• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.02.2021

11:18

ĐILASOVAC FLORIJAN BIBER STAO NA STRANU USTAŠA! Sećanje na ŽRTVE JASENOVCA naziva propagandom!/Foto/

Politika

ĐILASOVAC FLORIJAN BIBER STAO NA STRANU USTAŠA! Sećanje na ŽRTVE JASENOVCA naziva propagandom!/Foto/

Podeli vest

Đilasov miljenik Florijan Biber pljunuo je na žrtve Jasenovca, nazivajući sećanje na njih promocijom nacionalizma, propagandom i stvaranjem kulta žrtve

Florijan Biber je na podelio tvit glavnog i odgovornog urednika Informer novina Dragana J. Vučićevića, kojom najavljuje današnji broj u kojem je glavna vest intervju sa Biljanom Čekić (13) koja je u filmu "Dara iz Jasenovca" maestralno odigrala lik devojčice Dare, a reakcija Đilasovog miljenika na naslov "Srbijo, pomozi Dari" je da "nacionaliznam, propaganda i kult žrtve nikada nisu dobra kombinacija".

Izgleda da je po njegovom mišljenju samo Srbima zabranjeno sećanje na stradanje i svaki čin kojim podseća svet ko je zapravo najveća žrtva genocida na Balkanu, jer Biber predstavljanje Bošnjaka, Hrvata i Albanaca kao žrtvava navodne velikosrpske agresije nikada nije nazivao propagandom.

Biber je očigledno nastavio tradiciju svojih predaka koji su zdušno podsticali ustaše, stvaranje NDH i genocid nad Srbima.

Foto: printscreen Twitter

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Joyce

pre 3 godine

Postoje bitni i nebitni ljudi u našim životima. Florijan Biber je onaj drugi ili ti nebitan čovek u našim životima stoga sve što je izjavio, kao i da nije. Nula od čoveka...

XY

pre 3 godine

MNOGO CETNIKA IMA U VASOJ "DEMOKRATSKOJ "SRBIJI.BILO BI PAMETNIJE DA SE SKOLUJETE I DA TAJ PRIMITIVAN RECNIK ZAMENITE PRISTOJNOSCU.ALI KOME SE KLANJAZE,NE MOZETE BITI BOLJI OD NJEGA.

Milan63

pre 3 godine

Malo, prosim lijepo, razmisli i kaži XXL, ili kako god da se zoveš, koliko ustaša i njihovih potomaka imaš u svom kulturnom okruženju, pa onda soli pamet drugima. Prvi vi počistite svoje dvorište i prestanite da pljujete Srbiju, pa ćemo se oko svega dogovoriti. Ako hoćete. Ako nećete, baš nas briga.

Milan63

pre 3 godine

Ako je film "Dara iz Jasenovca" promocija srpskog nacionalizma, kako tvrdi Biber, šta je onda zversko ubijanje Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, Staroj Gradiški i mnogobrojnim stratištima u NDH. Šta je onda zversko ubijanje Jevreja u Aušvicu, Dahau, Buhenvaldu i drugim nacističkim logorima smrti? Šta je onda Ana Frank? Promocija jevrejskog nacionalizma? Neko je danas u srpskom parlamentu pomenuo tzv. " beogradske ustaše".Rekao bih da je potpuno u pravu. Ima ih. Nažalost.

laki

pre 3 godine

Je..m ja njemu mater fasistcku i svakom ko ovo naziva nacionaslistickom propagandom.

Brat Djuro

pre 3 godine

Potrebno je hitno uraditi diferencijacijuustaša od hrvata na našim prostorima. Puno ustaša ima medju nama i iste treba poslati kući. Ubedjen sam da svi njihovi i dobar deo naših "intelektualaca" misle isto i radi protiv Srpskog naroda.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija