• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

07.03.2019

21:40

SULJA PALI SANDŽAK! Ugljaninu Haradinaj daje keš, a Đilas mu obećao vlast!

Politika

SULJA PALI SANDŽAK! Ugljaninu Haradinaj daje keš, a Đilas mu obećao vlast!

Podeli vest

Sulejman Ugljanin se pridružio Đilasovim protestima pošto je dobio stotine hiljada evra iz Prištine i kada su mu đilasovci obećali ministarsku fotelju

Lider SDA Sulejman Ugljanin, čovek koji se otvoreno zalaže za cepanje Srbije i stvaranje 'republike Sandžak', podržao je proteste Đilasove opozicije pošto je dobio pare iz Prištine, a iz Beograda obećanje da će, posle rušenja Vučića, ponovo biti ministar!

Sve za fotelju

Ovo za Informer tvrde odlično obavešteni sagovornici bliski Ugljaninu. Oni kažu da je Sulja 'odlično istrgovao' i da su njegovoj odluci da se pridruži protestima '1 od 5 miliona' prethodili višenedeljni pregovori, posle kojih je postao bogatiji za više stotina hiljada evra!

Lični interes

Foto: Tanjug

Za Ugljanina ne bi bilo ništa novo da pikira mesto u budućoj vladi. Kada su vam lični interesi jedina vodilja, to je logičan sled stvari
Muamer Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja

Ugljanin je i juče zvanično potvrdio da se sa organizatorima protesta dogovorio da u subotu u Novom Pazaru organizuje demonstracije, a naši izvori navode da je cela akcija finansirana prljavim kešom sa Kosova.

- Pošto protesti širom Srbije ne daju željene efekte, u vrhu SZS napravljen je plan radikalizacije. A tu je Ugljanin najbolje rešenje. Plan je da SDA zapali Sandžak, da u Raškoj oblasti izazove sukobe sa policijom i da se nestabilnost iz tog dela Srbije prelije na čitavu zemlju. To bi, prema njihovom planu, bio uvod u nasilno rušenje vlasti. Novac za ovu akciju spremio je Ramuš Haradinaj, kome odgovara promena vlasti u Beogradu. Istovremeno, Dragan Đilas je garantovao Sulji da može da računa na ministarsku poziciju u njegovoj budućoj vladi, ali i na više vrlo profitabilnih javnih preduzeća - prenosi naš izvor.

Ni Đilas, ni Jeremić, ni Obradović nisu juče za Informer želeli da govore o Ugljaninovoj podršci protestima, pa smo ostali uskraćeni i za odgovor da li su to oni saglasni s Ugljaninovom idejom 'republike Sandžak'. Nedostupan za komentar bio je i sam lider SDA.

Govoreći o opasnim planovima organizatora protesta, narodni poslanik i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić kaže za Informer da ga ni najmanje ne čudi Ugljaninova podrška Đilasovim protestima.

Bošku Obradoviću baš smetaju Čanak i Milojko, ali ne i Sulja!?

Foto: Tanjug/Printscreen

Lideru Dveri Bošku Obradoviću zasmetalo je prisustvo šefa LSV Nenada Čanka i sportskog novinara Milojka Pantića na protestima opozicije zbog, kako je ocenio, njihovih separatističkih ideja u odnosu na Vojvodinu i Kosovo i Metohiju. Istovremeno, međutim, Obradović nije našao za shodno da se ogradi od Ugljanina, koji se otvoreno zalaže za "republiku Sandžak".
"Ne znam šta Nenad Čanak (LSV) i Milojko Pantić (LDP) traže na protestima kad sarađuju sa Vučićem i podržavaju separatizam u Vojvodini i na KiM. Jedno je biti protiv vlasti, a drugo je raditi protiv svoje države. Jedno je sloboda govora, a drugo pljuvanje po svome narodu i istoriji", napisao je Obradović na Tviteru, ignorišući činjenicu da će u subotu s njima rame uz rame šetati još mnogo veći separatista.

- Za mene i sve koji poznaju Ugljanina ne bi bilo ništa novo da on pikira mesto u budućoj vladi. Kada su vam lični interesi jedina vodilja i nemate principe i ideje, to je onda logičan sled stvari. Ko prati njegovo delovanje poslednjih godina, videće da je ovo za njega sasvim logičan iskorak. Reč je o licemernoj taktici gde bi se pred narodom predstavio kao veliki borac za Sandžak, a tamo gde su mu funkcioneri na vlasti pokušaće da ostvari lične i stranačke finansijske interese - ističe Zukorlić.

Izvisio, pa udara

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov podseća da se Ugljanin okrenuo opoziciji kada je kod Vučića izvisio za fotelju.

- Nakon što je Aleksandar Vučić jasno i glasno poručio: 'Nema, Suljo, za tebe fotelje', Ugljanin je rešio da uradi sve što je u njegovoj moći da se fotelje ipak dočepa. Ako već ne može kod Vučića, a ne može, šta ga košta da proba kod Đilasa. Ionako je u toj Đilasovoj ekipi skupljeno i kuso i repato, pa bi pored ljotićevaca, levičara, desničara, građanista, nacionalista, lažnih sindikalista i stvarnih lopuža, Suljo fenomenalno upotpunio mozaik, tako da ta politička papazjanija bude kompletna - poručuje Jovanov.

MNOGO SU, BRE, GLUPI! Haradinaj i Tači uveli takse da naškode Srbiji, a ojadili Albance - SAD SVE PLAĆAJU SKUPLJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 5 godina

Суљи је боље да почне да пали бадњаке,него Санџак,јер би могао да се гадно опече....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija