• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

12.01.2019

12:33 >> 12:40

PROCUREO BOŠNJAČKI MEMORANDUM! OD SRBA NAPRAVITI FAŠISTE, HRVATA NACIONALNU MANJINU, umanjiti zločine Armije BiH...

Politika

PROCUREO BOŠNJAČKI MEMORANDUM! OD SRBA NAPRAVITI FAŠISTE, HRVATA NACIONALNU MANJINU, umanjiti zločine Armije BiH...

Podeli vest

Bošnjački institut "Adil Zulfikarpašić" navodni je autor Memoranduma BOING, svojevrsnog bošnjačko-muslimanskog "Načertanija", koji se ovih dana ponovno, nakon što je 1999. godine sastavljen, pojavio na internetu

Memorandum BOING navodno je nastao u junu 1999. godine, a prema onom kako stoji u dokumentu njegov idejni tvorac je Bošnjački institut "Adil Zulfikarpašić".

Bosanski portal "Dnevnik", koji je objavio sporni dokument, ograđuje se od sadržaja dokumenta i naglašava kako nisu sigurni u autentičnost samog Memoranduma BOING, ali ga objavljuju pošto neverovatno korespondira sa trenutnim političkim i društvenim prilikama u BiH.

PUTIN STIŽE, RUSKI SPECIJALCI BLINDIRAJU BEOGRAD! Objavljen put kojim će se predsednik Rusije kretati, pretresaju se sve sumnjive osobe, a evo šta će se desiti sa INTERNETOM NA DAN POSETE!

Takođe, naglašavaju da ukoliko je Memorandum BOING napisan post festum, onda je reč o vrhunskoj analizi, a ukoliko je u pitanju plan, onda se zaista uspešno i vrhunski sprovodi, te "Dnevnik" odaje priznanje njegovom autoru.

Memorandum BOING je zapravo platforma za razvoj bošnjačke unitarističke i centralističke ideje kojom se bosanski Hrvati pretvaraju u nacionalnu manjinu.

(VIDEO) RAT TAČIJA I HARADINAJA DOSTIGAO VRHUNAC, SRBIJA U NIKAD BOLJOJ POZICIJI: Raskol među Albancima zbog Kosmeta!

Neke od ključnih teza Memoranduma BOING su umanjivanje odgovornosti Bošnjaka za zločine nad Hrvatima u BiH, osiguravanje Bošnjacima dugotrajnog i apsolutnog statusa žrtve kroz montirane sudske postupke, zagovaranje modela građanske države, budući da su Bošnjaci većinski narod. 

Takođe, navedeno je i kako bi bošnjački političari pred međunarodnom zajednicom trebalo da glume da su za izmene Izbornog zakona BiH i da argumente Hrvata i Srba u BiH proglašavaju za fašističke i separatističke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dado

pre 5 godina

Srbin I jeste fasista I to nije samo danas vec je to Taj narod uvek I bio Hrvati se Sami iseljavaju iz federacije u hrvatsku ili na zapad a iz takozvane srpske su iseljenim dogovorom sloba TUDJA A armija BiH nije napravila ni jedan zlocin ni jednu srpsku crkvu nije srusila a srbin Je porusio 534 djamije to govori Sa kakvom mrznjom srbin krenu ubijati bosnjake

Bojan

pre 5 godina

Ajde bre Bosnjo mali ne laprdaj,vec se popni na tavan i spusti ikonu svoga djeda i prekrsti se.Jedina greska Slobe i Franje je ta sto nisu se udruzili i podelili Bosnu na srpsku i hrvatsku.Puna podrska Miloradu Dodiku i Draganu Covicu jedino srbi i hrvati mogu zajednickim snagama da opstanu pored vas muslimana.A da evo ti jos jedna poruka:27Bastion si Srpstva,srecan ti rodjendan Republiko Srpska.

KRALJ

pre 5 godina

@Dado pa ko bolan zapali pravoslavnu crkvu 250metara od moje kuce? Ko mi odvede oca? Ko je 91´ iza naseg dvorista uvjezbavao mladice? Ko stavi moju glavu na spisak za odstrel dok sam jos beba bio, ali na moju srecu neuspjesno! Ne lupetaj Dado, mozemo do sutra da vagamo ko je sta... Nazalost i moja strana ima tegova za vagu.

Milemalivuk

pre 5 godina

Smradu balijski jesu li Srbi bili sa Austrougarskom ili tvoji balijaci jesu li Srbi bili sa Hitlerom ili tvoja handjar divizija jesu li Srbi bili na strani novog svj poretka koji polako odlazi na smetljiste istorije a na čijoj strani ste vi bili i zahvaljujući kome ste i ostali ka malignitet Balkana. Kome balije i ustaše imaju pravo reći da je fašista pa to su vaši tvorci i vaš preteče oni su vas stvorili i vi ste uvijek i bili su njima u savezu a Srbi se uvijek borili protiv tog zla.

Begler Beg

pre 5 godina

A sta ce biti kad muslimani dodju pred Beograd. Ijhaaaaaaaaaaaaaaa..

Tripun

pre 5 godina

Zalosno je da Hrvati ULAZE u savez Sa ubicama I da to I evropska hrvatska tolerise TACNO JE DA hrvatska politika igra na dve Karte Jedna je ta da srbinovo prijatelji fasisti evropom zavladaju da evropa propadne PA da hrvatska kao I 1941 proglasi fasisticku deklaraciju I da Sa srbinom u totalno savez udje I ovaj put iskorene bosnjake I BiH podele ne kao 1941 da je svu na Lepu pripoje A drugi je da razum I demokratija evropom pobedi I da se fasizam demokrstijom pobedi onda bi I Hrvati verovatno okrenuli ledja srbinu Koji bi morao da prihvati geytonsku BiH I da ljudi pocnu u BiH normalno da zive jer bosnjak iako se zlo Nad njim nadvilo samo ziveti mirno zeli

Vule

pre 5 godina

Republika Srpska 2025 postaje nezavisna drzava.Hvala Rusijo.Hvala V.Putinu.

zora

pre 5 godina

Dokazani FASISTI hoce od SRBIJE da naprave fasiste.Svet sa stvarno naopako okrece.Bosanski muslimani,Hrvati,Albanci,Bugari, siptar.....U genima fasisti.

Zoka

pre 5 godina

Dodik i Covic treba da saradjuju ali i sa muslimanskom stranom. Mi Srbi u Bih treba da prihvatimo Bosni kao svoju drzavu

Ljubo

pre 5 godina

Sa verom u Rusiju ,Srbiju ,Republiku Srpsku .Nikada vise ,nikada ni pomisli sa zajednickim zivotom sa muslimanima ,tj Srbima muslimanske veroispovesti .Nikada zaboraviti ni oprostiti tim muslimanskim zlotvorima iz Bosne .

MilosObilic1389

pre 5 godina

FASISTI i MUSLIMANSKI FUNDAMENTALISTI kakva je razlika...Nikakva...Smrde necovjestvom...i hipokrizijom...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija