• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.11.2019

15:17

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec uputio otvoreno pismo Dragoljubu Petroviću: Šta ste hteli da dokažete? "Hrabrost" da padnete još niže od NIN-a?!

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! Nebojša Bakarec uputio otvoreno pismo Dragoljubu Petroviću: Šta ste hteli da dokažete? "Hrabrost" da padnete još niže od NIN-a?!

Podeli vest

Politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini Beograda Nebojša Bakarec uputio je otvoreno pismo gčavmnom uredniku Danasa povom skandalozne karikature koju je ovaj niskotiražni dnevni list objavio na naslovnoj strani

Pismo premosimo u celosti:

Šta ste želeli da postignete naslovnom stranom na kojoj je karikatura koja odslikava ubilačku mržnju prema Vučiću, pri čemu neoriginalno reciklirate atentatorsku naslovnicu NIN-a? Da pokažete da ste „hrabri" i da možete pasti još niže od NIN-a? Da povećate tiraž vašeg posrnulog lista, koji ste kao glodur doveli pred gašenje!? Da li su Vas obavestili da je vlasnik NIN-a, ocenio tu naslovnu stranu kao promašaj i navodno je povukao? Doduše, povukli su naslovnicu, ali i nisu, zbog toga što su u prodaju pustili obe verzije lista, i onu ubilačku i onu izbeljenu. I onda ste se Vi dosetili da taj promašaj objavite na vikend stranama Vašeg lista. Tako ste pre godinu dana, dva dana za redom objavili naslovnicu sa karikaturom i naslovom,koji izjednačavaju Hitlera i Gebelsa, sa jedne strane, i Vučića,  Martinovića i Orlića, sa druge. Upravo Vaš list propagira fašizam, nasilnu promenu vlasti, revolucionarne sudove, vešanje, silovanje, spaljivanje knjiga i proganjanje ljudi, kroz usta Vaših novinara i Vaših političkih favorita. Tiraž se ne gradi na crtanju meta ljudima, tiraž se ne gradi na mržnji i ekstremizmu kojima Vaš list obiluje. I da se neko ne prevari u vezi prodaje Vašeg lista, postoji samo remitenda i par hiljada prodatih primeraka. Do početka ove godine čitao sam Vaš list i pored gađenja koje sam osećao. Zbog prirode posla, smatrao sam da treba da čujem i glas druge strane, glas neistomišljenika. Nažalost, količina agresije i neljudskosti koje ste Vi doneli kao glodur, je postala nepodnošljiva, i zagađivala je moju okolinu toliko, da sam morao da prestanem da kupujem Vaš list. Nisam se prevario.

(FOTO) SAMO VI RADITE SVOJ POSAO! Oglasio se predsednik Vučić i JEDNOM REČENICOM UNIŠTIO OPOZICIJU!

Pre Vas, svega toga u listu čiji ste sada glodur, nije bilo. Vi ste nedorasli i nedostojni da vodite bilo koji list. A u ovaj poslednji ste uskočili iz jednog bulevarskog lista koji Vaš sadašnji list pljuje na sva usta. Čini mi se da pljujete sami po sebi. U tom tabloidu ste doživeli vrhunac pišući o, citiram Vas „celulitu, guzicama, sisama, gaćama, štrojenju veprova i đubretarima", sve podsmevajući se žrtvi jednog ubistva i njegovoj udovici. Ceo Vaš novinarski opus dug četvrt veka zasnovan je na podsmehu. Navodno, Vi imate smisla za humor!?Vi samo imate smisla da se podsmevate drugima, i da ponižavate svoje neistomišnjenike. To je odraz Vaših kompleksa iz osnovne i srednje škole, kada su Vas ponižavali Vaši drugovi i drugarice, istovremeno se podsmevajući Vašim manama. Nisam ni ja bez mane, ali sam još u osnovnoj školi prerastao i prevazišao sve strahove i komplekse. Za razliku od Vas koji ste ostali rob svojih kompleksa iz detinjstva i mladosti. Vi se u Vašim kolumnama predstavljate nadmoćnim, ali  Vas odaje Vaša želja da ponižavate i da se podsmevate.To Vas čini ne nadmoćnim, već nemoćnim.

IŠTVAN KAIĆ O "SNAJPER-MEDIJIMA": Protiv "nezavisnih" - Mediji za ubijanje predsednika

Ako Vas je iskreno pogodilo ubistvo Zorana Đinđića, onda sebi niste mogli da dozvolite da objavite takvu naslovnicu. Očigledno nije. Podsetiću Vas, ako ste zaboravili, pre ubistva, Đinđića su targetirali tabloidi slični Vašem, i poput Vas, opravdavali su svoje postupke - to je bio samo humor, naše namere su bile najbolje...I onda Vi kažete:"Kako uopšte komentarisati ljude koji ne mogu da shvate poruku jedne sjajne karikature...". Da li ćete se jednog dana stideti ovih svojih reči? Ne, naravno. Dostojevski je rekao: "Ima ljudi koji svesno prelaze preko svoje savesti".To za Vas ne važi. Vi savesti nemate.

Autor je politički analitičar i član UO Fondacije SNS


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Било је дана када је Враг ... - однео шалу...Сетите се...Није давно било...

Gg

pre 4 godine

Zar se nije ovaj homo sapiens slikao sa mačem u ruci, go do pasa i bio član žutih lopuža?

Mikica

pre 4 godine

Sad se u drustvu prepiremo i potamo se.Da li je ovo na slici Draza Mihailovic ili nije.

Gordana

pre 4 godine

Bravo za političkog analitičara NEBOJŠU BAKARCA .Tako ste D O B R O i I S K R E N O opisali ovog isfrustriranog -iskompeksiranog G L O D U R A , hvala vam .

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija