• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.07.2020

15:19

U VOJSCI SRBIJE UVEK IMA PROSTORA ZA RAD, ZA NAPREDOVANJE I USAVRŠAVANJE Vulin: Neprekidna obuka Kopnene vojske u Požarevcu uz poštovanje preporuka lekara

Politika

U VOJSCI SRBIJE UVEK IMA PROSTORA ZA RAD, ZA NAPREDOVANJE I USAVRŠAVANJE Vulin: Neprekidna obuka Kopnene vojske u Požarevcu uz poštovanje preporuka lekara

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju različitih sadržaja obuke i istakao da se one izvode uz poštovanje svih preporuka lekara i vojnog saniteta.


Vulin je, nakon obilaska, rekao da svi pripadnici Vojske Srbije kroz svoju aktivnu karijeru imaju priliku da unaprede svoj položaj radom i zalaganjem.


"U Vojsci Srbije uvek ima prostora za rad, za napredovanje i usavršavanje. Bez obzira na kovid, poštujući sve zdravstvene preporuke lekar i vojnog saniteta, mi ne prekidamo obuku ni jednog jedinog dana", naglasio je Vulin.

Foto: www.mod.gov.rs

Vojska Srbije, kako je istakao ministar, obučava se svakog dana i njen aktivni, profesionalni sastav se neprekidno priprema da čuva našu zemlju i bezbednost svakog građanina naše zemlje.

"Mi možemo da sačuvamo naš način života zato što imamo vojsku koja se neprekidno sprema, koja se neprekidno obučava i modernizuje, koja stalno napreduje i koja je zbog toga najveći odvraćajući faktor. Kada imate ovakvu vojsku, vi možete biti sigurni da je mir izvestan", poručio je Vulin.

Komandant Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić istakao je da je danas prikazana integracija obuke 150 vojnika obučavanja Centra u okviru šest sadržaja obuke.

Kako je naveo, na obuci su pripadnici Osnovnog kursa za podoficire na specijalističkom delu obuke, profesionalni vojnici iz sastava Kopnene vojske na obuci za dopunsku vojno-evidencionu specijalnost i na dodatnom obučavanju, kao i slušaoci za rezervne oficire koji su u ulozi komandira odeljenja i vodova.

Foto: www.mod.gov.rs

Takođe, dodao je Vasić, tu su i pripadnici Prve brigade kopnene vojske koji se obučavaju u savladavanju veština vožnje vojno-policijskog oklopnog vozila radi upućivanja u multinacionalnu operaciju u Libanu.

On je dodao da je zadovoljan tokom izvođenja obuke, jer pripadnicima mnogo znači, posebno pripadnicima na dodatnom osposobljavanju.

"Oni će uz osnovnu specijalnost u svojim jedinicama dobiti još sposobnosti koje do sada nisu imali, a polaznici Osnovnog kursa za podoficire će po završetku obuke postati podoficiri, jer je ovo uslov za sticanje podoficirskog čina", naveo je Vasić.

Foto: www.mod.gov.rs

Tokom današnje posete Centru za obuku Kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu, komandant Centra pukovnik Vasić uručio je ministru Vulinu plaketu Centra.

Ministar odbrane prisustvovao je danas izvođenju obuke u Četi za obuku specijalnosti pešadije sa profesionalnim vojnicima na obuci, polaznicima osnovnog kursa za podoficire i slušaocima kursa rezervnih oficira, u četi za obuku oklopnih jedinica u kojoj su profesionalni vojnici na obuci za multinacionalnu operaciju UNIFIL, kao i obuku profesionalnih vojnika na dodatnom osposobljavanju specijalnosti nišandžije i vozača na tenku, kao i nišandžije i strelaca na BVP M80 A u istoj četi.

Vulinu je prikazana i obuka u Četi za obuku specijalnosti inžinjerije, Bateriji za osposobljavanje specijalnosti roda artiljerije, Četi sposobljavanje specijalnosti roda oklopnih jedinica, Četi za obuku izviđača i vojnih policajaca, kao i obuku u Logističkoj četi.


Na obuci u požarevačkom Centru za obuku je i mlađi vodnik Dušan Radojković iz 30. komandnog bataljona iz izviđačke čete koji je kazao da je zadovoljan obukom.

"Na obuci sam u četi za obučavanje izviđača i vojnih policajaca. Ovo je drugi dan obuke i zadovoljan sam i obukom i smeštajem", rekao je Radojković i dodao da starešine tokom obuke dobro prenose znanje, kao i da je obuka zahtevna, ali pruža dragoceno znanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SRB IN

pre 3 godine

Јесте госин министре, под условом да си зет, кум, рођак, комшија, д ати је жена сестра члана главног одбора, ако ниси онда тавориш у неком ћумезу и у неком чину деценијама. Џаба ти знање, звање и одликовање.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17