• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.12.2018

17:13

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Međunarodna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala prioritet policije!

Politika

POPOVIĆ IVKOVIĆ: Međunarodna saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala prioritet policije!

Podeli vest

Srbija je posvećena borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i međunarodna saradnja je u ovim oblastima jedan od prioriteta srpske policije, rekla je danas u Parizu državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković

Otvarajući sastanak Francusko–nemačke koordinacione inicijative na temu streljačkog i lakog naoružanja, municije i eksplozivnih materija na Zapadnom Balkanu ministar spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Hejko Mas u svom obraćanju spomenuo je most u Kosovskoj Mitrovici i neophodnost vođenja dijaloga između Beograda i Prištine. 

Državni sekretar Popović Ivković zahvalila se ministru Masu što je, između ostalog, citirao našeg nobelovca Ivu Andrića i istakla da Republika Srbija gradi mostove i stvara neraskidive veze. 

- Mostovi spajaju dve obale i u tome je njihova posebnost i značaj, ali za to je potrebno poverenje i obostrana želja - naglasila je Popović Ivković. 

Govoreći o lakom i malokalibarskom naoružanju, što je bila primarna tema sastanka u Parizu, Popović Ivković je istakla da Republika Srbija kontinuirano radi na uništavanju viškova vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija. 

Ona je navela da Republika Srbija svoje planove u oblasti upravljanja oružjem usmerava kao doprinos implementaciji nove Strategije Evropske unije „Upravljanje oružjem – zaštita građana“ iz novembra 2018. godine i doprinos implementaciji Mape puta, koja je usvojena u Londonu. 

- Republika Srbija je u procesu usvajanja novog planskog dokumenta koji će obezbediti implementaciju obaveza iz Mape puta i pomoći da jednostavnije pratimo reforme u oblasti upravljanja vatrenim oružjem, municijom i eksplozivima u narednom petogodišnjem periodu - rekla je Popović Ivković. 

Prema njenim rečima, plan Republike Srbije je da do 2024. godine ispuni ciljeve predviđene Mapom puta zarad unapređenja sopstvenih kapaciteta i unapređenja bezbednosti naših građana, a time posredno i jačanja bezbednosti regiona i Evrope u celini. 

Popović Ivković je navela da su reforme koje sprovodi Republika Srbija usmerene u četiri pojedinačna, međusobno povezana pravca. 

- Ti pravci se odnose na izmene normativnog okvira u skladu sa međunarodnim standardima i usvajanja novog planskog dokumenta u ovoj oblasti, unapređenje organizacione strukture tehničkih kapaciteta i ljudskih resursa i definisanje novih standardnih operativnih procedura. Takođe, tiču se i jačanja kapaciteta za skladištenje oružja, municije i eksplozivnih materija, uz stvaranje uslova za kontinuirano uništenje njihovih viškova, kao i unapređenje postupaka i efekata dobrovoljne predaje oružja i procesa legalizacije - istakla je Popović Ivković. 

Učesnici sastanka u Parizu složili su se da je Republika Srbija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, između ostalog i zbog toga što je odlučna da spreči da nelegalno oružje i municija dospeju u ruke terorista.

Sastanak Francusko–nemačke koordinacione inicijative na temu streljačkog i lakog naoružanja, municije i eksplozivnih materija na Zapadnom Balkanu održan je u cilju uspostavljanja poverilačkog fonda iz kog će se finansirati implementacija regionalne „mape puta“ za streljačko i lako oružje do 2024. godine, dokumenta koji je usvojen od strane šefova država i Vlada partnera na Zapadnom Balkanu na Londonskom samitu u okviru Berlinskog procesa.

U TOKU VELIKA AKCIJA, POLICIJA HAPSI PO BORU! Zdravstveni radnici ZAVISNIM PACIJENTIMA PRODAVALI METADON!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kristina

pre 5 godina

Treba u svim resorima davati maksimum ovoj neprvdi koja nas je zadesila.

mila

pre 5 godina

Srbija je posvećena borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i međunarodna saradnja je u ovim oblastima jedan od prioriteta srpske policije

Miki

pre 5 godina

Policija treba da nastavi snažno da se bori protiv kriminala sve pohvale za rad ministarstva.

vukola

pre 5 godina

Lep citat, kratak ali konciyan, sve je receno!

Boban

pre 5 godina

Srbija ima ogromne rezultate u suzbijanju kriminala.

Dejana

pre 5 godina

Srbija se danas svim silama bori protiv kriminala...

Davor

pre 5 godina

SAD podržavaju prištinu, ali dok ukapiraju da tako direktno naoržavaju islamiste biće kasno kad im se sve obije o glavu.

Milica

pre 5 godina

Sasvim je jasno zasto siptari nisu primljeni u Interpol. Zbog tolikog broja terorista sa KiM dobro je za opstu bezbednost. Nije to samo po evidenciji Srbije, vec i druge drzave to mogu da potvrde.

jana

pre 5 godina

Bezbednost i suzbijanje kriminala su osnove za bolju buducnost nase dece.

Stevan

pre 5 godina

Srbija je izuzetno posvecena u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i potrebno je da jacamo medjunarodnu saradnju.

Milasin

pre 5 godina

Policija odlično radi svoj posao,i zna šta nam je prioritet.Stop kriminalu

mara

pre 5 godina

Borba protiv organizovanog kriminala je prioritet nasoj drzavi.

Ani

pre 5 godina

Policija je do sada radila svoj posao odgovorno tako da verujem da ce tako biti i u ovoj organizaciji borbi protiv kriminala.

NikolaS

pre 5 godina

Policija samo tako treba da nastavi da radi.

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Nasa policija je vrlo aktivna na polju saradnje sa drugim drzavama u vezi sa medjunarodnim kriminalom, nadam se da ce u buducem periodu ova saradnja biti jos uspesnija!

AleksMache

pre 5 godina

Svakodnevno se susrećemo sa korupcijom i kriminalom, tome se mora stati na put!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17