• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2019

12:00

PALMA: Uskoro u Jagodini voštane figure Nasera i Al-Sisija!

Politika

PALMA: Uskoro u Jagodini voštane figure Nasera i Al-Sisija!

Podeli vest

U Muzeju voštanih figura u Jagodini u narednih šest meseci naći će se i figure nekadašnjeg egipatskog predsednika Gamala Abdela Nasera i sadašnjeg predsednika Abdela Fataha al-Sisija, izjavio je danas narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma

 

Taj predlog je izneo guverner egipatske regije Crveno more, general Ahmed Abdalah, prilikom posete Jagodini.

- Ja sam prihvatio predlog guvernera Ahmeda Abdalaha - izjavio je Marković i dodao:

- Naser i predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera.

Marković je istakao da je predsednik Al-Sisi nastavio je politiku Nasera, tako da je Egipat danas ponovo veliki prijatelj Srbije, kao što je nekada bio Jugoslavije.

- U narednih šest meseci u Muzeju voštanih figura u Jagodini imaćemo još dve figure stranih ličnosti, pored predsednika Rusije Vladimira Putina. Ali oni nisu obični stranci. Naser je bio veliki prijatelj Jugoslavije, a danas je al-Sisi veliki prijatelji Srbije. Siguran sam da ćemo i zahvaljujući ovim novim figurama, osnažiti onose Srbije i Egipta, koji je najuticajnija država Bliskog istoka - izjavio je Marković.

Foto: informer.rs

Guverner Abdalah je izrazio zahvalnost to će voštane figure Nasera i Al-Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini.

- Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd - Kairo biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat, ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije - rekao je Ahmed Abdalah.

U znak prijateljstva, za delegaciju iz Egipta u Jagodini je napravljena torta na kojoj se nalaze zastave Egipta i Srbije, koju se zajednički sekli ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, general Abdalah i domaćin Dragan Marković.

Događaju je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije Branko Ružić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija