• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

19.12.2019

21:30

ŠIPTARI SE IGRAJU VATROM, HOĆE DA OTKAČE AMERE I ZA TUTORE UZMU NEMCE! Plaše se Trampa, jer on zagovara podelu Kosova!

Politika

ŠIPTARI SE IGRAJU VATROM, HOĆE DA OTKAČE AMERE I ZA TUTORE UZMU NEMCE! Plaše se Trampa, jer on zagovara podelu Kosova!

Podeli vest

Faton Abdulah, bivši savetnik šefa DSK, Ise Mustafe, dok je bio premijer privremenih prištinskih institucija, kaže da ta stranka i Pokret Samoopredeljenje približavanjem stavova o koalicionom sporazumu zaobilaze SAD i priklanjaju se Nemačkoj

Abdulah ukazuje da je to prvi put od proteklih sukoba na kosovskoj teritoriji da stranke, od kojih se očekuje da formiraju vladu, zaobilaze SAD i kao razlog navodi to što se Vašington nije dovljno snažno suprotstavio ideji o podeli teritorija.

Objašnjava da na Kosovu nikada do sada nije postojala koalicija koja više preferirala neku drugu zemlju u odnosu na SAD.

- Svi pokazatelji ukazuju na to da vlada Pokreta Samoopredeljenja i DSK ima više političkih sklonosti da zaobiđe SAD i favorizuje Nemačku u njenim politikama - kaže Abdulah.

NEŠTO SE SPREMA?! BEOGRAD I PRIŠTINA DA POVUKU GRANICU NA IBRU! Bivši šef CIA ima plan za rešenje kosovoskog čvora!

Prema njegovim rečima, na ovo utiče činjenica da dve zemlje, Amerika i Nemačka, nisu uvek imale potpuno isti pristup u poslednje vreme prema Balkanu generalno, posebno prema Kosovu.

Čini se, kaže, da se to još nije popravilo, a ima i onih koji za to krive administraciju Donalda Trampa.

HRVAT "MRTAV LADAN" USRED SRBIJE PARKIRAO AUTO SA USTAŠKIM ZNAMENJEM! Policija uhapsila trojicu Srba jer su polupali vozilo sa ustaškim simbolima!

- U poslednje vreme u DSK-u je primećena i nevoljnost prema SAD. Taj skepticizamproizlazi iz toga što se (SAD) nisu jasno suprotstavile pokušajima zamene kosovskih teritorija sa Srbijom, a naročito Trampove administracije, i zato oni sada traže pomoć Nemačke, koja o tom pitanju ima jasan stav - kaže Abdulah, preneo je prištinski portal Ljajmi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sumadinac

pre 4 godine

Albanci idu ma tu kartu da Merkelova natera Vucica da prizna Kosovo jer znaju da je on slusa. Ali tu su se zajebali Srpski narod kao prvo nikada nece dopustiti da Nemacka cizma kroci na teritoriju srbije a kao drugo Vucic bi trebao znati da ga je Srpski narod birao a ne Albanci i Nemci .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija