• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2020

18:37

RAZOTKRILA SVOJU AMBICIJU! Petković: Izjava takozvane ministarke spoljnih poslova KiM je manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine

Politika

RAZOTKRILA SVOJU AMBICIJU! Petković: Izjava takozvane ministarke spoljnih poslova KiM je manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine

Podeli vest

Takozvana ministarka spoljnih poslova lažne države Кosovo Meljiza Haradinaj brutalno je danas napala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručujući mu da ne može kročiti na Kosovo dok se ne pokaje za navodne zločine?!

Na njene najnovije provokacije i napade bez ikakvog osnova, odgovorio joj je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Takozvana ministarka spoljnih poslova samoproglašenog Kosova i Metohije danas je još jednom javno razotkrila svoju ambiciju da bude akter destabilizacije prilika u regionu. Njena izjava da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću do daljeg neće biti dozvoljen dolazak na Кosovo i Metohiju jeste manifestacija političkog nasilja i nedvosmisleno kršenje sporazuma Beograda i Prištine kojima se regulišu posete zvaničnika i sloboda kretanja, kao i svih pravila civilizovanog ponašanja - naveo je Petković.

Kako kaže, u atmosferi u kojoj su mržnja i neprijateljstvo prema Srbima i Beogradu dominantna politička ideologija u Prištini, "nemoguće je efikasno raditi na normalizaciji odnosa". 

- Podsećam da je Meljiza Haradinaj imala i nepristojne i neumesne komentare tokom trodnevne žalosti za upokojenim patrijarhom Irinejem, i tada nismo reagovali upravo iz poštovanja prema tuzi i bolu našeg naroda, ali njeno neobuzdano ponašanje se više ne može tolerisati.

- Sa žaljenjem zbog ovakvog neodgovornog odnosa Meljize Haradinaj prema budućnosti dijaloga i predsedniku Vučiću, kao glavnom inicijatoru i promoteru procesa pomirenja i normalizacije odnosa u regionu, o njenom najnovijem ispadu informisao sam relevantne međunarodne instance. Pozivam još jednom predstavnike Albanaca u Prištini da shvate da ne živimo ni u 2000. ni u 2008. godini, i da svoje retrogradne javne nastupe i praksu stalnog opstruiranja procesa normalizacije zamene najzad modernom i konstruktivnom politikom koja će biti od koristi čitavom regionu, ali pre svega Albancima na Кosovu i Metohiji koji i dalje žive kao taoci sopstvenih političkih lidera u nametnutom paralelnom univerzumu - naveo je Petković u odgovoru


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija