• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.01.2020

14:28

MILO I AMFILOHIJE ZAJEDNO BRANE VUČIĆU DA POSETI SRBE! Predsednik Srbije odlaže odluku o odlasku u Crnu Goru na Badnji dan!

Politika

MILO I AMFILOHIJE ZAJEDNO BRANE VUČIĆU DA POSETI SRBE! Predsednik Srbije odlaže odluku o odlasku u Crnu Goru na Badnji dan!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odložio je donošenje odluke o tome da li će posetiti sever Crne Gore na Badnji dan zbog kampanje koju zajedno vode predsednik Crne Gore Milo Đukanović i mitropolit Crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, saznaje Informer iz izvora u Predsedništvu Srbije

I pored velike želje da Badnji dan provede uz svoj narod u Crnoj Gori, predsednik Srbije odlaže ovu odluku zbog medijske hajke organizovane od strane Đukanovića i Amfilohija. Kako saznajemo, predsednik će u poslednji čas prelomiti da li ide ili ne.

Podsećamo, odmah nakon što je Vučić saopštio da će provesti praznik sa Srbima u Crnoj Gori, oglasio se prvo rektor cetinjske bogoslovije i blizak saradnik mitropolita Amfilohija Gojko Perović i poručio da srpski predsednik može da dođe samo u zvaničnu posetu.

- Vučić neka dođe kao državnik u posetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Verski praznici nisu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe - rekao je Perović. 

Foto: Printscreen DAN

Potom se na Đilasovom portalu Direktno.rs pojavila vest da će Episkopski savet SPC apelovati na Vučića da ne dolazi. 

Ovu vest prenela je i Državna televizija Crne Gore, a tada se na delu videla sprega između Mila Đukanovića i Dragana Đilasa, pa je postalo jasno ko stoji iza ove prljave kampanje. 

Zatim se oglasio i Episkopski savet SPC koji je saopštio da Đilasov portal laže, naglasio da ne želi nikakve podele i da se ograđuju od svih koji šire neistine, ali ovaj Savet, na čelu sa Amfilohijem Radovićem nije izrazio stav o poseti predsednika Srbije, što dovoljno govori na čiju je stranu stao.

 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nedjo Saranovic

pre 4 godine

G. Predsednice ako te oni nece dodji kod nas u Pristini ili u Peckoj Patrijarsiji za Bozic. Od ta dva ipak bih odabrao hram Hrista Spasa u Pristini. To bi bio mudar potez.

sOkO

pre 4 godine

Испаде да су Мило и Амфилохије велики пријатељи, а Мило и Вучић непријатељи :)))) Пишем из ЦГ и могу слободно да вам кажем да на ове објаве и тврдње народ може само да вам се смије из разлога што нико озбиљан не вјерује да Мило и Вучић нису пријатељи, већ напротив, да су велики пријатељи и пословни сарадници и да заједно не раде у интересу народа у ЦГ. Вјероватно овај коментар нећете објавити али довољно је да га прочитате и да сте свјесни да овђе народ није наиван и да добро види шта Вучић и Мило заједно раде.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija