• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.02.2019

10:22

GOJKOVIĆ: O izborima će odlučiti interesi Srbije, ne lični!

Politika

GOJKOVIĆ: O izborima će odlučiti interesi Srbije, ne lični!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka SNS Maja Gojković izjavila je danas da će prilikom odlučivanja o mogućim paralamentarnim izborima preovladati interesi Srbije, a ne lični osećaj dokazivanja da SNS ima podršku građana za politiku koju promoviše sadašnja vlada

Gojković kaže da ona spada u onu grupu rukovodstva SNS koje još nije prelomilo da li je za izbore ili ne.

- Prilikom odluke o izborima svakako neće prelomiti naš lični osećaj da hoćemo da dokažemo da imamo podršku građana Srbije za politiku budućnosti koju promoviše predsednik Vučić, ali i parlament donošenjem dobrih reformskih zakona. Preovladaće interesi Srbije da li je u ovom momentu dobro ponovo izaći na birališta i tražiti poverenje građana - rekla je Gojković za TV Prva.

Upitana o bojkotu opozicije u Narodnoj skupštini, Gojković kaže da ona to ne bi nazvala bojkotom, već da manji deo opozicije ne želi da radi, jer veći deo opozicije dolazi na plenum i učestvuje u radu odbora.

- Ono što im je najatraktvijnije je svakako učestvovanje u radu delegacija Narodne skupštine pri skupštinama svuda po svetu - rekla je Gojković.

Deo opozicije koji ne učestvuju u diskusiji o dnevnom redu, navodi ona, jesu lideri opozicije koji nisu ni učestvovali na prošlim izborima i nisu imali svoje poslanike, već su ih, kako kaže, u međuvremenu mimo izbora stekli.

- Ne shvatam način na koji to oni žele da prikažu, tu su u parlamentu, uzimaju dnevnice, plate i ne smatram da bojkotuju bilo šta osim rada parlamenta - rekla je predsednica Skupštine.

Upitana da prokomentariše "prepucavanje" lidera opozicije na tviteru o tome ko učestvuje u radu skupštine, a ko ne, Gojković je primetila da je tviter postao moćno sredstvo za "poturanje" lažnih vesti.

- Pre neki dan sam pročitala da nije bilo dovoljno poslanika na odborima koji su prethodno razmatrali predloge zakona i koji su se našli na dnevnom redu, što nije istina. Pravilo u Poslaniku je da vladajuća većina mora imati većinu u odborima, ali videli smo i Sandru Rašković Ivić i Gordanu Čomić da su učestvovale u pojedinim odborima - navela je Gojković.

Poručila je opoziciji da se dogovori i da ne objavljuju preko Tvitera "poternice jedni za drugima", ko je u Skupštini, a ko nije, ali i da ne objavljuju vešala.

Povodom odluke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da razmotri pitanje suspenzija taksi na robu iz Srbije, Gojković je ponovila da je stav Srbije jasan - dijalog sa Prištinom neće biti nastavljen dok se ne ukinu takse.

- Da li će Priština to učiniti videćemo, jer pisma iz SAD i EU su sve ovo vreme stizala, ali nije imao ko da ih pročita. Videćemo da li će danas imati ko da ih pročita i kakvu će odluku doneti. Naš stav je jasan - zaključila je Gojković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nina

pre 5 godina

Predsednik Vučić i napredna stranka znaju šta je najbolje za Srbiju.

Brane

pre 5 godina

Ako se nastave pregovori oko Kosova onda možda i ne treba još raspisivati izbore.

Srbin

pre 5 godina

Srbiji je najvaznije da je vode ljudi kojima licni interesi nisu prioritet.

Maja

pre 5 godina

SNS je oduvek radio u interesu Srbije i njenih gradjana.

NEVENA

pre 5 godina

Upravo tako, doslo je vreme da su nekome najvazniji interesi Srbije!IDakle ovo je razlog sto danasnja vlast ima punu podrsku naroda!

Ana

pre 5 godina

Vlada Srbije uvek donosi one odluke koje su u korist gradjana.

Natasa

pre 5 godina

SNS stavlja Srbiju i njene državljane na prvo mesto!

Ljuba

pre 5 godina

Predsednik i njegovi saradnici najbolje znaju sta je najbolje za gradjane i takva ce odluka i biti.

Janko

pre 5 godina

Baš tako treba sagledati sve mogućnosti ali ne sumnjam da će donešena odluka biti najbolja po našu zemlju o ovom trenutku!

Dejana

pre 5 godina

Izbori će odlučiti o svemu pa će se tačno znati šta i kako dalje.

Mima

pre 5 godina

Kakva god odluka da budebsigurno ce biti u najboljem interesu Srbije.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija