• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

01.04.2021

20:40

FOTOGRAFIJE IZ NOĆI HAPŠENJA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo kako je izgledao upad u Vilu Mir u Užičkoj 11! Foto/Video

Politika

FOTOGRAFIJE IZ NOĆI HAPŠENJA SLOBODANA MILOŠEVIĆA! Evo kako je izgledao upad u Vilu Mir u Užičkoj 11! Foto/Video

Podeli vest

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici, nalazili su se između 30. marta i 1. aprila u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom. Posle višečasovnih pregovora, bivši predsednik Jugoslavije se predao i u pratnji policije odveden u Centralni zatvor, gde je boravio naredna 3 meseca, a gledaocima su ti događaji prikazani u seriji "Porodica"

Serija "Porodica", koja je prikazala poslednjih 48 sati zajedničkog života porodice Milošević u "vili Mir", probudila je duhove prošlosti, podsetila na neke događaje i izazvala veliku buru u javnosti. Prikazani su događaji unutar rezidencije nekadašnjeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, pregovori sa tadašnjim predstavnicima vlasti i samu predaju, a mi vam donosimo fotografije iz te noći.

Hapšenju, koje je započeto 30. marta, a okončano nakon dva dana posle višečasovnih pregovora o predaji, prethodile su danonoćne straže pristalica i simpatizera SPS i JUL ispred kuće u kojoj je Milošević boravio.

Ispred ulaza u vilu 30. marta stige su pristalice Slobodana Miloševića spremnih, kako su tada rekli, da ga brane. Ubrzo su blokirane ulice koje vode do rezidencije, stigla je policijska marica, nekoliko džipova i vozilo Hitne pomoći.

Tokom noći se pojavilo oko 100 policajaca, pod punom opremom i rasteralo "narodnu stražu". Nekoliko desetina policajaca bez opreme za suzbijanje demonstranata napravilo je kordon i pokušalo da uđe u dvorište vile, a pojavila se i grupa specijalaca u kožnim jaknama i sa kapuljačama na glavama.

Specijalne antiterorističke jedinice prišle su vozilima kapiji na ulazu u kuću, bacile šok-bombe, razbile staklo na portirnici i ušle u dvorište. Čula se pucnjava, a povređena su dva policajca i jedan fotoreporter.

Ubrzo potom stiglo je pojačanje od tridesetak policajaca sa šlemovima, pancirima i automatskim puškama. Jedan oklopni transporter parkirao se ispred ulazne kapije, a okupljene Miloševićeve pristalice gađale su ga flašama. Dolaze funkcioneri Resora državne bezbednosti MUP-a Srbije sa načelnikom Goranom Petrovićem na čelu, koji sa saradnicima i odlazi na razgovor u vilu.

Grupa od oko 150 Miloševićevih pristalica probila je kordon policije i pridružila se onim već okupljenim ispred kapije kuće. Probijen je prvi kordon koji je stajao kod Topčiderske zvezde, a zatim i drugi koji se nalazio na sredini Užičke. Pristalice SPS uspele su da se približe trećem kordonu milicije, koji je stajao na deset metara od ulaza u rezidenciju.

Posle višečasovnih pregovora, Milošević se predao i on je 1. aprila odveden u Centralni zatvor, gde je boravio naredna 3 meseca. Na Vidovdan, helikopterom je isporučen Haškom sudu i prebačen u pritvornu jedinicu u Sheveningenu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miluzin

pre 3 godine

Da li će neko da odgovara zs nezakonito izručenje slobodana?

Zoran

pre 3 godine

Упад у кућу Председника СРЈ и Србије. Срамота за Србију.

Voja

pre 3 godine

Žalosno i sramotno eto šta nam je izrodi 5 oktobar.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija