• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2020

08:49

OČEKUJEMO DA ĆE NAREDNE RUNDE RAZGOVORA BITI JOŠ TEŽE! Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine u zamahu, obe strane spremne da se angažuju u pregovorima

Politika

OČEKUJEMO DA ĆE NAREDNE RUNDE RAZGOVORA BITI JOŠ TEŽE! Fabrici: Dijalog Beograda i Prištine u zamahu, obe strane spremne da se angažuju u pregovorima

Podeli vest

Kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine, EU je spremna da nastavi onoliko brzo koliko dve strane žele, ali je i jasno istakla da ne vide razlog ni za odugovlačenje, kaže ambasador Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.


Fabrici je za "Blic" naglasio da nema razloga da se govori o vremenskim odrednicama ili veštačkim rokovima dijaloga. Međutim, kako je rekao, visoki predstavnik Žozep Borel, specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak i zemlje članice EU su vrlo jasno istakli da ne vide razlog ni za odugovlačenje.

NA NAJTEŽEM MESTU REKAO SAM "NE"! Vučić o moratorijumu od godinu dana: PRIŠTINA MOŽE SAMO DA SANJA NEZAVISNOST! Bez nas ne mogu da je dobiju!

Na pitanje da li je dijalog Beograda i Prištine u zamahu, nakon treće runde u Briselu, Fabrici je ponovio Borelove reči da dijalog “nikad nije lak” i da može da kaže “da je zamah dobar”.

Foto: Tanjug

“Predsednik Vučić i premijer Hoti su postigli pun napredak na teme nestalih/raseljenih lica i ekonomske saradnje, tako da su onda mogli da ostave te teme po strani i fokusiraju se na aranžmane za nevećinske zajednice i rešavanje međusobnih finansijskih potraživanja,” rekao je Fabrici.

EU SE BUDI, TRAŽI SE VEĆE ANGAŽOVANJE U ZAPADNOM BALKANU! Austrijski poslanici nisu oduševljeni zbog sporazuma u Vašingtonu!

Naveo je da su ta dva nova pitanja prvi put postavljena u Briselu u ponedeljak.

Fabrici naglašava da su ta pitanja veoma osetljiva i da će se to odraziti na pregovore.

“Očekujemo da će naredne runde razgovora biti još teže,” rekao je Fabrici i dodao da su, međutim, obe strane spremne da se angažuju u pregovorima, što je pozitivno.

BONUS VIDEO:

Vojna parada u Rusiji: Obeležava se 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu (VIDEO)

Svečano otvoren Ušće tower two (Video)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija