• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2020

14:35

OTKRIVAMO! Evo ko stoji iza lažne vesti o SMRTI RATKA MLADIĆA! Juče napravio profil, a onda osmislio PAKLENI PLAN

Politika

OTKRIVAMO! Evo ko stoji iza lažne vesti o SMRTI RATKA MLADIĆA! Juče napravio profil, a onda osmislio PAKLENI PLAN

Podeli vest

Lažna vest o smrti generala Ratka Mladića uzburkala je danas ceo svet.

Mnogi mediji preneli su tvit sa navodnog profila Bisere Turković, ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine, u kome je ona navela da je dobila informacije o smrti Ratka Mladića.

 

 

Ubrzo je iz Haga stigao demant ove informacije, a na pomenutom lažnom Tviteru je navedeno da je taj profil napravio Tomaso de Bedeneti, italijanski novinar poznat po pravljenju lažnih vesti i intervjua.

 

 

Tomazo de Benedeti je ranije napravio lažne naloge svetskih vođa na „Tviteru“, a jedna od njegovih vesti bila je da je umro Gorbačov. To je navodno saopštio šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer. Ranije je De Benedeti „sahranio“ rimskog papu, Kastra, Almodovara...

Vesti je počeo da izmišlja 2000. godine, kada je objavio izmišljeni intervju sa jednim piscem.

- Socijalni mediji su najnepouzdaniji izvor informacija na svetu, ali im mediji veruju zbog potrebe za brzim izveštavanjem - kaže on, prenele su ranije Novosti.

Benedeti je u prošlosti uspevao da prevari italijanske medije, koji su objavljivali njegove lažne intervjue sa piscima, najčešće iz Amerike, kao što su Džon Grišam, Artur Miler, Filip Rot i Gor Vidal.

Pošto je razotkriven, okrenuo se internetu, pišući mejl „Herald tribjunu“ u kojem je kritikovao rat u Libiji, potpisavši se kao Umberto Eko. Kada su ga objavili, pozvao ih je i rekao o čemu je reč...

Njegov lažni nalog italijanskog premijera Marija Montija je pratio predsednik Francuske Nikola Sarkozi.

TOMAZOVI LAŽNI TVITOVI

* Njegova svetost Benedikt 16. je preminuo. Sa velikom tugom i bolom vam saopštavamo ovo - 8. mart 2012.

* Napad na avganistanske civile je objava rata - 12. mart

* Vest o smrti Fidela Kastra mi je potvrdio potpredsednik EU, Oli Ren - 6. mart

* Španska vlada je objavila vest o smrti Pedra Almodovara - 23. mart

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gloski35

pre 4 godine

I kad umres GENERALE ziveces u srcima SRPSKOG NARODA. HVALA ZA SVE GENERALE.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija