• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.11.2019

14:51

BRNABIĆ TANJI FAJON: Puška uperena u Vučića na naslovnoj NIN-a dobra referenca za razgovore o neslobodi medija u Srbiji!

Politika

BRNABIĆ TANJI FAJON: Puška uperena u Vučića na naslovnoj NIN-a dobra referenca za razgovore o neslobodi medija u Srbiji!

Podeli vest

Premijerka Ana Branabić i evropska poslanica Tanja Fajon razmenile su danas na tviteru stavove o naslovnoj strani NIN-a i slobodi medija u Srbiji


Naslovna strana NIN-a, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispred cevi puške, dobra je referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji, objavila je na tviteru premijerka.

Brnabić je istakla da je ta naslovna strana NIN-a primer šta nije sloboda medija.

- Podsticanje ili promovisanje nasilja nikada nije prihvatljivo. Dobra referenca za svaki budući razgovor sa Tanjom Fajon i ostalim partnerima, pre svega iz EU, a onda i svima ostalima, o zaplašenim medijima i nedostatku slobode medija u Srbiji. Kao i o vladavini prava, demokratskom društvu i evropskim vrednostimam - navela je Brnabić na svom tviter nalogu.

Foto: printscreen Twitter

Na to je tvitom reagovala evropska poslanica i šefica delegacije u Parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, Tanja Fajon koja je navela da se slaže da sloboda medija podrazumeva i neširenje nasilja, ali da i da se ne sme napraviti greška i reći da je to posledica slobode medija.

- Slažem se da sloboda medija podrazumeva i neširenje mržnje ili nasilja. Moramo, međutim, biti jasni: Važno je osuditi takvo neodgovorno novinarstvo, ali ne bismo smeli načiniti grešku i reći da je to posledica slobode medija - odgovorila je Fajon na tvit premijerke Srbije.

Inače, Fajon je deo delegacije koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu vlasti i dela opozicije o poboljšanju uslova za slobodne i fer izbore u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17