• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

19.10.2019

11:40 >> 14:04

(FOTO/VIDEO) MEDVEDEV I VUČIĆ U BATAJNICI, SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ! Predsednik čestitao DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Umećemo sami da sačuvamo svoju ZEMLJU, NEBO I LJUDE!

Politika

(FOTO/VIDEO) MEDVEDEV I VUČIĆ U BATAJNICI, SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ! Predsednik čestitao DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA: Umećemo sami da sačuvamo svoju ZEMLJU, NEBO I LJUDE!

Podeli vest

Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u II svetskom ratu, a domaćin mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ruski premijer i predsednik Vučić na Vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici prisustvovali su prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019"

 

13.47 - Završen je prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019"

13.36 - Predsednik Vučić ocenio je današnji prikaz kao "vrlo dobar"!

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

On je čestitao Vojsci Srbije i ratnim veteranima Dan oslobođenja Beograda i zahvalio pripadnicima oružanih snaga na svemu što čine za svoju zemlju.

 

 

- Hoću da vam čestitam Dan oslobođenja Beograda od fašista. Da uvek štitimo slobodu, tradiciju i posebno, vama, dragi veterani, koji ste i danas u stroju i koji ste pre 20 godina branili Srbiju - veliko hvala za sve što ste učinili za otadžbinu - rekao je Vučić.

On je istakao da Vojska Srbije svaki dan ima sve više i sve modernije oruđe i oružje, te da će Srbija nastaviti da štiti slobodarsku tradiciju.

- Umećemo sami da sačuvamo svoje nebo, svoje zemlju i svoje ljude. Živela slobodna i nezavisna Srbija - poručio je predsednik Vučić

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

13.28 - Građani imaju priliku da posmatraju grupu aviona tipa "Orao" u bliskoj formaciji.

Foto: Predsedništvo Srbije

13.24 - Na aerodromu u Batajnici je u toku prikaz oklopnih jedinca Vojske Srbije i raketne artiljerije

Foto: Predsedništvo Srbije

Foto: Predsedništvo Srbije

13.06 - Počeo defile pešadije uz „Marš na Drinu“.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

13.03 - Nailaze i avioni MiG-29. Prikazana je vazdušna borba jedan na jedan, koju su izveli najmlađi piloti.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 

13.01 - Na delu su avioni tipa „Orao“. Vrše napad na objekat dejstva iz brišućeg leta.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

12.57 - "Supergaleb" G4 pruža vatrenu podršku kopnenoj vojsci, dok helikopteri Mi-17 učestvuju u akciji borbenog traganja i spasavanja.

Foto: Predsedništvo Srbije

12.48 - Specijalnim dejstvima na grupe terorista započeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici. Na delu je protivteroristička akcija. Timovi specijalnih snaga prilaze objektima u kojima su uslovni teroristi.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 

12.45 - Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije Sloboda 2019. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic, ruski premijer Dmitrij Medvedev i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posmatraju demonstriranje sposobnosti Vojske Srbije

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Dobrodošli dragi prijatelju @damedvedev."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 19, 2019 at 3:53am PDT

 

Foto: Predsedništvo Srbije

12.40 - Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev stigao je na Vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlovic" u Batajnici, gde ga je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić!

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

 

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

12.25 -  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik stigli su na Vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlovic" u Batajnici

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

12.12- Premijer Ruske Federacije Dmitrij Medvedev sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" gde ga je dočekala premijerka Ana Brnabić

11.40 -  Na Instagram nalogu Budućnost Srbije najavljena poseta Medvedeva

 

 

11.35 - Ispred tribina gde su smešteni gledaoci i novinari i gde se očekuje dolazak ruskog premijera Dmitrija Medvedeva postavljen je crveni tepih oko koga su postrojeni gardisti, dok su ispred bine parkirana tri helikoptera Mi-17 i jedan "Erbasov" H145M

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

11.30- Sve je spremno za prikaz sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda "Sloboda 2019" u Batajnici

MEDVEDEV NA TVITERU NAJAVIO POSETU BEOGRADU! Rusija i Srbija su partneri u ekonomiji i politici!

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, na prikazu u Batajnici se očekuje i prisustvo i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, patrijarha Irineja, premijerke Srbije Ane Brnabić.

Rusku delegaciju činiće zamenik ministra odbrane Junus-bek Jevkurov, ministar energetike Aleksandar Novak, vicepremijer Jurij Borisov, direktor službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

ZAPADNI MEDIJI: POSETA RUSKOG PREMIJERA VIŠE NEGO ZNAČAJNA! Medvedev nam donosi Putinovu GARANCIJU ZA KOSOVO!

Podsetimo, Medvedeva će u 12 časova na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekati premijerka Ana Brnabić. Vučić će Medvedevu biti domaćin najpre na Vojnom aerodromu „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici, gde će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda „Sloboda 2019“.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić svečani doček Medvedeva prirediće u 14.30 ispred Palate Srbija, nakon čega će dvoje premijera imati sastanak u četiri oka.

(FOTO) MOĆNA PORUKA! VUČIĆ MEDVEDEVU POKLANJA IKONU, njena simbolika sve govori!

Ruski premijer će se u 16.30 obratiti na 27. Posebnoj sednici Narodne skupštine Srbije.

Posle polaganja venaca na Spomen-groblje Oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, premijer Medvedev će se sastati s predsednikom Vučićem, s kojim će razgovarati u četiri oka.

U 18.40 Vučić i Medvedev će se u Palati Srbija obratiti medijima, a potom će u Centru „Sava“ prisustvovati svečanoj akademiji povodom 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, zapadni mediji pišu da premijer Ruske Federacije donosi Srbiji čvrste garancije Kremlja u vezi sa pitanjem Kosova, pišu zapadni mediji.

Nemački javni servis "Dojče vele" javlja da je zvanična Moskva spremna da podrži i podelu Kosova i svako drugo rešenje sa kojim bi se Srbija saglasila i koje bi dobilo podršku Saveta bezbednosti UN.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

Ovo je vise od parodije...Rusi nam , evo 3 godine, "isporucuju" tenkove, a avione Mig-29 samo osposobili da lete, ali niko ne sme da napise da nisu unapredjeni na generaciju 4+, tako da su zapravo obicne kante kao i onih par sto smo imali od ranije. Ne dao Bog sukoba to bi opet bili mrtvacki sanduci za hrabre pilote..

Saradžogla

pre 4 godine

Medvedev,Vučić,Brnabićka ... A onda dođe Dodik i otera Anu i umuva se na njeno mesto pored Vučića!Da se mi srbi iz Srbije pitamo Dodik bi samo jednom došao u Srbiju u toku godine!Neko mu dao naše državljanstvo i on sebe uveliko smatra da je budući zajednički predsednik!A samo prevarom može doći do ujedinjenja Srbije i RS1

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija