• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.03.2021

12:42

Vučić s ministrom spoljnih poslova Češke razgovarao o unapređenju saradnje, investicijama i povećanju trgovinske razmene! Foto

Politika

Vučić s ministrom spoljnih poslova Češke razgovarao o unapređenju saradnje, investicijama i povećanju trgovinske razmene! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa ministrom spoljnih poslova Češke Tomašem Petričekom razgovarao o unapređenju bilateralne, ekonomske i parlamentarne saradnje, kao i o investicijama, povećanju trgovinske razmene i brojnim projektima u raznim oblastima od interesa za dve zemlje

Predsednik Vučić je zahvalio ministru Petričeku na poseti i naglasio da su redovni kontakti i susreti zvaničnika od izuzetnog značaja za unapređenje odnosa Srbije i Češke.

Vučić je posebno pozdravio održavanje privrednog foruma dve zemlje u uslovima pandemije, što odražava zdrav interes kompanija i privrednika za širenjem poslovanja, kako bi se redovni ekonomski tokovi što pre nastavili nakon izuzetno teške godine.

"Srbija izuzetno poštuje češka ekonomska dostignuća u prethodnoj deceniji. Uveren sam da ćemo se izboriti sa pandemijom i da će naša privredna saradnja doprineti da se ozbiljne ekonomske posledice pandemije što pre ublaže, kako bismo svi mogli da se okrenemo budućim projektima koji će podići kvalitet života ljudi", rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija postala jedna od zemalja sa najboljim uslovima za strane investitore, budući da je politički stabilna i da ima sjajan tim stručnjaka koji su napornim radom stvorili izuzetnu invesiticionu klimu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ministar Petriček je izrazio zahvalnost na mogućnosti da dođe u Beograd sa privrednom delegacijom i dodao da je ekonomska saradnja od velikog značajna za obe strane.



On je naveo da je kriza umanjila nivo i obim ekonomske saradnje, ali da je i robna razmena od 1,2 milijarde evra, koja je ostvarena prošle godine, veoma važna s obzirom da je 2020. godina, pored zdravstveno teške situacije, bila i u ekonomskom smislu izuzetno teška za ceo svet.

"Uveren sam da će privrednici naći prostor za unapređenje saradnje, kao i za investiranje i realizaciju novih projekata", rekao je ministar Petriček.

Istakao je da je bilateralna ekonomska saradnja Srbije i Češke zasnovana na razvijenoj trgovinskoj razmeni i rastućim češkim investicijama.

"Želimo da razmotrimo više poslovnih mogućnosti u Srbiji i zato je sa mnom došlo 20 privrednika. Pre krize smo imali najnižu stopu nezaposlenosti i sada istražujemo druge poslovne destinacije i mogućnosti, a Srbija nam je kulturološki i istorijski veoma bliska", rekao je ministar Petriček.

Kazao je da Češka želi da održi redovne kontakte sa Srbijom na najvišem nivou.

Predsednik Vučić je istakao da je sa posebnim zadovoljstvom prihvatio poziv predsednika Zemana da poseti Prag u maju ove godine i dodao da je uveren da će se tokom te posete inicirati projekti sa čijom bi realizacijom trebalo otpočeti što pre na obostranu korist dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Moma

pre 3 godine

Svuda smo postovani. Ceska nam je prijateljska zemlja.

Pera Savic

pre 3 godine

Veoma bitan sastanak sa Tomasem,Srbija ima odlicne odnose sa Ceskom.

Mily

pre 3 godine

Srbija i Ceska zemlje su koje su oduvek imale korektnu saradnju i partnerstvo u raznim oblastima ekonomsko- privrednih delatnosti, sto ce se nastaviti u buducnosti.

lana

pre 3 godine

Treba nastaviti na jačanju ekonomske saradnje i što boljih odnosa.

Luka

pre 3 godine

Sa Ceskom Republikom cemo dalje unapredjivati bilateralne odnose kao i ekonomsku i privrednu saradnju.

Marko

pre 3 godine

Srbija neprestano radi ka daljem razvoju i unapredjuje svoje bilateralne odnose sa drugim drzavama.

Petar

pre 3 godine

Saradnja sa Češkom oblasti ekonomije je od ogromne važnosti za ekonomiju naše zemlje i stvaranje još povoljnije investicione klime u Srbiji!

HadziSnezana

pre 3 godine

Svakodnevni sastanci predsednika države sa bitnim ljudima iz Evrope i sveta pokazuju koliko Vučić radi u interesu svoje zemlje i njenih građana. Rezultat toga su mnogo bolji bilateralni odnosi, ekonomska i politička saradnja.

Sanja

pre 3 godine

Svi se nadamo da će se ovde ostvariti neke velike saradnje koje će biti u interesu i Srbije i Češke.

Ivana

pre 3 godine

Svaka saradnja Srbije i Češke je važna za našu državu i njene građane. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka, Srbija se cela razvija i hgradi. Hvala predsedniče što radite za našu državu.

Zoran

pre 3 godine

Saradnja sa Ceskom od velikog znacaja je za nasu zemlju!

Siniša

pre 3 godine

Ovakve saradnje oezbeđuju nove investicije i bolju budućnost

Stefan

pre 3 godine

Velika saradnja koja vodi jačanju i novim investicijama

Tanjica

pre 3 godine

Ceska i Srbija su uvek imali lepu i uspesnu saradnju i lepo bi bilo da se tako i nastavi.

Ana

pre 3 godine

Ceska je prijatelj Srbiji, jos vise se ucvrscuju odnosi dveju zemalja.

Ivan

pre 3 godine

Srbija nikada nije bila cenjenija u međunarodnoj politici kao danas

Marko

pre 3 godine

Vučić je Srbiju otvorio ka celom svetu i stvorio jake spoljne odnose

Ivana

pre 3 godine

Svaka saradnja je važna sa svim državama u EU, kao i partnerski odnosi. Srbija je na pravom putu razvoja.

Mika

pre 3 godine

Od Ceske mozemo puno toga nauciti tokom naseg puta ka EU. Takodje jedan prijateljski narod sa kojim smo uvek imali korektnu saradnju.

Anna

pre 3 godine

Za Srbiju možemo da kažemo da ima odlične odnose sa Češkom! Svaki sastanak zlata vredan!

Jovana

pre 3 godine

Драго нам је, да је и министар спољних послова Чешке, изразио жељу, да сарађује са Србијом и унапређује већ добре билатералне односе!

Anna

pre 3 godine

Vučić radi u interesu svoje zemlje i njenih građana! Rezultati se vide jasno!

Rasko

pre 3 godine

Svuda smo postovani. Ceska nam je prijateljska zemlja.Zasluga ove vlasti!

Jovana

pre 3 godine

Од Чешке се има шта научити , у позитивном смислу!

Jovo

pre 3 godine

Sad svi žele da sarađuju sa Srbijom. To je pokazatelj napretka Srbije.

Toma

pre 3 godine

Ocekujem da ce se saradnja izmedju Ceske i Srbije nastaviti i da ce biti jos poseta i poslovnih dogovora!

Dragan

pre 3 godine

Srbija i Češka imaju dobre odnose i saradnju i to uz tendenciju rasta.

Dragan

pre 3 godine

Pozitivno je to što iz godine u godinu naši odnosi idu uzlaznom linijom.

Dragan

pre 3 godine

Ekonomska saradnja Srbije sa svim zemljama je jako važna, pa tako i saradnja naše zemlje sa Češkom, sa kojom imamo jako dobar odnos.

Jovana

pre 3 godine

Чешка је озбиљан и веома добар партнер . Драго нам је да жели да унапреди односе са Србијом!

Jovana

pre 3 godine

Vidi se promena u stavu nekih zemalja prema nasoj od kada nas vodi ova vlast. Postovanje i saradnja obavezna.

Jelisaveta

pre 3 godine

Odnosi izmedju Srbije i Ceske su oduvek bili dobri, mada svakako treba raditi na poboljsanju kako bi se realizovali zajednicki projekti i razmenila iskustva na privrednom i ekonomkom razvoju.

Milos

pre 3 godine

Sa Ceskom imamo tradicionalno dobre odnose ali uvek postoji prostor da se saradnja podugne na visi nivo.

Jana

pre 3 godine

Saradnja Srbije sa Ceskom je vazna jer predstavlja kljuc razvoja na ekonomskom planu, koj ce verujem u narednom periodu biti jos bolja i uspesnija.

Stevan

pre 3 godine

Češka je u.proteklim decenijama bila dosta slična po mnogim stvarima sa RS, bili su deo VU osamostalile se i sada su jedna dobro uredjena država sa stabilnom ekonomijom, mnogo stvari možemo od njih da naučimo. Dobra saradnja raduje.

Anna

pre 3 godine

Češka je oduvek bila naša prijateljska zemlja. Na svakom polju smo poštovani gde god da odemo ! Srpski narod je cist kao suza!

Anna

pre 3 godine

Uspeh je da nas svi poštuju kao i mi sve. Svuda su nam vrata otvorena jer smo pošten narod!

Izbori 2024

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija