• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

22.06.2020

13:00 >> 17:37

HRVATSKA ĆE VOJNO INTERVENISATI AKO SRBIJA I RUSIJA NAPADNU CRNU GORU! Da nije žalosno, bilo bi smešno, ludilu Milogoraca i Zagreba nema kraja!

Politika

HRVATSKA ĆE VOJNO INTERVENISATI AKO SRBIJA I RUSIJA NAPADNU CRNU GORU! Da nije žalosno, bilo bi smešno, ludilu Milogoraca i Zagreba nema kraja!

Podeli vest

Činjenica da predsjednik Milanović u Crnu Goru putuje ratnim brodom "Omiš" Hrvatske ratne mornarice jasna je politička poruka, smatra hrvatski "ekspert" Davor Đenero, često citiran u režimskim medijima

Poruka takvog dolaska (ratnim brodom) upućena je Crnoj Gori kao NATO saveznici. Hrvatska razume da je Crna Gora u teškoj situaciji, a da pritisak Srbije (i iza njenih leđa Rusije) nikad nije bio ovako otvoren. Hrvatska je verovatno najsvesnija među saveznicama, da je obvezana Članom 5. Atlantske povelje saveznici priskočiti u slučaju vojne pretnje i napada na njen suverenitet, kazao je za Portal Analitiku.

Pritom, dodaje on, ta poruka nije vezana uz pomenuto i još uvijek nedefinisano granično pitanje na ulazu u Boku. Možda taj kratki put od Cavtata, rodnog mesta i hrvatskog i crnogorskog pravnog autoriteta Baltazara Bogišića, do Tivta, verovatno nije niti asocijacija na putovanja Josipa Broza "Galebom".

Poruka takvog dolaska upućena je Crnoj Gori kao NATO saveznici. Hrvatska razume da je Crna Gora u teškoj situaciji, a da pritisak Srbije (i iza njenih leđa Rusije) nikad nije bio ovako otvoren, siguran je Đenero.

Hrvatska je verovatno najsvesnija među saveznicama, da je obvezana Člankom 5. Atlantske povelje saveznici priskočiti u slučaju vojne pretnje i napada na njen suverenitet.

(VIDEO) NOVI INCIDENTI U BUDVI! TUČA U OPŠTINI, PREDSTAVNICI DPS UŠLI U ZGRADU, STIGLA POLICIJA! Nema mira u Crnoj Gori!

Hrvatska je nakon pristupanja NATO savezu glasno ponavljala kao, da je devedesetih bila članica NATO saveza, ne bi bilo ratne agresije, a sada podseća treće zemlje, odnosno treću zemlju, da ta sigurnost pred spoljnim ugrožavanjem suvereniteta pripada i Crnoj Gori.

Hrvatska s velikim simpatijama gleda na politiku crnogorske administracije. U Zagrebu se jasno razume da je političko vođstvo Crne Gore projekt nezavisne države pokrenulo tek onda kad je, nakon atentata na premijera Đinđića, postalo izvesno da demokratska tranzicija unutar državnog saveza Srbije i Crne Gore jednostavno nije moguća, a sve što se nakon te odluke odvijalo u Crnoj Gori, u Hrvatskoj je nailazilo na snažnu podršku.

HOĆE DA UBIJU MLADIĆA?! Sud u Hagu ne dozvoljava da se TEŠKO BOLESNI GENERAL prebaci u bolnicu na lečenje! Komandant VRS iz dana u dan sve lošije, Tribunal tvrdi da ima adekvatnu negu!

- Hrvatska je razumela da su Crnoj Gori zadani teški uslovi za proglašenje nezavisnosti, s vrlo visokim pragom uspešnosti referenduma. Međutim, Hrvatska je Ustavom iz 1990. sama sebi zadala još strožije uslove. U Crnoj Gori predusolv za uspeh referenduma 2006. bilo je da na njega izađe najmanje 50% upisanih birača, i da za samostalnost glasa 55% izašlih na izbore, a Hrvatska je kao kriterij uspeha referenduma 1991. o nezavisnosti propisala da na njemu za nezavisnost glasa više od 50% svih upisanih birača - kazao je između ostalog za Portal Analitiu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 3 godine

lude ustase jos se nisu probudili od ong ludila oni misle da su oni pobedili srbiju a ne amerikanci koji su ih pomagali i vojno i sa avijacijom ustaska bagra

Života Panic

pre 3 godine

Vatikan... u Vatikanu su se razvili strateški planovi za probijanje prve crte... zarobljavanje celog jednog korpusa 21.kordunaskog...monsinjor Angelo Sodano je isključivi krivac za strateško osvajanje grahova glamoča i ulazak u Knin s'ledja...

Vuki

pre 3 godine

Pa dobro, s obzirom da je Hrvatska "jaka" kada se bori protiv golorukog naroda, a ima iskustva sa proterivanjem, biće dobar saveznik milogorcima u borbi protiv golorukih crnogoraca koji su ustali protiv nepravde, i mirnim putem pokušavaju da učine da se njihov glas čuje. Ovo će Milu biti veoma važna pomoć u ratu protiv svog naroda, pa može lako da se desi novi egzodus srba/crnogoraca... Naravno, pod uslovom da taj narod ne digne oružje na njih! U tom slučaju će moljakati nemce da im pomognu i pevati "Danke Dojčland"...

HPC

pre 3 godine

Autokefalnost pravoslavaca se nastavlja dalje Hrvatska Pravoslavna Crkva dala objavu građanima za Parlamentarne izbore ali u Srbiji i to se ignoriše i od medija i od političara ko šta se ignorisale objave CPC pa eto sada kukanja u CG... Croativ.net HPC: POSLANICA POVODOM IZBORA ZASTUPNIKA ZA HRVATSKI DRŽAVNI SABOR.

Dragovan

pre 3 godine

Pismeni znaju da na Hrvatska nije bilo nikakve agresije vec je u to vreme dok je bila u sastavu SFRJ uhvatlo neoustastvo, neofasizam, nacionaliza, sovinizm... koji i dan danas traje. Nepismeni sve Hrvatske zlocine, genocid, etnicko ciscenje... koje su uradili nad svojim narodom Srpske nacionalnosti opravdavaju imaginarnom agresijom do danas.Lose, odnosno stravicno iskustvo Srpske nacije u Hrvatskoj i BiH tokom Drugog svetskog rata za vreme NDH niko nije osudio!

Marko

pre 3 godine

Pa vidjeli Crnogorci kakvi ste im vi saveznici.. Oni izginuše dok ste vi bježali na Krf, dobili po glavi jer su vas slušali zbog Dubrovnika, Kosova... A kad bi se usudili nešto u svojem interesu napraviti, onda im odmah sredite "događanja naroda", ko Milošević ili sad litije.. A imali državu prije vas. Normalno da ćemo ih braniti. To je naša obaveza i pravo. I očekujemo od njih isto. A vi se ne dirajte u njih, i nema problema. A unutra, oni će sami da riješe problem, ko svaka država.

Nikola

pre 3 godine

Vi da ih branite? Tako sto bi malo klali i proterivali i po C. Gori? A sta cemo ako Srbija bude branila Srbe u C. Gori, moze biti da vam Beograd po treci put bude glavni grad... Nema od toga nista druskane, ne voli vas narod u C. Gori niti ce vas ikad voleti zbog vase 'slavne proslosti'. Mogu vasi da daju podrsku Djukanovicu ali to nece promeniti cinjenicu da ste omrazeni i u C. Gori isto kao i u Srbiji.

Srbijanaccc

pre 3 godine

Nemoj te molimo vas ,sad smo se prepali ozbiljno ,nisu svesni da za nedelju dana moze Srbija da ocisti oboje sa dnevnog reda ,samo izvoli te

milan lala

pre 3 godine

E stvarno kad se vi umesate sa vasom vojnom "silom" tu nema mrdanja ahahahaha . Ujaci ako Rusija krene nju niko ne zaustavi , molite Boga da ne krene jer kad krene platicete sve dugove Srbiji i Srpskom narodu.

Miki

pre 3 godine

Strasno. Ma da ljubite dupe Svabama i Amerima, jer da njih nema eto nas. Samo napokon smo se odvojili od vas. Samo da Jos vratimo sto je nase. Dogodine u Kninu. Dogodine u Prizrenu. Bozija kolica polako idu ali sve dostižu.

Milos Rankovic

pre 3 godine

Mili Boze cuda velikoga.pa da se svi sastavite i hrvati.bosanci.crnogorci.siptari.slovenci mi bi vas za mesec dana urnisali.jaci smo od vas vojno da neznate sta imamo.svi se bre hvatate za nato i zato imate m..a.ali shvatite vise Srbi vise nisu sami Rusija i Kina su brutalno jeci od natoa kriminalaca.i vreme je da drzava reaguje i mi da zapretimo.prvo 80 posto ljudi iz Crne gore nece se boriti protiv Srba.ja postujem narod Crne gore.a ova bagra sa milom i njegovim belim prahom sto prodaju i truju narod doce kraj brzo.a onda u zatvor do kraja zivota.i braco kad taj milo dodje na Kopaonik posto cujem da stalno ide da ga lepo docekamo

Drago

pre 3 godine

To beše onaj Milanović koji nikako da ukapira, da li je partizanskog ili ustaškog porekla. Nikako da izvuče pouke iz istorije. Ne treba Srbija ništa da čini, sami crnogorci će omlatiti i milogorce i ono ustaške šake jada, ako zatreba.

Vučić Fašista

pre 3 godine

Kakva Rusija? Rusija ima veze sa obranom Srbije isto ko Kolumbija sa obranom Somalije.

Nikola

pre 3 godine

A strah te i od same pomisli da bi Srbija mogla imati podrsku Rusije jel da? E pa druskane nisu ti ovo '90-te. Ako si zaboravio imas izjavu Generala Mojisilovica koji je nakon posete Moskvi izjavio: Imamo podrsku ruske vojske za izazove koji slede...Ili recimo srpsko-ruski humanitarni centar u Nisu, to preko noci moze da postane baza ako za tim bude potrebe tj. ako bi doslo do mesanja velikih sila, a za okolnu boraniju imamo i vise nego dovoljno....

Svetlana Bojic

pre 3 godine

Jesi li ti pri sebi?Hajde malo procitaj istoriju bar za sedmi razred osnovne!Zao mi te!

Miki

pre 3 godine

NEKA NAS SAMO.NATO I AMERI OSTAVE SAME DA SE PORACUNAMO SA HRVATIMA VISE JEDNOM ZAUVJEK I 95 SU STALI ZA HRBATIMA INACE NE BI MOGLI NISTA KRAJISKI SRBI SU SKORO CEP RAT DRZALI DOBRO KRAJINU DA JE BILO VISE SRBA U BEOGRADU MOGLI SMO IZGURAT MNOGO VISE NEGO SADA ALI ETO DRUGE PRILIKE NEKA HRVATI UPADNU U ZAMKU I NEK POMOGNU Milu, STALNO NAM PRAVE PROBLEME A MI CUTIMO, DOSTA VISE!!!

Pera Zdera

pre 3 godine

Ma sta Rusija, sta se palite, isti ste ko Hrvati, Srbija je Rusiji samo zeton za placanje u igri pokera sa Amerikom ( svidelo se to vama ili ne) i potrosice nas onog trenutka kad im bude trebalo, nema ni da trepnu. Otrezni se narode, upotrebi svoju pamet ( oni koji je imaju), daj da mi sami radimo i sredjujemo ovu nasu Srbijicu, ne trebaju nama ni Rusi ni Ameri, ni Kinezi ni Nato a ni Crnogorci ni Hrvati... hocemo da zivimo i radimo , da nam rastu deca u miru, ratovanja ostavimo proslosti

Nikola

pre 3 godine

Pa nije bas isto. Ako nacelnik generalstaba Vojske Srbije posle povratka iz Moskve izjavi: Imamo podrsku ruske vojske u izazovima koji slede. To nikako nije izjava za 'lozenje' vec jasna poruka, kao sto je i dopremanje S-400 u Srbiju bila jasna poruka svima da ovo nisu '90-e i da je Rusija uz Srbiju. A sto se tice vase izjave da su ratovi stvar proslosti, zaboravljate da rat moze da vam bude nametnut ( ako iko zna, znamo mi) i samim tim mozete se zalagati za mir koliko hocete ali dzaba vam ako druga strana zeli rat. U tom slucaju imate samo dve opcije: ili da kapitulirate ili da se branite.

Mickey

pre 3 godine

E, dobri moj Pero. Oni koji imaju pamet u ovoj Srbiji, u nedelju su se bavili pametnijim stvarima. Oni koji su imali obraz, nisu ga kaljali. Rezultate vidis. Plasim se da ce tvoje zelje u poslednjoj recenici jos duzi niz decenija ostati mrtvo slovo na papiru. A ovih jeftinih sovinistickih politickih poena ces se nagledati sa svih strana ;)

Rade

pre 3 godine

A gde ti vidiš sebe, koja si grupa? Čeda, Čanak, Đilas, Boško, Jeremić, Sergej, Borko, itd., itd.,! Sve "patriota do patriote"! Jadno, jadno...! I tužno naravno!

Dalt

pre 3 godine

To bi bila idealna prilika za njihov nestanak!!!!!

Vlado

pre 3 godine

Ha ha ha, sad bi Hrvati da brane one, koji su im razorili Dubrovnik?! Ima li većeg LUDILA?!

Tihi

pre 3 godine

Постоји једна песма коју пева Миле Игњатовић а зове се ,, СВЕ СЕ ТО ДОГОДИЛО НА ПУТУ ЗА ЛУДИЛО,, Одличан наслов песме за поједине људе и изјаве које дају.Да ли хрвати могу једном да изађу на изборе без ратничке реторике.Сваки пут када захвале гласови одмах се помиње рат са Србијом.Па ни ко више неће да поверује у те глупости.Боље да се окрену привреди и економији.Полако почињу да стагнирају за нама, нека уче од нас како се земља економски води .

ringispil

pre 3 godine

He, he, he hrvati pomazu milogorcima, spasavaju im turisticku sezonu uplovila hrvatska flota sa NOSACEM komaraca na celu flote.

Milisav

pre 3 godine

Neznaju hrvati da su u Crnoj Gori pravi Srbi ako pokušaju nešto...

Banjani

pre 3 godine

Dali je moguće da na ovom svetu ima ovoliko ludaka! Hrvati, to je dijagnoza!

Vns

pre 3 godine

Da li se neko ikada zapitao zašto nas ceo svet mrzi? Pravimo se da smo najpametniji,lažemo sebe a i ceo svet kako smo najbolji u svemu.....Pričaju se bajke u koje samo sirotinja i penzioneri veruju....e toliko o tome...

Pravda

pre 3 godine

Zato što među nama ima takvih kao što si ti i sličnih tebi!

Svetlana Bojic

pre 3 godine

Jel' ti to rekao Djilas,ili,mozda Obradovic,Jeremic,ili si to sam smislio?Bravo majstore!

zoran

pre 3 godine

Kakve gluposti vi objavljujete...fake news..niko to danas nije spominjao na Cetinju..budite bar malo ozbiljni

Milan

pre 3 godine

Nemojte da se brukate, Valtazar Bogišić (ne Baltazar)! Mora da se prevrće u grobu...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija