• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

03.05.2020

20:20

OBAVEZNO PROČITAJTE! BAKAREC RAZOBLIČIO OPOZICIJU: Razobručeno Đilasovo i Trifunovićevo nasilje!

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! BAKAREC RAZOBLIČIO OPOZICIJU: Razobručeno Đilasovo i Trifunovićevo nasilje!

Podeli vest

Paralelno sa popuštanjem mera države, Đilasov SzS je ponovo pokrenuo spiralu nasilja. Strogo gledano oni od nasilja nisu odustali ni u vreme najžešće epidemije, samo im je tada preče bilo da pokupuju toalet papir, zbog toga što su se usrali od korone, pa je nasilje bilo u drugom planu. Đilasovci su sve vreme dok je trajalo vanredno stanje sabotirali mere države, unosili haos i zabunu, predlažući štetne mere, piše politički analitičar i odbornik SNS u Skupštini Beograda Nebojša Bakarec

Na vrhuncu zaraze, Đilas je 25.03.2020., smrtonosno i demagoški predložio da 1,7 miliona penzionera šeta svaki dan sat vremena, svi u istom terminu. To bi dovelo do zaražavanja najmanje 10.000, i do smrti oko 1000 penzionera za 7 dana. A te šetnje bi trajale 4 nedelje. Tragedija u Gerontocentru Niš je pokazala koliko je Đilasov predlog bio smrtonosan! Stari su šetali van Centra, naveliko su posećivani! Štićenici i direktor su očigledno poslušali Đilasa.

Foto: Printscreen

Kako đilasovci ovih dana vode "političku" borbu, osim što krše vanredno stanje, žele smrt penzionerima, i najavljuju rušenje vlasti na ulici, u krvi? Đilasovci su izazvali tri napada protiv SNS za nedelju dana. Prvo su, 25.4.2020., tokom zabrane kretanja, Đilasovi varvari (najverovatnije Bastaćevi banditi) porazbijali izloge na prostorijama SNS Stari grad u Skadarskoj, kod Bajlonove pijace. Naneta je velika materijalna šteta, jer su porazbijali čak tri velika fasadna stakla. Inače, poslednjih godina, svakih nedelju dana đilasovci napadnu prostorije SNS, negde u Srbiji. I nikom, ništa. Da neko samo JEDNOM razbije izlog SZS ili SSP, oštro bi reagovala EU, Tanja Ajfon, De Bilčik i slični kovidioti. Dvostruki aršini.

Potom su đilasovci 29.04.2020., u jednom danu dva puta napali prostorije SNS u Zemunu. Prvi napad je bio u jutarnjim satima. Samo nekoliko sati nakon jutarnjeg napada na prostorije SNS u Zemunu desio se još jedan težak incident. Još jednom su đilasovci kamenicama razbili stakla, s tim da je ovoga puta bilo ljudi u prostorijama. Srećom niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta.

Potom su đilasovci 02.05.2020., bacili bombu na kuću Nebojše Zdravkovića, predsednika MO SNS Pinosava na Voždovcu. Srećom bomba nije eksplodirala, a kući su, u trenutku napada bili Zdravković, njegova majka, supruga i maloletni sin. Da su počinioci imali ozbiljne namere potvrđuje i činjenica da je bomba pronađena bez osigurača, a da je nedaleko od nje pronađena i kašika od eksplozivne naprave. Gradski odbor SNS je saopštio: „monstruozni napadi, koji su postali svakodnevnica, a inspirisani su mržnjom koju svakodnevno Dragan Đilas i njegovi saborci iz SzS-a demonstriraju, postaju sve jeziviji i prevazilaze granice normalnog".

U utorak, 28.04.2020., potpredsednik Đilasove stranke, i predsednik opštine Stari grad, bahati kriminalac, je sa svojom bandom (koju je predstavio kao „stanovnike iz kraja", što je nemoguće utvrditi - svi su bili maskirani) pod okriljem noći, nasilno sprečavao radove na uspostavljanju kontaktne mreže, trolejbuske linije, koja je neophodna donjem Dorćolu.

Nasilje ne može da prođe bez učešća Sergeja Trifunovića. On je 29.04.2020., verovatno u apstinencionoj krizi, ili delirijum tremensu, napisao više nasilnih tvitova. Prvo je u nastupu ludila, izvređao svoju komšinicu, penzionerku, nezaštićenu staricu, ni krivu ni dužnu. Umislio je da ga ona snima i da skandira „Đilase lopove". Trifunović je svoju mržnju prema penzionerima, kao i prema susetki starici, pretočio u tvitove, u kojima nesrećnu staricu, naziva „matorom droljetinom, raspalom droljom, kučkom, fuksom, ološem, šoderom i matorom vešticom" i preti da će montirati ozvučenje od 250 vati, na svoje prozore i usmeriti ga ka staričinim prozorima. Takođe Trifunović je na mreže postavio i snimke na kojima se čuje kako vređa i preti svojoj komšinici penzionerki: „Sisaj ku*ac, je*o sam ti sve po kući"(Odrednica 1). Radi se o novom nasilju Sergeja Trifunovića, prema još jednoj ženi, ovaj put penzionerki, komšinici.

Foto: Printscreen

 

Sergej Trifunović je na svom Tviter profilu 29. aprila, napisao, obraćajući se predsedniku Srbije: „Zato što stoka radikalska navikla da funkcioniše samo u uslovima frke… žvalo žvalavi Žavucic…Samo ideš ka tome da ćemo vas razvlačiti po ulicama". Kao što vidimo Trifunović priželjkuje nasilnu promenu vlasti na ulici i zverstva nad političkim protivnicima. Da on to stvarno želi dokazuje i post koji je retvitovao dva dana kasnije.

Sergej Trifunović je na svom Tviter profilu 1. maja propagirao i retvitovao ubilački post svog funkcionera iz Novog Sada, koji se najverovatnije zove Miloš Radojičić, a na Tviteru ima nadimak „otečen od zlobe". Taj bolesni post Trifunovićevog funkcionera glasi: „Voleo bih da mogu ljude da šutiram u glavu dok im mozak (ko ima) ne iscuri". Trifunoviću se to veoma svidelo. A Trifunovićev funkcioner voli i da se podsmeva pripadnicima Romske populacije pa je 22.04.2020. tvitovao: „Jel se kaže Rom ili hrom … Gugl Rom".

Foto: Printscreen

 

Ovoj dvojici jahača apokalipse, priključio se i Boris Tadić, svojim, u najmanju ruku čudnim stavom koji je izneo 30.04.2020. sedeći sa Đilasom, Trifunovićem, Obradovićem i Jeremićem na stepenicama Skupštine. Tadić je nastupio polušaljivo, ali i poluozbiljno, želeći da kaže da je solidaran sa kolegama iz tog dela opozicije, ali da se sa tim vidom protesta ne slaže i da ga smatra glupim. Same Tadićeve reči su veoma grube i pozivaju na nasilje:„Ko je ovo smislio, slomiću mu glavu. Polomiću mu sve kosti. U šta me uveo mamu mu... Sva sreća mogu još da bijem".

Sve ovo se pojavljuje na snimku koji je snimio i na mreže postavio neko od prisutnih (Odrednica 2). Uskoro sledi ukidanje vanrednog stanja i nastavak izborne kampanje. Ako je đilasovsko nasilje bilo ovakvo za vreme vanrednog stanja i epidemije, možete zamisliti kakvo tek nasilje Srbiji spremaju đilasovci u narednih mesec dana? Kakve će biti posledice tog nasilja đilasovaca, teško je i pretpostaviti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Pa šta više reći o tim licemerima. Pa oni misle da je i običnim ljudima, kao što je njima, utrnuo mozak. Pa nije. Mi odlično znamo ko su oni. A znaju i oni sami, samo se prave da ne znaju ili ne žele da znaju. Zato to svoje znanje o sebi teraju od sebe ko zna kakvim psihofizičkim supstancama, jer drugačije, tu istinu o sebi ne mogu drugačije da odagnaju od sebe. Ipak ne verujem da su toliko glupi pa ne vide i sami sebe. Neki su i "samo" bahati.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija