• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2021

18:50

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo! /Foto/

Politika

Ministar Dmitrović u Somboru: Podrška Servisu za roditeljstvo! /Foto/

Podeli vest

Miniistar za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Ratko Dmitrović, istakao je tokom današnjeg radnog sastanka sa gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem, da je Servis za roditeljstvo koje finansira ovaj grad, izuzetan primer podrške mladim roditeljima, koji bi mogao da se primenjuje i u drugim lokalnim samoupravama

Servis za roditeljstvo u Somboru opslužuje 50 porodica, odnosno 255 korisnika, a dostupan je ukoliko su oba roditelja zaposlena i imaju dvoje ili više dece do 15 godina starosti. Servis podrazumeva, besplatne usluge pomoći u kući vezane za odgajanje dece, pranje i peglanje... Grad Sombor finansira komunalne i troškove radne snage.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

- Pored Servisa za roditeljstvo, finansiranja vantelesne oplodnje ili pomoći nezaposlenim porodicama, Sombor može da se pohvali i vrtićem u seoskoj sredini. Za sada radi jedan, a u planu je otvaranje još jednog - rekao je gradonačelnik Ratković.

On je dodao da se Sombor oslanja na ulaganje u poljoprivredu, u osnivanje agro -biznis centara i osnivanje poljopivrednih zadruga.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Ministarstvo će, prema rečima ministra Dmitrovića, podržati napor lokalnih samouprava za kupovinu kuća na selu. U saradanji sa ostalim ministarstvima u Vladi Srbije, nastojaće da se mladim bračnim parovima omogući zasnivanje porodice uz mogućnost pokretanja sopstvenog biznisa u ruralnim područjima.

Današnjem sastanku u Somboru prisutvovali su državna sekretarka u Minisrarstvu za porodicu i demografiju Milka Milovanović Minić, Siniša Borota, pomoćnik gradonačelnika Sombora, kao i Darko Smiljanić član Gradskog veća za socijalnu zaštitu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija