• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2019

12:24

JUGOSLAVU ĆOSIĆU OD ŠIPTARA 249.862 EVRA! Veoma sumnjive finansije direktora televizije N1

Politika

JUGOSLAVU ĆOSIĆU OD ŠIPTARA 249.862 EVRA! Veoma sumnjive finansije direktora televizije N1

Podeli vest

* Jugoslav Ćosić iz Albanije na ime 'poslovnog konsaltinga' u 2018. i 2019. dobio čak 249.862 evra! * Bogoljub Pješčić, bivši ortak gazde N1: Ćosića ovako preko Albanije plaćaju Šiptari sa Kosova * Ćosić od Ambasade SAD i 'Ajreksa' na ime 'poklona i pomoći' dobio 220.000 evra i 47.432 dolara

Direktor TV N1 Jugoslav Ćosić dobio je 249.862 evra iz Albanije na ime usluga 'poslovnog konsaltinga'. Taj novac dobio je u periodu od januara 2018. do marta 2019. godine.

Dokument koji je na Tviteru objavio Bogoljub Pješčić, bivši poslovni partner gazde N1 Dragana Šolaka i vlasnik internet provajdera 'Apsolut OK', pokazuje da je Ćosićeva agencija 'Ki konekšen' ove i prethodne godine imala više uplata iz Albanije u ukupnoj vrednosti od skoro četvrt miliona evra. Pored toga, kako se vidi iz objavljenog dokumenta, Ćosiću su na račun njegove firme godinama unazad stizali devizni prilozi registrovani kao 'pokloni i pomoć', i to od američke ambasade u ukupnom iznosu od 25.974.357 dinara (oko 220.000 evra), kao i 47.432,5 dolara od neprofitne organizacije IREX iz SAD.

Foto: Informer

DOKAZ

Jugoslav ćuti

Sam Ćosić juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara Informera, pa smo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje kakve je to konkretno konsultantske usluge činio i za koje klijente iz Albanije. Na drugoj strani, upravo Pješčić tvrdi da je Albanija samo 'tranzitna tačka', a da je stvarni naručilac posla 'vlada' lažne države Kosovo.

Marijan Rističević,
poslanik SNS

Ako je firma registrovana za produkciju, a pare dobila za 'poslovni konsalting', tu je u stvari veliko pitanje za šta su pružene usluge. Takođe, postavlja se i pitanje da li su plaćeni svi porezi koje država propisuje. 

- U pitanju je novac takozvane kosovske 'vlade', koji je prebačen fondu u Albaniji, a kasnije je preko trećeg pravnog lica uplaćen na Ćosićevu firmu 'Ki konekšen'. Takvih transakcija bilo je i iz Velike Britanije, u ukupnom iznosu od 245.000 funti, o čemu takođe imam papirnate dokaze. Sve sporne i veoma sumnjive transakcije ukupno iznose oko 1,5 miliona evra! Kao osnova za sve uplate korišćeni su termini 'konsultantske usluge' i 'pomoć i poklon', pa nikako nije jasno o čemu se tačno radi. Koga je Ćosić konsultovao za tolike pare i zašto bi bilo ko njemu poklanjao desetine i desetine hiljada evra?! - pita Pješčić.

(VIDEO) TAČI POBESNEO ZATO ŠTO NIJE BIO POZVAN U NOVI SAD, KURTI STAO UZ NJEGA! "Mini Šengen" posvađao Tiranu i Prištinu, EVO ZAŠTO!

Šef antikorupcijske mreže 'Antidot' Marko Matić poziva nadležne organe da ispitaju o čemu je reč.
- S obzirom na to da je dokazano da Jugoslav Ćosić nije u stanju da profesionalno radi ni posao za koji je plaćen na TV N1, nije jasno za koje je to konsultantske usluge on mogao da bude plaćen skoro 250.000 evra!? Ovo je jedna od onih sumnjivih situacija koje zahtevaju reakciju organa nadležnih za sprečavanje pranja novca kojima bi Ćosić morao da objasni osnov uplate i da li je i gde i kada plaćen porez - kaže Matić.

Foto: Printscreen You Tube

Srbija na udaru

Mario Spasić iz Saveta za monitoring naglašava da je veoma opasno što Jugoslav Ćosić prima novac iz Albanije.
- Upitno je to za kakvu vrstu posla je novac primljen. Jasno je da je Srbija na udaru različitih interesnih agentura i u zemlji i u inostranstvu. Sa bezbednosnog aspekta, to može predstavljati ozbiljnu pretnju. Poreska uprava i Uprava za sprečavanje pranja novca trebalo bi da provere tokove i osnov prijema ovog novca, da se vidi kako se njime raspolaže i, na kraju, da li je sve to usmereno na rušenje pravnog poretka Srbije - podvlači Spasić.

SRBIJO, ČUVAJ SE! KLINTONOVI I "DUBOKA DRŽAVA" KRENULI NA NAŠU ZEMLJU, RUŠE I TRAMPOV PLAN ZA KIM! "Njihov portparol Server" savetuje Tačija i ekipu šta da traže od Beograda!

Pješčić: Hardingov izveštaj vrlo kritičan prema Ćosiću

Bogoljub Pješčić i Jugoslav Ćosić našli su se po prvi put u medijskom klinču marta 2019, posle Pješčićevog javno izrečenog nezadovoljstva izveštavanjem TV N1 o masakru u Novom Zelandu. Ćosićeva televizija tada je bez valjanih dokaza insistirala na tome da je masovni ubica bio inspirisan srpskim nacionalizmom, Mladićem i Karadžićem.
Pješčić je tada naveo i da ga se Ćosić uplašio jer je on pročitao tzv. Hardingov izveštaj o radu TV N1.
- To je dokument koji je sastavljen na zahtev CNN-a. Harding je ustanovio da je uređivačka politika studija u Beogradu izuzetno loša, nekorektna, neizbalansirana i, što bi rekli Amerikanci, naklonjena samo jednoj strani - ispričao je tada Pješčić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 4 godine

Jadna je srpska stvarnost!Gdje je moguće blatiti za pare zemlju domaćina kao u Srbiji?Gdje su srpski heroji?Ima li sličnih primjera u svijetu? Marić je prešao na rijalitije i sve manje se bavi nama a o drugima da ne govorimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija