• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2020

13:56

EKSKLUZIVNO! Vučić poslao Malog i Miloradovića u Ankaru - SRBIJA KUPUJE BESPILOTNE LETELICE "BARJAKTAR" OD TURSKE!

Politika

EKSKLUZIVNO! Vučić poslao Malog i Miloradovića u Ankaru - SRBIJA KUPUJE BESPILOTNE LETELICE "BARJAKTAR" OD TURSKE!

Podeli vest

Posle dugotrajnih razgovora i pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana srpska državna delegacija otputovala je danas u Ankaru gde će ugovoriti kupovinu više sistema borbenih bespilotnih letelica tipa “barjaktar”, saznaje Informer!

 

Kako prenose naši odlično obavešteni izvori, u Tursku su otišli ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović. Oni treba da utanače sve detalje i pripreme svu dokumentaciju i ugovor na osnovu kojih će u Srbiju stići jedan od najmoćnijih borbenih sistema bespilotnih letelica trenutno na svetu.

Foto: youtube

"Barjaktar" je sistem turske proizvodnje koji se kao izuzetno efikasan pokazao u ratnim sukobima u Siriji, Iraku, Libiji, ali i u poslednjim okršajima u Nagorno Karabahu.

Foto: youtube

Srbija bi sa ovim sistemom bespilotnih letelica postala ubedljivo najmoćnija vojna sila u bivšoj Jugoslaviji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 3 godine

Jel to ono što su Jermeni oborili pre par dana?

bane

pre 3 godine

Marcco, po toj logici ne valja ni F-117.. Svaka letelica moze da se unisti, pitanhe je samo koliko pre toga nanese stete.. BL su i izmisljene da bi smanjile ljudske zrtve..

jova

pre 3 godine

Pa ako ih Ermenci onako lako skinuse azarbejdzancima, sta ce nama, uostalom kinesek, pa turske... pa to je haos u snadbevanju delovima.....nema nikakve vojne logike

ringispil

pre 3 godine

Bolje je kada imas vise razlicitih sistema, neprijatelj nece znati s koje strane ce da udari...

Miro

pre 3 godine

Da li neko zna na koji je sistem povezan Barjaktar. GPS? Ili kako? Hvala.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija