• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

10:05

POPOVIĆ: Srpski narod i SPC ujedinjeni protiv Ðukanovića!

Politika

POPOVIĆ: Srpski narod i SPC ujedinjeni protiv Ðukanovića!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije i ministar Nenad Popović poručio je da su srpski narod i Srpska pravoslavna crkva u Srbiji i Crnoj Gori ujedinjeni u borbi protiv režima Mila Ðukanovića i ocenio da je istorija pokazala da onaj ko ide protiv srpskog naroda i crkve uvek završi kao poražen

 

- Tako će biti i sa mafijaškim režimom u Podgorici - rekao je Popović, koji je juče, zajedno sa vernicima i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, učestvovao na litiji i molebanu ispred Hrama Svetog Save za očuvanje svetinja u Crnoj Gori.

Popović je naveo da režim Mila Ðukanovića želi da otme crkve i manastire koji vekovima pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenosi SNP u saopštenju.

- To je pljačkaški pohod na naše svetinje kakav nije viđen ni za vreme komunizma. Ali srećan sam jer sam juče video u ljudima veru, snagu, istrajnost i neodustajnu volju da se bore protiv ove tiranije. Uveren sam u našu pobedu - istakao je Popović.

On je naglasio da će kao ministar koristiti svaku priliku da ukaže na teror koji se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori.

- Naš narod u Crnoj Gori je u ovom trenutku najugroženija etnička zajednica u Evropi. Za njih ne važe evropske vrednosti i zakoni. U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i verska prava - rekao je Popović.

On je ukazao da Srbija ima snage da pomogne svojim sunarodnicima u Crnoj Gori diplomatskim, ali i svim drugim neophodnim sredstvima.

- Poručujem našoj braći u Crnoj Gori da nisu sami. Jučerašnji veličanstveni skup u Beogradu pokazao je da je srpski narod jedinstven u odbrani naših svetinja i srpstva u Crnoj Gori. Zapaljena je iskra otpora koju je sada nemoguće ugasiti. Ona će nastaviti da se rasplamsava nošena našom verom u Boga i dobrotom i pravdom za koju se borimo. Naši protivnici su ljudi bez vere i zato su osuđeni na propast - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

У Црној Гори се сукобљавају данас две силе: СОТОНСКА и БОЖИЈА...!! Сотонске слуге хоће зарад овоземаљског хедонизма - да униште Православље и Православну ЛИТУРГИЈУ, која још једино спречава Нечастивог у намери да овлада нашим душама...Нажалост неки су већ продали своје душе ЛИТИЈЕ СУ ПОКАЗАЛЕ, да су они ипак минорна мањина... - Бедника и послушника НАТО центара...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija