• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.11.2018

16:57

VUČIĆ I FABRICI o KiM i evropskim integracijama

Politika

VUČIĆ I FABRICI o KiM i evropskim integracijama

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas na sastanku sa šefom Delegacije EU Semom Fabricijem, na posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu i istovremeno naglasio da će Srbija nastaviti da ispunjava evropsku agendu

 

On je izrazio očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

Predsednik Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

Ambasador Fabrici je podsetio na stav visoke predstavnice EU o povećanju taksi, koje predstavljaju kršenje CEFTA sporazuma i protivne su duhu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao i potrebi da se one što pre povuku.

On je istakao potrebu da se nastavi rad na održavanju mira i stabilnosti u regionu, i na putu pridruživanja Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

On je takođe naglasio da probleme treba rešavati na miran i racionalan način, kroz dijalog koji je Evropska unija posvećena da olakša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 5 godina

Evropa treba da obrati pažnju na dešavanja na Kosovu. Situacija može da eskalira nikad se ne zna šta Šiptarima može da padne napamet

Ana

pre 5 godina

EU treba vise da ucestvuje u resenju spora sa Pristinom.

milos

pre 5 godina

Srbija intenzivno radi na ipunjavanju uslova za ulazak u EU.

Milos

pre 5 godina

Evropska unija treba da sankcionise Pristinu zbog krsenja sporazuma CEFTA.

Filip

pre 5 godina

Moramo nastaviti put ka EU ali ne odustajemo od nasih interesa.

Luka

pre 5 godina

Dobra i uspesna politika SNS-a, Vlade Republike Srbije i predsednika Vucica zasluzna je za ovakav polozaj Srbije u Evropi.

DEJAN

pre 5 godina

Prilikom poslednjih desavanja na Kosovu,EU je zauzela prilicno uzdrzan i mek stav.Nadamo se da u buducnosti nece biti tako.

milab

pre 5 godina

Pristina mora da postuje sporazume koje je potpisala i Srbija ce biti spremna da nastavi dijalog.

Eva

pre 5 godina

Evropa mora da reaguje i da spreci sirenje nasilja nad nasim narodom.

Mirko

pre 5 godina

Srbija danas ima odgovorno rukovodstvo koje trezveno razmislja i koje ce zastiti sve Srbe ma gde oni bili.

Vojkan

pre 5 godina

Moramo konstantno da obavestavamo svet o potezima Pristine. Valjda ce se i kod njih probuditi svest o stetnosti odluka i postupaka pristinske vlasti.Srbija oduvek nastoji da nadje kompromisno resenje.

Sara

pre 5 godina

Srbija ce se truditi da ispunjava obabeze a i da se potrudi da se takse ukinu.

mrrr

pre 5 godina

Neophodni konkretni koraci EU da se urazumi Pristina i povuče takse.

koki

pre 5 godina

Srbija ocekuje da ce eu i medjunarodna zajednica imati razumevanja kakav pritisak trpi srbija. Srbija ocekuje pomoc i podrsku, ali i da eu naredi i natera siptare da ovakve sramne odluke povuku

Roska

pre 5 godina

Evropa mora da učini veliki korak ako misli da Priština počne da sprovodi dogovore. Priština radi samo ono što je u njenom interesu, a suprotstavlja se bezumnim odlukama svemu što joj ne odgovara. Ako je već tako, kako Evropa može da očekuje da do normalizacije odnosa između Beograda i Prištine uopšte dođe.

Kristina

pre 5 godina

Očekivanje da će EU uložiti dodatne napore kako bi Prištinu naveli da povuku jednostrane poteze kojim dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu i rizikuju eskalaciju sukoba.

Teodora

pre 5 godina

Dobro je sto je doslo do ovog razgovora jer on moze znacajno da doprinese na stabilizaciju trenutnih prilika u regionu i na KiM.

dragan

pre 5 godina

Mere uvedene osd srane Prištine destabilisu i podizu tenziju u celom regionu. Fabrici nadam se ima nacina da sagleda realno situaciju i adekvatno odreaguje

Dejan

pre 5 godina

Srbi mirnim protestima hoće da pokaže svetu kakav teror albanci vrše nad njima na Kosovu.

Marko

pre 5 godina

Sto pre mora da se resi problem sa taksama na KiM

Mitar Odović

pre 5 godina

Dijalog se neće nastaviti dok Priština ne povuče svoju sramnu odluku, to treba da bude jasno i Prištini i EU.

Maja

pre 5 godina

Srbija je država koja teži ulasku u EU, ali isto tako brine i o svom narodu na KiM. Zato bi bila potrebna pomoć pri rešavanju ovog problema.

Dragan

pre 5 godina

Važan sastanak, sve probleme treba rešavati postepeno

Dijana

pre 5 godina

Sprovedene su mnoge reforme, otvorena su mnoga poglavlja, država radi sve u interesu evropskih integracija kako bi postala član Evropske unije!!

Zorica

pre 5 godina

Pohvale predsedniku za energiju koju ulaze oko KiM .

dada

pre 5 godina

Srbija se trudi da ispuni sve uslove neophodne za pristupanje EU

Lile

pre 5 godina

Razgovori o podrzavanju puta Srbije ka EU sa osvrtom i osudjivanjem dela Pristine

Krle

pre 5 godina

Srbija ce ispuniti sve sto se od nje trazi da bi sto pre postala deo EU.

Mirjana

pre 5 godina

Политика Приштине се заснива на терору Србва на Косову, док је Београд опредељен дијалогу и преговорима!!!!

Izbori 2024

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15