• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.12.2020

16:16

STEFANOVIĆ OBIŠAO PRIPADNIKE MINISTARSTVA ODBRANE! Nova raketa vazduh-zemlja jedna od ključnih za opremanje modernizovanih aviona

Politika

STEFANOVIĆ OBIŠAO PRIPADNIKE MINISTARSTVA ODBRANE! Nova raketa vazduh-zemlja jedna od ključnih za opremanje modernizovanih aviona

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici koji rade na opitovanju vođene rakete vazduh-zemlja VRVZ-200 za avion "Orao"

- U naredne dve godine planiramo da nastavimo sa modernizacijom "Orla" i da 12 aviona "Orao", koji će biti opremljeni savremenim sredstvima, budu potpuno spremni za uključenje u naše eskadrile. Ova raketa moći će u narednom periodu, nadamo se u narednih 12 meseci, da se pusti u serijsku proizvodnju i ona će, zahvaljujući domaćim institutima i domaćem znanju, biti modernizovana i korišćena za opremanje naše vojske - izjavio je ministar odbrane, dodajući da će nova raketa vazduh-zemlja biti jedna od ključnih za opremanje modernizovanih aviona "Orao".
 

Ministar odbrane se zahvalio svim ljudima koji rade na razvoju nove rakete, a za čije opitovanje su danas vršene pripreme na aerodromu u Batajnici.
 
- Zahvalio bih se ovim ljudima, inženjerima, mehaničarima, svima iz Vojske i vojnih instituta koji danonoćno rade kako bismo nastavili modernizaciju naše vojske i kako bi naše Ratno vazduhoplovstvo bilo potpuno spremno da izvrši svaki zadatak koji se pred njih stavi - istakao je ministar Stefanović.

Današnjem obilasku prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba brigadni general Milan Popović, zamenik komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO brigadni general Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Brane Krnjajić i direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija