• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

09.08.2020

23:00

AKTIVNI KVAZI-ANALITIČARI POKUŠAVAJU DA SEBI OBEZBEDE BOLJE POZICIJE! Srpska lista: Pokrenuta je kampanja napada na SL!

Politika

AKTIVNI KVAZI-ANALITIČARI POKUŠAVAJU DA SEBI OBEZBEDE BOLJE POZICIJE! Srpska lista: Pokrenuta je kampanja napada na SL!

Podeli vest

Sramotno je koliko pojedini lokalni samozvani analitičari poseduju elementarno nepoznavanje pravila rada i donošenja odluka u kosovskoj skupštini, saopštila je večeras Srpska lista, povodom napisa o tome da se ne oglašavaju kada je na dnevnom redu rasprava o spornom zakonu "o zaštiti vrednosti OVK" i o tome kakva je uloga SL u parlamentu

Srpska lista ističe da je “obrnuto proporcionalno samopouzdanju tih analitičara da o nečemu što pojma nemaju, pričaju kao naveći stručnjaci, kao i želji pojedinih medija da ih citiraju”.

“Ti aktivni kvazi-analitičari i predstavnici lokalnog civilnog sektora, u saradnji sa dobronamernim medijima, koji se finansiraju iz istih zemalja, koji po pravilu nisu aktivni i ćute na sve napade na Srbe, pokušavaju da napadima na Srpsku listu sebi obezbede bolje pozicije i dodatnu sigurnost iz stranih izvora”, navodi u saopštenju Srpska lista.

Naglašava se da nije ni čudo što je pokrenuta kampanja napada na Srpsku listu i legitimne predstavnike Srba s KiM, jer je u pozadini želja da Srpska lista svojim prisustvom na sednici skupštine i glasovima protiv da kvorum za odlučivanje i donošenje zakona koji su protivni interesima srpskog naroda.

Foto: Printscreen You Tube

Srpska lista podseća, kako kaže, i te stručnjake i javnost da je sednica i prekinuta zbog nedostatka kvoruma i da je donošenje zakona neizvesno zbog toga.

"Mi smo o tom zakonu o nekakvoj zaštiti vrednosti OVK svoje mišljenje više puta javno pokazali, neretko i u centru Prištine na sednicama Vlade, i za razliku od tih aktivnih kvazi-analitičara, trpimo strašne pritiske i montirane postupke. Član Predsedništva Srpske liste Ivan Todosijević gonjen je zbog izrečene istine o Račku i zato što branimo isključivo interese srpskog naroda, a ne lične i interese stranih finansijera. Tada ti aktivni stručnjaci nisu tako aktivno stali u odbranu Ivana Todosijevića”, kažu u Srpskoj listi.

Zaključuju da, koliko su ti analitičari pouzdan izvor informacija, pored ovog elementarnog neznanja, govori i podatak da su svojevremeno prognozirali poraz Srpske liste, i nadali se uspehu nejedinstva.

"Na sreću zaštite srpskih interesa, i tada je Srpska lista osvojila 99 odsto glasova Srba s KiM, a njih (kojih je, dakle, celih jedan odsto) razočarala", navela je Srpska lista.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija