• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2020

13:11

(VIDEO) NAŠE DVE ZEMLJE SU ISKRENO PRIJATELJSKE! Vučić sa kineskim zvaničnikom: Mnogo sam naučio iz razgovora u četiri oka sa Vama!

Politika

(VIDEO) NAŠE DVE ZEMLJE SU ISKRENO PRIJATELJSKE! Vučić sa kineskim zvaničnikom: Mnogo sam naučio iz razgovora u četiri oka sa Vama!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa članom Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jangom Ðiječijem


Sastanak se održava u Palati Srbija.

Predsednik se zahvalio na poruci koju je Đieči doneo od Si Đinpinga, ističući da o sadržaju neće govoriti, ali da želi da mu Đieči prenese pozdrave.

- Naše dve zemlje su iskreno prijateljske i razvijamo odnose u svim sferama. Nećemo zaboraviti posetu predsednika Sija Smederevu kojom je pomogao živote za idirektno 12.000 ljudi - rekao je predsednik.

Foto: printscreen RTV Pink

On je još jednom zahvalio Siju i Kini na podršci teritorijalnom integritetu naše zemlje, što je jedna od najvažnijih vrednosti za nas.

- Nije uvek lako održati prijateljstvo sa Kinom, jer velike sile na to ne gledaju na blagonaklon način, ali će naša zemlja nastaviti da gaji prijateljstvo sa vašom zemljom - poručio je Vučić Điečiju.

 

 

Zamolio je Điečija da predsedniku Siju prenese najsrdačnije pozdrave i da muj poruči da ga narod Srbije čeka nakon epidemije koronavirusa.

- Videće da gostoprimstvo građana Srbije nema premca u ovom delu sveta. Ja sam mnogo naučio iz razgovora u četiri oka sa vama i, još jednom, dobro došli u Srbiju - rekao je Vučić.

Jang: Sve bolji međunarodni položaj i veći uticaj Srbije
 

Srbija pod rukovodstvom predsednika Aleksandra Vučića ima sve bolji međunarodni položaj i sve veći uticaj, izjavio je danas član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktor Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jang Ðiječi.

On je u razgovoru sa predsednikom Srbije istakao da je naša zemlja pod Vučićevim rukovodstvom dostigla zadivljujuće uspehe, kao i da je Srbija po stopi ekonomskog rasta među prvim zemljama u Evropi.

Kineski zvaničnik, takođe, dodaje da su Srbija i Kina realizovale brojne razvojne projekte i da je odlična bilateralna saradnja dve zemlje.

Praktična saradnja između dve zemlje obostrano je korisna, naveo je i kao primer naveo Železaru u Smederevu.

"Smederevo je jedan od primera naše zajedničke pobede", rekao je Jang.

On je rekao da Kina pridaje veliki značaj saradnji sa Srbijom i poručio da ohrabruju sve više kineskih kompanija da ulažu u našu zemlju i ovde posluju.

Jang je podsetio i na saradnju po pitanju poandemije korona virusa:

"Suočavajući se sa neočekivanom pandemijom kovida 19, Kina i Srbija su ruku pod ruku, međusobno se podžavajući, dale novi sjaj čeličnom prijateljstvu dve zemlje", naglasio je Jang.

Predsedniku Vučiću preneo je srdačan pozdrav i nalepše želje od kineskog predsednika Sija.

Jang je istakao da je Sijeva poseta Srbiji 2015. godine bila istorijska, ali i Vučićeva poseta Kini, čime je otvoreno novo poglavlje u odnosima dve zemlje.

Gost iz Kine kaže da dobri odnosi dvojice predsednika i brojni susreti ulivaju jaku pokretačku snagu za dalji razvoj saradnje Srbije i Kine.

Jang je naveo da Kina toplo čestita uspeh koji je SNS ostvarila na parlamentarnim izborima u junu ove godine i dodao da kineska strana očekuje da će nova srpska vlada i dalje voditi narod ka razvojnom cilju i prosperitetu društva.

Vučić i Jang su prvo razgovarali tet-a-tet, a nakon toga usledio je sastanak dve delegacije.

Jang se prethodno sastao i sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Foto: Tanjug

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Željko

pre 3 godine

Srbiji je važno da ima strateško partnerstvo sa najvećim silama sveta.

Bobe

pre 3 godine

Vrlo je važno da nam Kina da nedvosmislenu podršku i što više investitora dodje da razvija zemlju

BozaB

pre 3 godine

Jos jedan u nizu sastanaka sa nasim celicnim prijateljima, saradnja dve strane sve je bolja i bolja.

Tara

pre 3 godine

Kinezi su se u više navrata pokazali da su naši Veliki prijatelji. Ne sumnjam da će i ovaj sastanak biti sa pozitivnim učinkom.

Lovac9

pre 3 godine

Srbija treba da jaca svoje medjunarodne odnose sa Kinom kao i da razvija sto bolje bilateralne odnose sa ovom zemljom.

Tija

pre 3 godine

Srbija i Kina imaju i vode sjajnu pricu. Nastavak toga je izvestan.

Mily

pre 3 godine

Odnosi Srbije i Kine oduvek su u pozitivnoj korelaciji, pogotovo poslednjih godina, kada se razvila saradnja u ekonomsko- privrednim delatnostima.

Perica Savic

pre 3 godine

Jos jedan u nizu sastanaka sa Kineskim zvanicnicima.

sale

pre 3 godine

Saradnja Srbije i Kine je od velike važnosti za dve države.

CA

pre 3 godine

Kinezi su nasi prijatelji into je mnogo puta dokazano. Apsolutno prioritet unapredjivanje saradnje sa njima.

Rada

pre 3 godine

Sveobuhvatno strateško partnerstvo Srbije i Kine će nas zasigurno odvesti u bolju budućnost.

ANA

pre 3 godine

Sastanak sa Kineskom delegacijom je jako vazan jer se odnosi nase dve zemlje ucvrscuju.

tami

pre 3 godine

Iz dana u dan naše veze su sve jače a čelično prijateljstvo čvršće. Predsednik je saradnjom sa Kinom, Srbiju stavio rame uz rame sa velikim, svetskim silama.

Mica

pre 3 godine

Odnosi Srbije i NR Kine oduvek su u pozitivnoj korelaciji, pogotovo poslednjih godina, kada se razvila saradnja u ekonomsko-privrednim delatnostima. Kinezi su se u više navrata pokazali da su naši veliki prijatelji, a građani Srbije su im na tome neizmerno zahvalni

Marko

pre 3 godine

Odnosi nase dve zemlje, koje karakterise sveobuhvatno stratesko partnerstvo, su tradicionalno prijateljski i dobri. Kina je jedna od najznacajnijih stubova spoljne politike Srbije.

Ivana

pre 3 godine

Predsednik neumorno radi za bolje sutra u nasoj zemlji.

Jelena

pre 3 godine

Jedan od prioriteta spoljne politike Srbije je održavanje dobrih odnosa sa Kinom.

Boki

pre 3 godine

Prijateljstvo Srbije i Kine je na visokom nivou, što dokazuje i ova poseta.

tijana

pre 3 godine

Podrska i saradnja sa Kinom je za nas i nasu drzavu od ogromne vaznosti.

Ana

pre 3 godine

Razgovor Aleksandra Vucica i Janga prvo tet-a-tet, a nakon toga i sastanak dve delegacije, jako su vazni jer bi teme razgovora dvojice zvanicnika mogle da budu partnerstvo Srbije i Kine, zajednički infrastrukturni projekti u našoj zemlji, kao i borba sa pandemijom korona virusa

Deda Zoki

pre 3 godine

Verujemo Kini, kao što verujemo nama i samima!

sara

pre 3 godine

kina je velika svetska sila, prijateljstvo je jako vazno za nas

mija

pre 3 godine

kina se u vise navrata pokazala kao prijatelj nase zemlje

Mila

pre 3 godine

Kinezi su se vise puta pokazali kao pravi prijatelji.

Emilija

pre 3 godine

Građani Republike Kine na čelu sa svojim zvaničnicima su na više primera pokazali želju da saradnju koju imaju dve zemlje podignu na viši nivo.

lola

pre 3 godine

Jos jedan u nizu sastanaka sa nasim celicnim prijateljima

BozaB

pre 3 godine

Jedno od najvaznijih prijateljstava i saradnji upravo je ono sa Kinom.

Bane

pre 3 godine

Srbiji je jako važno da održava dobre odnose i strateško partnerstvo sa najjačim silama sveta!

Nena

pre 3 godine

Nastavljaju da se nizu jako vazni sastanci za Srbiju sa kineskim zvanicnicima

Luka

pre 3 godine

Danasnji sastanak ce biti jos jedna prilika da se ponovi uzajamna podrska u pitanjima od sustinskog interesa za dve zemlje, u skladu sa medjunarodnim pravom.

Vlada

pre 3 godine

Puna podrska predsedniku Vucicu na svemu sto radi za ovu zemlju!

Andrea

pre 3 godine

Gotovo je nemoguce planirati infrastrukturne projekte a da to ne cinimo u saradnji sa kineskim partnerima, koji su nasi decenijski partneri i sto je najbitnije prijatelji.

Mily

pre 3 godine

Srbija iz dana u dan dobija sve vecu podrsku Kine u daljem razvoju svoje privrede i infrastrukture, sto nam je kao drzavi od izuzetnog znacaja, jer sami ne bismo mogli da izadjemo na kraj sa svim tekucim problemima koji nas sustizu ubrzano!

Radovic

pre 3 godine

Mocni kinezi mogu mnogo i znaju mnogo i svako ulaganje u nasu zemlji bice znacajno!

Zola

pre 3 godine

Prijateljstvo dve zemlje Srbije i Kine treba jacati i negovati. Zahvaljujući srpskoj diplomatiji priznati smo u svetu i sire.

Dragan

pre 3 godine

KIna daje preporuku svojim preduzećima da ulažu u Srbiju i otvaraju nova preduzeća a time se otvaraju i nova radna mesta. Saradnja Kine i Srbije je na obostranu korist i svakim danom je sve bolja i jača.

sasa

pre 3 godine

Saradnja sa Kinom može biti od velikog značaja za nas u godinama koje slede.

Ana

pre 3 godine

Jedan od prioriteta spoljne politike Srbije je održavanje dobrih odnosa sa Kinom.

Maki

pre 3 godine

Права дипломатија и одговорна држава тако се понашају. Сарадња са Кином је пуно момогла економском развоју Србије. А нарочито су нам помогли за време пандемије. Наставак сарадње и добрих дипломатских односа са свим светским земљама које имају водећу економију је за нас добар знак.

Petar

pre 3 godine

Međusobno podržavanje i poštovanje između Srbije i Kine je veoma primetno. Predsednik Kine Si Đin Ping je uvek rado viđen gost u Srbiji.

Milena

pre 3 godine

Kina je uvek bila i bice veliki prijatelj Srbije!Kada nam je bilo najteze,u vreme korone kineski strucnjaci su pomogli nasim lekarima,to se ne zaboravlja!

Maja

pre 3 godine

Nedvosmislena podrška Kine po pitanju KiM, a posebno sprečavanje da postane članica Uneska, potvrda su tradicionalnog prijateljstva dve zemlje. Srbija dosledno podržava politiku Kine, dve zemlje su iskreno prijateljske i razvijamo odnose u svim sferama.

peca

pre 3 godine

Kina je Srbiji iskren prijatelj i uvek nam pružaju nesebičnu pomoć i na tome smo im veoma zahvalni.

caca

pre 3 godine

Srbija može biti ponosna što ima Kinu kao iskrenog i pravog prijatelja koja je uvek tu kada je pomoć najpotrebnija.

Milica

pre 3 godine

Odnosi Srbije i NR Kine oduvek su u pozitivnoj korelaciji, pogotovo poslednjih godina, kada se razvila saradnja u ekonomsko-privrednim delatnostima. Kinezi su se u više navrata pokazali da su naši veliki prijatelji, a građani Srbije su im na tome neizmerno zahvalni

Zorana

pre 3 godine

Prijateljstvo je neraskidivo. Srbija je u Kini uvek videla velikog prijatelja koji nam se uvek našao kada je to bilo potrebno.

Ana

pre 3 godine

Članstvo u EU je ključni spoljnopolitički cilj Srbije, ali je Srbija u potpunosti opredeljena za nastavak i produbljivanje saradnje sa Kinom u svim oblastima.

mina

pre 3 godine

Kada god je bilo tesko tu je bila Kina. Pocevsi od pitanja vezana za KiM do pomoci oko COVID 19.

Perica Savic

pre 3 godine

Srbija i Kina imaju dobre odnose i tako treba da ostane.

Dejana

pre 3 godine

Kineske investicije su umnogome doprinele da Srbija ojaca svoju privredu i ekonomiju.

Saša

pre 3 godine

Iskrenost je temelj na kojem Kina i Srbija grade svoj odnos.

Zora

pre 3 godine

Saradnja Kine i Srbije je na zavidnom nivou i uvek donosi uspesne i vidljive rezultate!

Nera

pre 3 godine

Veoma vazno je da nasa zemlja ima stratesko partnerstvo sa najvecim svetskim silama.

Jana

pre 3 godine

Kina je nas dobar prijatelj i uvek je otvorena za obostranu saradnju.

Ksenci

pre 3 godine

Prijateljstvo sa Kinom i podrska koju nam pruza ova plemenita zemlja je od ogromnog znacaja za razvoj privrede,jacanje ekonomije i infrastrukture.

Ksenci

pre 3 godine

Dugogodišnje iskreno prijateljstvo dve zemlje, kao i poslovna saradnja.

deja

pre 3 godine

Veoma je vazno da razvijamo infrastrukturu,a prijateljska Kina nem je bitan saveznik u toj nameri!

Aca

pre 3 godine

Veoma vazan sastanak sa nasim kineskim prijateljima.

darko

pre 3 godine

Srbija jeste i bit će prijatelj Kini uprkos svima i svemu.

Filip

pre 3 godine

Važan sastanak. Nastavljamo da unapređujemo saradnju sa Kinom u svim oblastima.

Sandra

pre 3 godine

Veoma jako prijateljstvo sa Kinom od izuzetnog je znacaja za razvoj Srbije.

njovic

pre 3 godine

Kinezi su nam uvek dobrodosli,nasi najbolji prijatelji koji nas nikada nisu izneverili.

Mari

pre 3 godine

Изванредна идеја за поклон, а Кина је то заслужила. Сарадња са Кином је пуно момогла економском развоју Србије, реално захваљујући председнику Вучићу и Влади Србије. А Кина нам је нарочито помогла за време пандемије. Наставак сарадње је изузетно важан за нашу земљу.

Ivana

pre 3 godine

Srbija treba da je u dobrim odnosima sa najvecim silama, treba sto vise da se ulaze kod nas!

Ivana

pre 3 godine

Još jedno u nizu sastanaka koji jača bilateralne odnose sa Kinom. Čelično prijateljstvo Kine i Srbije je zaista sve više jača, i konačno se možemo nadati novim investicijama. Hvala Vučiću na svemu što radi za naor i državu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija