• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.10.2020

09:58

(VIDEO) ZNATE LI ZAŠTO NIKO NIJE ZNAO ZA MOJU NOVU FUNKCIJU? PA ZATO ŠTO SMO O TOME PRIČALI SAMO SAMO VUČIĆ I JA!

Politika

(VIDEO) ZNATE LI ZAŠTO NIKO NIJE ZNAO ZA MOJU NOVU FUNKCIJU? PA ZATO ŠTO SMO O TOME PRIČALI SAMO SAMO VUČIĆ I JA!

Podeli vest

Ivica Dačić koji je predložen za novog predsednika parlamenta, rekao je danas tokom gostovanja u "Novom jutru" na RTV Pink da sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nije pričao o tome koliko će SPS pripasti ministarskih fotelja u novoj Vladi Srbije

Dačić je istakao da je funkcija predsednika parlamenta po Ustavu Srbije odmah posle predsednika Republike, kao i da je parlament za njega uvek bio svetinja te da samo zlonamerni mogu da tumače da je na ovaj način degradiran.

"Ozbiljan posao je pred skupštinom, bez obzira što će se izbori održati do aprila 2022. godine. Ja sam tu da štitim i ugled i integritet parlamenta, što je za mene novi i drugačiji posao u odnosu na ono što sam radio", rekao je Dačić i dodao da će generalni sekretar Skupštine biti Veljko Odalović.

Dačić je naveo da se sada neće baviti samo spoljnom politikom, nego svim drugim, uključujući i spoljnu politiku.

On je istakao i da je ovo prvi put u istoriji parlamentarizma Srbije da je lider jedne stranke na funkciji predsednika parlamenta i dodao da će u Skupštini raditi na jedinstvu zakonodavne i izvršne vlasti.

“Nikad ne bi predsednik Vučić ušao u ovu priču da između nas ne postoji duboko poverenje i prijateljstvo. Mi smo pre svega razgovarali o opštim ciljevima i izazovima koji nas čekaju. Nikad nismo pričali o tome “koliko ćeš ti i šta da nam daš”, rekao je Dačić za Pink.

Dačić je naglasio da su potpuno netačne tvrdnje da on smatra svoju novu poziciju ponižavajućom.

“Svakakve gluposti sam čitao, a Đilasovi mediji su čak pisali da ja ne prihvatam ovu funkciju jer je ponižavajuća. Ja se vraćam u svoj zavičaj i mesto odakle sam krenuo u političku borbu pre 28 godina i za mene je parlament svetinja“, dodao je lider SPS.

Foto: printscreen RTV Pink

Dačić je ponovo naglasio da je na predsedniku da “sklopi kockice” i dodao:

“Ono što smo predsednik i ja juče pričali nije se pojavilo ni u jednim novinama zato što smo pričali samo on i ja”, završio je Dačić.

Priština zloupotrebila onlajn format sednice SB UN

Dačić kaže da je Priština zloupotrebila onlajn format sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji time što se predstavnica Prištine pojavila sa simbolima takozvanog Kosova.

Prema njegovim rečima, predsedavajući SB UN, ruski diplomata Vasilij Nebenzja, bio u nezgodnoj situaciji i nije mogao da reaguje na to što je prištinska ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj Stubla sedela ispred panoa na kome je pisalo "Republika Kosovo" i sa zastavom takozvanog Kosova.

Kada je, dodaje, sednica u realnom prostoru i vremenu, predsedavajući može da reaguje i niko ne može da zloupotrebljava tu činjenicu da se nalazi u SB UN.

- Imali smo jednu situaciju da u onlajn prenosu, na šta on ne može da utiče, ova sa Kosova sedne ispred panoa na kome piše Republika Kosovo, zastava Kosova, što ne bi mogla da uradi da je u SB UN - rekao je Dačić.

Dačić, koji je juče govorio onlajn na sednici SB UN, kaže da Nebenzja, odnosno predsedavajući SB UN, nema mehanzime da nešto uradi.

Napomenuo je da na sednici SB UN koja je onlajn niti ko koga sluša, niti postoji ozbiljna vrsta diskusija i da svako kaže ono što ima da kaže.

Foto: printscreen RTV Pink

Objasnio je da su onlajn sednice posebne vrste sednica koje nisu ni predviđene bilo kakvim proipisima.

- U tom tonu se odvijala jučerašnja sednica SB UN. Bila je dosta mučna, ali dobro je za nas što se te sednice održavaju. Hteli su tu temu da skinu sa dnevnog reda SB UN. Mi smo se izborili da ostane dva puta godišnjice barem rasprava o tome - rekao je Dačić.

To je, dodaje, ono što će sad čekati sledećeg ministra spoljnih poslova, odnosno nastavak svih aktivnosti na spoljnopolitičkom planu kad je reč o tzv. Kosovu.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija