• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.04.2019

09:27

VESIĆ O NAJAVI BLOKADE RADOVA NA TRGU: Bastać plaća huligane, a građani štetu koju oni čine!

Politika

VESIĆ O NAJAVI BLOKADE RADOVA NA TRGU: Bastać plaća huligane, a građani štetu koju oni čine!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Skupština grada u narednih mesec dana preduzeti čitav niz mera kako bi bilo zaustavljeno nezakonito delovanje opštine Stari grad i kako bi odgovorni bili sankcionisani, u skladu sa zakonom

On je povodom najavljene nove blokade radova na Trgu republike istakao da će to, nažalost, platiti svi građani Beograda. 

- Trg republike neće biti završen 1. septembra, jer je ovo treća blokada u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Marka Bastaća, kao i njegove nalogodavce Boška Obradovića i Dragana Ðilasa, zašto trg nije pušten u saobraćaj kako je planirano - rekao je Vesić.

On je ukazao da austrijska kompanija "Štrabag", koja radi na rekonstrukciji Trga republike, svaki put kada se zaustave radovi fakturiše gradu naknadu štete.

- Do sada je taj iznos dostigao oko dva miliona dinara - istakao je Vesić. 

On je rekao da Bastać dovodi sa sobom na Trg huligane, koje, kaže, plaća iz opštinskog budžeta. 

- Do jučerašnjeg dana opština Stari grad je iz budžeta za ovu godinu potrošila 127,5 miliona dinara, od čega je 54,7 miliona otišlo na račune sumnjivih nevladinih organizacija, među kojima su najzastupljenije firme "Rispekt legal" i "Kodeks trejd". Te dve firme su i prošle godine od opštine Stari grad dobile 55 miliona dinara, skoro jedanaest odsto budžeta, i preko njih se plaćaju huligani koji uništavaju Beograd - tvrdi Vesić. 

Pored toga, kaže zamenik gradonačelnika, huligani se plaćaju i tako što opština Stari grad ne izdaje rešenja za bašte, pa nijedan ugostitelj na teritoriji ove opštine nema legalno baštu, te ih "reketiraju" kako im se ne bi slala komunalna inspekcija. 

Dok Marko Bastać kao predsednik opštine sa svojim huliganima uništava Beograd, Stari grad je jedina opština u Srbiji koja nije ušla u vladin program elektronskog izdavanja dokumenata - rekao je Vesić i objasnio da to znači da svi građani Srbije u svojoj opštini mogu jednim "klikom" da dobiju željena dokumenta osim građana Starog grada, koji i dalje te poslove završavaju čekajući na šalterima.

Vesić tvrdi da to što Bastać radi nema nikakve veze ni sa politikom, niti sa poslom koji treba da obavlja kao predsednik jedne opštine, u skladu sa zakonom.

(FOTO) GORAN VESIĆ POSLE DIVLJANJA OPOZICIJE NA TRGU REPUBLIKE: Kriminalac Marko Bastać je odigrao predstavu za medije, ALI IMA DA PLATI ŠTETU KOJU JE NAPRAVIO




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 4 godine

Dosta nam je tog Bastića, pa zar nije vreme da ga pripadnici MUP-a privedu i očitaju lekciju pametnog ponašanja, zašto? Pa verovatno će nekom od radnika, nekom iz naroda da pukne film i da Bastić dobije ono što zaslužuje već odavno. Ovakvog psihopatu ne pamti srpski narod. Hapšenje ne iz političkih već iz nasilničkih razloga što pre.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija