i svi mrzitelji svega normalnog u Srbiji, a posebno kvazinacionalisti, moraju sada da se postide zbog ranije izgovorenih laži o lošim odnosima dvojice državnika... Uvek su sve govorili samo da napakoste Srbiji. Najgore su uvek bile lažne patriote, koje su čak predsedniku Rusije pisale i žalile se na Vučića i državu u kojoj žive. Ovo je za svakog poštenog Srbina čast i ponos, da predsednik Srbije dobije ovako važno priznanje. Pogledajte ko je samo u istoriji dobio ovaj orden i sve će vam biti jasno... - podvlači Deđanski.

Moskva ume da ceni

Politikolog Aleksandar Pavić naglašava da je dobijanje ovog ordena nesumnjivo velika čast, kako za predsednika Srbije, tako i za samu državu Srbiju.

- U sadašnje doba ovaj orden se daje istaknutim stranim državnicima, javnim ličnostima ili predstavnicima poslovnog sveta za zasluge u razvijanju odnosa sa Ruskom Federacijom, što znači da Moskva visoko ceni doprinos predsednika Srbije u toj oblasti. Takođe, u vreme nesmanjenih zapadnih pritisaka na Srbiju, orden je simbol maksimalne ruske podrške Vučiću i podsticaj za dalje razvijanje međusobnih odnosa, pogotovo uoči Putinovog dolaska u Beograd u januaru iduće godine... - zaključuje Pavić.

Oni su dobili najviši ruski orden: 

Foto: Nikola Pašić, Njegoš, Karađorđe, Milan Obrenović, Aleksandar Karađorđević

(FOTO/VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ ZA SPUTNJIK: Putinu sam rekao šta je srpsko rešenje za Kosovo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Ordenje će nam sigurno pomoći i vaditi iz g.vana.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17