• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2020

15:39

POPOVIĆ I BOCAN HARČENKO o nastavku ekonomske saradnje Srbije i Rusije!

Politika

POPOVIĆ I BOCAN HARČENKO o nastavku ekonomske saradnje Srbije i Rusije!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izrazili su danas, na sastanku u Beogradu, punu posvećenost dve zemlje nastavku intenzivne ekonomske saradnje u budućnosti


Popović je pozvao ruske kompanije da ulažu u Srbiju i istakao da postoje brojne pogodnosti koje je Vlada Srbije spremna da pruži zainteresovanim investitorima.

- Srbija je lider u privlačenju investicija u ovom delu Evrope. Imamo najbolje inženjere, odlične tehničke kadrove, zahvaljujući razvoju dualnog obrazovanja, a za ruske kompanije je posebno značajno to što ne postoje carine za izvoz robe iz Srbije u Evropsku Uniju - rekao je Popović, a saopšteno je iz njegovog kabineta.

Ministar je rekao da, putujući kroz Srbiju, poziva mnoge kompanije i privrednike da se više orijentišu ka izvozu na rusko tržište.

Foto: mbpi.gov.rs

Naveo je da je Srbija jedina zemlja na svetu koja ima mogućnost bescarinskog izvoza na tržište Rusije i Evroazije i istakao da treba više da koristimo tu mogućnost.

- Sa svoje pozicije u Vladi Srbije trudiću se da neprestano razvijamo državne mehanizme za podsticanje većeg izvoza u Rusiju. To je budućnost koju su prepoznale i mnoge razvijene evropske zemlje, kao sto su Nemačka, Italija i Austrija - rekao je Popović.

Ambasador Rusije u Srbiji izrazio je zadovoljstvo odličnom političkom i ekonomskom saradnjom dve zemlje, posebno istakavši značaj te saradnje tokom krize izazvane korona virusom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Popović ruskom ambasadoru zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i Metohije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija