• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

26.01.2020

23:13

AMERIČKI AMBASADOR RASTURIO ĐILASOVCE! Godfri: Ðilas ne razume funkciju ambasadora SAD

Politika

AMERIČKI AMBASADOR RASTURIO ĐILASOVCE! Godfri: Ðilas ne razume funkciju ambasadora SAD

Podeli vest

Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri izjavio je večeras, povodom kritika jednog od lidera SzS Dragana Ðilasa zbog Godfrijevog gostovanja u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink, da ga je u tu emisiji pozvala premijerka Srbije Ana Brnabić, čija Vlada mu je dala akreditaciju za boravak u Srbiji, dodajući da ne bi bilo u redu da takav poziv ne prihvati

Premijerka Brnabić je, govoreći o kritikama Ðilasa, rekla da joj je žao što će Godfri sada "morati da prođe toplog zeca", dok je američki ambasador kazao da je video Ðilasovo pismo i da su mu poznate njegove kritike, ali da mu se čini da Ðilas ne razume koja je tačna funkcija stranog ambasadora.

Premijerka je ocenila da je nedopustivo da Ðilas govori američkom ambasadoru na kojoj televiziji treba da gostuje.

- On se usuđuje da govori ambasadoru gde sme da gostuje, a gde ne. Pink je zabranjen od strane SzS i ambasador ovde ne treba da dođe, očigledno - naglasila je premijerka.

Foto: printscreen RTV Pink

Američki ambasador je rekao i da se suštinski ne slaže za Ðilasom o tome kako bi trebalo da izgleda izražavanje stavova opozicije.

- Ja smatram da bi to moralo da ide preko izbornih kutija, dok on ne smatra isto - rekao je Godfri, navodeći da, prema njegovom ličnom iskustvu, bojkot izbora nije doneo ništa dobro ni u jednoij zemlji.

On je napomenuo da SAD i dalje smatraju da su mnogobrojne kritike opozicije opravdane kada je reč o medijskoj slici u Srbiji, dok je premijerka rekla da je situacija sa medijima daleko bolja nego u prošlosti i da sada postoji značajan broj medija koji ne dele mišljenje vlasti, uključujući i društvene mreže.

Foto: printscreen RTV Pink

Predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Ðilas zamerio jei Godfriju što je prihvatio da gostuje u emisiji "Hit Tvit" na televiziji Pink, čime je, kaže Ðilas, pokazao da je na suprotnoj strani od one na kojoj su "borci za demokratiju".

Ðilas u pismu američkom ambasadoru ponavlja optužbe da je televizija Pink "učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića", kao i da propagira nasilje, širi mržnju i urušava demokratske vrednosti, te kaže da gostovanje Godfrija pokazuje da je njemu bitno jedino to da Srbija prizna Kosovo i da kompanijama koje dolaze iz SAD da poslove vredne milijardu evra bez tendera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

Pa ne verjujete valja ovom? Pa taj ga je do sada primio već nekoliko puta. Cela njihova politika je definitivno ČISTA LAŽ i to je definitivno jasno celom svetu. Pogledajte njihovu štampu u americi, smeju li oni da misle i pišu drugačije od vlasti, MALO MORGEN i u njihovoj štampi nema pametnih i normalnih sve sami polušnici. Oni za svoje laži upravo pripremaju teren preko SI EN EN, i kompletne štampe lažima o onima koje oni treba da napadnu i unište.

Drago

pre 4 godine

Po meni je Djilas više sebe rasturio konstatacijom, da će morati sam da osvaja vlast. Na pitanje voditeljke, kako je ambasador shvatio ovu poruku, ispade da ne razume. A njegove službe rade li rade. Sreća je da Srbi spadaju u politički pismenije nacije i dobro o razumeju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija