• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.12.2018

19:39

AMERI PRAVE ŠIPTARIMA VOJSKU! Veselji IDE u SAD DA DOGOVORI DETALJE o transformaciji KBS

Politika

AMERI PRAVE ŠIPTARIMA VOJSKU! Veselji IDE u SAD DA DOGOVORI DETALJE o transformaciji KBS

Podeli vest

Predsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, putuje u Sjedinjene Američke Države u sredu, radi konsultacija o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, piše Koha

Pozivajući se na svoja saznanja iz skupštinskih izora, Koha piše da će Veselji u SAD boraviti nekoliko dana, a očekuje se da će imati sastanke sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta.

Ova poseta, prema istim izvorima, biće realizovana pre sednice parlamenta 14. decembra, kada će se poslanici izjasniti o paketu zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Navodi se da će Veselji otputovati u SAD kako bi koordinisao poslove sa američkom državom pre nego što se izglasaju nacrti zakona o vojsci, kao i da bi potpisao nekoliko sporazuma koji imaju za cilj snabdevanje vojske Kosova naoružanjem.

- Cilj posete su koordinacije sa američkim partnerima pred formiranje vojske, te pomoć SAD za povećanje vojnih kapaciteta - rekao je neimenoani izavor Kohu.

Predsednik Skupštine, kako se saznaje, imaće sastanke u Pentagonu, u Beloj kući, a boraviće i u Ajovi.

ŠIPTARI UCENJUJU EU, HOĆE VIZNU LIBERALIZACIJU: Veselji stavio do znanja Hanu da Priština očekuje podršku Brisela!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin Vranjski

pre 5 godina

Proći će ko u Zaluivu Svinja... ne zna svinja šta je dinja!!!

Marko

pre 5 godina

Ovi ce za godinu dana imati jaku modernu vojsku, a mi jos necemo renovirati nasih par Mig-29 na 4+, a od tenkova ni traga ni glasa. Pa, sad vi vidite ko je gazda u svetu. Ameri njih pune, a mi non-stop na nekim obecanjima, a rat samo sto nije pocheo, budimo realni.

Slave

pre 5 godina

Pitam se kao građanin štaće naše rukovodstvo preduzeti povodom formiranja paravojne formacije na teritoriji Srbije, da li će srpska vojska reagovati na ovu provokaciju. Nadam se da nismo toliki protektorat da na ovo oćutimo, inače ne postojimo kao država i vreme je bežati odavde....

Milisav pn

pre 5 godina

Šta čeka Vučić marmeladu odmah da se omogući Rusiji da napravi Rusku bazu u Nišu,ako nije sada kasno..

rale

pre 5 godina

vratice se iz amerike pognute glave.sluze se lazima,nemaju toliku podrsku amerike.trebaju da odgovaraju za ratne zlocine,zato siptari i prave haos

Marcco

pre 5 godina

A mi ćemo i dalje da drzimo tenkove na livadi kod Prokulja, dobro vidljive za americke satelite kao dokaz da ih niti pometamo niti odrzavamo, jer je tonizgleda dogovoreno... kao i rezolucija 1244.

Max

pre 5 godina

Ej Vucicu imas jos malo vremena da reagujes da zatrazis strogu primenu rezolucije 1244 od KFORA,ako nece onda su izasli na cistinu,nema se onda sta cekati,uvesti nasu vojsku prema istoj rezoluciji ,bez obzira na moguc sukob sa bagrom i ocistititi sve nase te jadne ljude koji 20 god zive ni na nebu ni na zemlji,za svakog previse,imaj mu.a i ucini to kako si obecavao u vise navrata

Doca

pre 5 godina

Kako je samo NATO snažan! To je BRE mašinerija koja lomi. Kad ne smeju da udare na Rusiju, Kinu, Severnu Koreu, čak ni na Iran udariće svom silom na jednu malu bednu Srbiju, tu se istresti i pokazati moć. Treba se pripremati i na taj scenario, na žalost. Prema tome, posebno Vi Srbi sa KiM naoružavajte se i pripremajte za gerilski rat jer gamad šiptarska dolaze na vaš teren.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija