• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2019

09:00

BESRAMNO! Opozicija za danas najavila POTPUNU BLOKADU RTS, a iza svega stoji PAKLENI PLAN DRAGANA ĐILASA

Politika

BESRAMNO! Opozicija za danas najavila POTPUNU BLOKADU RTS, a iza svega stoji PAKLENI PLAN DRAGANA ĐILASA

Podeli vest

Savez za Srbiju najavio je da će danas blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a od 12 do 20 sati, jer su "nezadovoljni izveštavanjem javnog servisa".

Osim što predstavlja direktan i jasan pritisak na sve medije, najava blokade RTS-a samo je nastavak političkog nasilja koje smo imali prilike da vidimo tokom blokade Skupštine grada, radova na Trgu Republike, ali i nedavnog divljačkog pokušaja provaljivanja u Skupštinu Srbije kada je brutalno pogažena zastava Srbije.

ŠOKANTNO! TOCILO PLAĆAO PROTESTE?! Otkrivene narko-veze u vrhu Saveza za Srbiju

ĐILAS I BOŠKO, K'O PINKI I ŠVABA! Obavezno pročitajte otvoreno pismo Nebojše Bakareca liderima Saveza za Srbiju!

UDARILI JEDAN NA DRUGOG! TAJKUN BESAN NA ŠEFA 'DVERI'! Đilas: Boško je lud, Ko zna za koga on radi!

U političkom smislu, ovo je još pokušaj dela opozicije da se kroz eskalacije ili kroz dizanje tenzije nametne tema bojkota i da se oni nametnu kao jedina prava opozicija u sadašnjoj vladajućoj koaliciji, ali iza svega krije se i lična želja jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa da Javni servis ponovo stavi pod svoje skute.

Dok je bilo političke podrške, Đilas je preko svoje marketinške agencije kontrolisao medije u Srbiji, a njegova Direct Media je, kako se sumnja, pravila milione evra preprodajući reklamne sekunde Javnog servisa državne televizije.

Njegovo čedo, Direct Media je posle petooktobarskih promena “zajahala skoro sva državna preduzeća”, sve one koji su imali šta da reklamiraju ili su morali da se reklamiraju po direktivi naoružanih kriznih štabova.

SVI PLANOVI DA DOĐU NA VLAST BEZ IZBORA SU IM PROPALI, OSTALO IM JE SAMO DA FIZIČKI ELIMINIŠU VUČIĆA! Darko Glišić o delovanju dela opozicije i pretnjama predsedniku Srbije

O tome, kako se radilo i koliko je para za tih nekoliko udarnih godina “cvetanja žutih tikava” u Srbiji, najbolje je 2012. godine objasnio u otvorenom pismu javnosti, ondašnji poslanik DSS-a, dramski pisac Siniša Kovačević pitanjem, tadašnjem gradonačelniku Beograda, da objasni, na koji način je zaradio milione evra na reklamnim tv sekundama: “ Za koliko si kupio četvrtinu reklamnog prostora RTS-a, a za koliko si prodao? I koje si to termine zakupio?”. Bila su pitanja upućena Đilasu?

Foto: Infomre DN

 

Kad je Đilas najuren sa vlasti u Beogradu, 2014. godine, firma je prodata Bugarima i od tada je prošlo pet godina. Novac se potrošio, a opao je i Đilasov uticaj koji sada po svaku cenu pokušava da povrati.

U julu mesecu povela se i istraga tužilaštva i policije zbog sumnje da je Ðilas sa saradnicima i delom nekadašnjeg rukovodstva RTS-a kupovao reklamni prostor po bagatelnim cenama, a prodavao ga mnogo puta skuplje.

- Postoji osnovana sumnja da su Ðilas i njegovi zaposleni, i to neki od najviše rangiranih u njegovoj kompaniji, zajedno s tadašnjim delom rukovodstva RTS-a, učestvovali u ozbiljnoj korupciji povezanoj s kupovinom i prodajom sekundi različitih televizijskih emisija po uslovima koji nisu bili predviđeni zakonom - rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, podsetivši da su istraživački novinari utvrdili da su firme Dragana Ðilasa u Češkoj ostvarile dobit od 74.000 evra za vreme svog poslovanja.

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, u avgustu je došlo i do prvih hapšenja.

Uhapšena je direktorka službe marketinga RTS-a, M. K, šef u službi marketinga RTS-a i J. S., direktor "Dajrekt medije". Krivičnom prijavom obuhvaćena je i J. D., bivša direktorka "Dajrekt medije", koja je van zemlje i za njom je raspisana potraga.

Ministar je tada na konferenciji za medije istakao da su uhapšeni oštetili Javni servis i građane Srbije za 688 miliona dinara, a krivično delo izvršili u peridu od avgusta 2009. do 2018. godine.

- Ukupna šteta za RTS, za građane Srbije, pošto mi to finansiramo svi, je 688 miliona dinara. Tolika je šteta. Mi sumnjičimo ova lica da su učestvovala u ozbiljnim krivičnim delima, u kriminalu koji je doveo do toga da 688 miliona dinara građana Srbije završi u privatnim džepovima - rekao je Stefanović.

Objasnio je da se uhapšeni sumnjiče da su zajedničkim delovanjem učestvovali u zaključivanju više ugovora o poslovnoj saradnji i aneksa tih ugovora, suprotno zvaničnim cenovnicima RTS-a.

- Sumnja se da je 'Dajrekt medija', pored popusta na cene, dobila i pravo na broj sekundi i grpijeva bez naknade, na koji način su po osnovu finansiranja Lige šampiona i Lige Evrope u periodu od 2009. do 2018. godine, kao i dve TV serije Nepobedivo srce i Moj rođak sa sela 2 pribavili protivpravnu imovinsku korist Dajrekt mediji u ukupnom iznosu od 248.965.540 dinara, a na štetu građana Srbije - naveo je tada Stefanović.

Prema njegovim rečima, istraga je trajala više godina.

- Došli smo do svih relevantnih informacija i ovo je rezultat rada ozbiljnih profesionalaca iz Tužilaštva za organizovani kriminal i iz beogradske Uprave kriminalističke policije i Uprave kriminalističke policije u sedištu. Dakle, ovo je bio zajednički napor državnih organa koji su bili u obavezi da utvrde gde je nestao taj novac i da li je građanima Srbije napravljena šteta, a nekome korist. Postoje osnovi sumnje, Tužilaštvo je donelo odluku da se ova lica uhapse i ovaj slučaj će sa optužnicom ići pred sud - istakao je ministar policije, a Tužilštvo za organizovani kriminal je nakon toga saslušalo troje uhapšenih, ali nije tražilo da im sud odredi pritvor.

Oni su tako pušteni da se brane sa slobode u daljem toku istrage.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Stefanovic Momcilo

pre 4 godine

Treba rusitelja Srbije tajkuna i lopova Djilasa pod hitno uhapsiti kao i njegovu bratiju a sve tuzioce isudije koji nerade svoj posao odmah razresiti duznosti.

Milan

pre 4 godine

Svaka čast policiji, ali sada sudstvo treba da uradi svoje. Sumnjam da će bilo šta da se dogodi, jer su upravo "žuti" napravili ovakvo sudstvo! Oni su "nedodirljivi" i rade šta hoće... Zgroženi smo gomilom presuda "u ime naroda" , a narod najmanje ima veze sa tim.

RosaLux

pre 4 godine

Kada će država Srbija postupiti u skladu sa zakonom I da hapsi tu razularenu bagru iz tog Saveza PROTIV Srbije?

Aleksandar Kotronis

pre 4 godine

Dosta vise torture fašista. Pokrenite državne organe da se već jednom prekine maltretiranja gradjana. Ugledajte se na Francuske državne organe za suzbijanje neradan u državi. Nisu oni bogu dati pa im Evropa tolerise .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija