• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2020

17:30

NAJVEĆA OMLADINSKA POLITIČKA ORGANIZACIJA U EVROPI PODRŽALA VUČIĆA!

Politika

NAJVEĆA OMLADINSKA POLITIČKA ORGANIZACIJA U EVROPI PODRŽALA VUČIĆA!

Podeli vest

Najveća omladinska politička organizacija u Evropi, omladinska organizacija Evropske narodne partije (YEPP) koja okuplja 63 omladinske političke organizacije iz 39 zemalja Evrope pozdravlja predanost i napore vlasti u Srbiji, predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem u borbi protiv pandemije kovida-19

Ta organizacija pozvala je građane Srbije, posebno mlade ljude, da iskoriste svoja prava na predstojećim izborima da odlučuju o svojoj budućnosti i time doprinesu prosperitetu, miru i stabilnosti svoje zemlje na evropskom putu.

- Slobodni i fer izbori su jedan od ključnih elemenata demokratije i jedini put ka neupitnom političkom legitimitetu. U državi koja teži Evropskoj uniji, politika i debate moraju imati svoje mesto u parlamentu, a ne na ulicama. Bojkot, umesto učešća u političkoj areni, nije put napred, a bilo kakva vrsta nasilja ne može biti način bavljenja politikom u demokratskom društvu - kaže se u saopštenju YEPP-a.

Ova evropska politička omladinska organizacija pozdravlja uspešan završetak međustranačkog dijaloga o unapređenju izbornog procesa u Srbiji uz posredovanje Evropskog parlamenta, kao i imlementaciju dogovorenih mera.

- Integritet samog izbornog procesa je oduvek bio od najvišeg značaja za svaku državu. Nekoliko opozicionih stranaka odlučilo je da prekine bojkot i započne svoju predizbornu kampanju, čime se potvrđuje i dodatno osnažuje sveukupna demokratska atmosfera - naglasili su u YEPP-u i dodali da ohrabruju sve političke partije na fer političku trku, koja će rezultirati novim parlamentom koji će odražavati poverenje i volju građana Srbije.

YEPP pozdravlja sve sprovedene mere u cilju zaštite ekonomije i pomoći građanima i državi u što bržem oporavku od krize, kao i nastavku tekućih reformi ističući da je odgovornim i blagovremenim potezima sprečeno zaražavanje stanovništva velikih razmera, štiteći na taj način zdravlje i živote građana Srbije.

- Solidarnost je ugrađena u same temelje Evropske unije i kao takva predstavlja jedan od osnovnih principa današnje Evrope. YEPP visoko ceni i pozdravlja solidarnost koju su Srbija i njeni građani pokazali u ovim izazovnim vremenima, posebno kroz pružanje značajnih količina neophodne medicinske opreme i drugim partnerima na Zapadnom Balkanu, ali i članicama EU, poput Italije - navodi se u saopštenju YEPP-a.

Ističe se i da je regionalna saradnja i podrška članicama EU u vremenima krize, pokazala je da Srbija čvrsto stoji na svom evropskom putu, sa jasnom perspektivom bolje budućnosti za svoje građane.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aco V liebe ficken in arse

pre 3 godine

Politika našeg predsednika je priznata širom sveta.

idila debila

pre 3 godine

Jel znate šta znači prevod nicka? Ovaj cenzor je tup ko kurac! Da pojednostavim - prevedi na google translate šta znači nick... Srećom po vas te krezavi penzioneri, SKOJ-evci i pioniri ne znaju nemački.

Aco V liebe ficken in arse

pre 3 godine

Politika našeg predsednika je priznata širom sveta.

idila debila

pre 3 godine

Jel cenzor neka tupava plavuša dobra za tucanje? Ako napišem vučić je pedofil na urdu jeziku, a u komentaru ga hvalim, vi ćete to objaviti? Nadam se da ovo filtrira program, bezumni algoritam , inače ispade da su cenzori Dezinformera glupi k'o kurac.

idila debila

pre 3 godine

Koju su školu učili ovi stručnjaci iz Dezinformera - poljoprivrednu, drvnoprerađivačku? Ovi sa dva razreda osnovne, velikim odmorom i partijskom knjižicom daleko doguraše. Analfabete...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija