• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

29.06.2020

20:17

TAČI SE KONAČNO OBRATIO JAVNOSTI: Ako potvrde optužnicu, PODNOSIM OSTAVKU!

Politika

TAČI SE KONAČNO OBRATIO JAVNOSTI: Ako potvrde optužnicu, PODNOSIM OSTAVKU!

Podeli vest

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da će podneti ostavku ukoliko Specijalni sud za zločine OVK potvrdi optužnicu, čiji je nacrt načinilo tužilaštvo tog suda

- Sledećih dana, konsultovaću se sa političkim liderima oko narednih koraka. Uveravam vas još jednom, neću se suočavati sa pravdom iz ove kancelarije. Ukoliko optužnica bude potvrđena, odmah ću podneti ostavku - rekao je Tači.

Tači je pred medije izašao sa nekoliko dana zakašnjenja i posle razgovora sa albanskim premijerom Edijem Ramom, koji je optužnice protiv čelnika Demokratske partije Kosova nazvao "delom šireg plana napada na Kosovo i Albance".

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine Oslobodilačke vojske Kosova predalo je veću ovog tribunala predlog optužnice, kojim se nekadašnji politički lider OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedela.

OBAVEŠTAJNA SAZNANJA O ZLOČINAČKIM PLANOVIMA TERORISTA! OPASNO! Tači i Veselji hoće rat na jugu Srbije?!

 

Iako detalji ove optužnice nisu obelodanjeni, još krajem 2017. godine bilo je jasno da je tužilaštvo novog suda sa sedištem u Hagu pokrenulo istragu protiv političkog lidera OVK i komandanta tajne policije, ali bez objavljivanja bilo kakvih detalja te istrage.

Istraga protiv Veseljija se vodila zbog odgovornosti koju snosi kao nekadašnji šef ŠIK-a, obaveštajne službe OVK, a imena dvojice lidera OVK pojavila su se u kontekstu mogućeg podizanja optužnica pošto je Tači pokrenuo ozbiljnu političku inicijativu usmerenu ka ukidanju Specijalnog suda za zločine OVK.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 3 godine

Dok oni potvrde optužnicu, Tači će da ode u penziju. Što bi bio lud da podnosi ostavku. Eno ga i Haradinaj, slobodan čovek. Nema od toga ništa, džabe se nadamo.

grada

pre 3 godine

Celo drustvo u regionu je puno prljavstine. Ako se potvrdi optuznica ide sa pozicije predsednika. Pa on najbolje zna da li je izvrsio navedena dela. Optuznica moze da bude potvrdjena jer postoje dokazi ili povucena iz politickih razloga. Uslovno ostajanje na poziciji je igra macke i misa. Mozda nece moci da spava, a mozda vec i ne spava, jer je dela izvrsio. Pitanje je samo njegove price zasto je bio motivisan da to uradi. Uzas.

Doslo vreme

pre 3 godine

Doslo vreme za naplatu dugova. Nesta para, nesta prijatelja. Zapad mora da nadje nacin, da se izvuce iz svega ovoga.Sa Irakom, Sirijom, ... je mnogo slozenije. Zar ne?

kristalno jasno

pre 3 godine

Valjda su i sponzori uvidjeli da BOG sve vidi.

Nema dileme

pre 3 godine

Ne brini taci, eu je toliko licemerna da sigurno neće!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija