• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/sputnik

24.10.2019

10:38

TO SMO ČEKALI! U SRBIJU STIGLI S-400 i "PANCIR S"! Isprobaćemo ih na zajedničkoj taktičkoj vežbi NAŠE I RUSKE VOJSKE!

Politika

TO SMO ČEKALI! U SRBIJU STIGLI S-400 i "PANCIR S"! Isprobaćemo ih na zajedničkoj taktičkoj vežbi NAŠE I RUSKE VOJSKE!

Podeli vest

Zajednička taktička vežba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije

Ruska vojska donela je sa sobom raketni sistem S-400 i bateriju "Pancir S" koji su na vojni aerodrom u Batajnici sleteli noćas u 00:30 sati. Vojsci Srbije kao što je to ruski predsednik Vladimir Putin obećao tokom svog boravka u Beogradu početkom godine ostaće "Pancir S".

Vežba će biti realizovana u petak u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije.

Vežbi će prisustvovati kompletan državni vrh Srbije kao i predsednik Aleksandar Vučić.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je divizion S-400 i baterija "Pancir S" prebačen u Srbiju, gde će prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu.  

Foto: wikipedia.org

S 400

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i upotreba snaga vojske u odbrani od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora i obučavanje i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO, brigadni general Tiosav Janković.

Osim raketnih sistema PVO koji su u sastavu Vojske Srbije, na vežbi će biti korišćeni i raketni sistemi PVO iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aha

pre 4 godine

koliko sam ja svatio... Srbija i Nemačka su sigurne dok njihova vojska ne izađe izvan granica države a ko će nas napasti, bas im trebaju naša rudna bogatsva i bogati resursi

Mrdja

pre 4 godine

Toliko o tome kad pojedini “analiticari” kazu da bilo koji sistem ne moze stici u Srbiju iz Rusije ni vodenim niti vazdusnim putem jer prolazi kroz NATO zemlje. Sta li ce sad da pricaju i ko uopste sme da obori neki ruski transportni avion koji nije naoruzan?! Verovatno to mogu da urade Rumunija, Buvgarska ili Crna gora :)

Ziveo Predsednik Vucic

pre 4 godine

Jao ljudi,..od ovog more da se lako rikne,..Molim vas nemo' se zaje..at sa nama!!! Ko da mi se sin rodio Odo da otvorim onu flasu

SS

pre 4 godine

Analitičari pričaju kako imponuje njima i poslodavcima,zato je Lazanski koji je pričao postavljen za ambasadora u Rusiji da se ispravi i eto S-400 doputovao bez problema.Zato sad mu izbušite gume da ostane na krpljenju,a braća rusi će zaboraviti na njega,zbog obaveza u Siriji.

Miro

pre 4 godine

Defanzivno oružijei oruđe jeste garant slobode. Hvala Ruskoj Federaciji, ali nam sada trebaju jaje snage koje mogu da satru domaću Nato pešadiju i ofanzivno naoružanje da vratimo ono što je naše a već vekovima se samo branimo, napad je ipak najbolja odbrana

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija