• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.04.2021

23:13

FRKA U SPS POSLE EMITOVANJA SERIJE "PORODICA"! Morali da reaguju i odgovore nekadašnjem visokom funkcioneru Branislavu Ivkoviću!

Politika

FRKA U SPS POSLE EMITOVANJA SERIJE "PORODICA"! Morali da reaguju i odgovore nekadašnjem visokom funkcioneru Branislavu Ivkoviću!

Podeli vest

Socijalistička partija Srbije reagovala je večeras povodom optužbi koje je na račun lidera te stranke izneo bivši visoki funcioner SPS Branislav Ivković, ističući da pojedinci nanovo daju sebi za pravo da iskrivljeno tumače istorijske činjenice i lažnom mantrom prikrivaju pravu istinu

- SPS oseća odgovornost i potrebu prema građanima Srbije da se obrati povodom reakcija u medijima poslednjih dana o seriji ''Porodica''.

Mi socijalisti, sa ove vremenske distance možemo da kažemo da je 5. oktobar našoj partiji doneo i dobro, reformisali smo se, postali smo jači, iskusniji, sa nama su ostali pošteni ljudi, čvrstih ubeđenja, pravi socijalisti - navodi se u saopštenju SPS.

Iz te stranke navode da bi pojedinci trebalo da se zapitaju zašto su pristali na pakt sa tadašnjim DOS-om, šta ih je navelo na izdaju predsednika Srbije, predsednika socijalista ali i Socijalističke partije Srbije.

- Sebi nanovo daju za pravo da iskrivljeno tumače istorijske činjenice i lažnom mantrom prikrivaju pravu istinu. Pritom na najjadniji način, nošeni frustracijom svoje decenijske političke impotentnosti, napadaju lidera današnje, moderne, reformisane Socijalističke partije Srbije, ali lidera koji nikada nije izdao članstvo, partiju, niti predsednika, ni istorijske vrednosti koje je ta politika donela.

Moramo se danas setiti i reči koje je predsednik Slobodan Milošević iz Haga izgovorio na sednici Glavnog odbora stranke, ''da se mora eleminisati Peta kolona predvođena Banetom Ivkovićem i njegovim saborcima - navodi se u saopštenju.

Iz SPS dodaju da će ostaviti vremenu i istoriji da daju završnu reč i svoj sud, kako o porodici Milošević, tako i o onima koji su ga izdali, uhapsili i isporučili Haškom tribunalu.

Dodaje se da je Socijalistička partija Srbije je danas jaka i stabilna partija na političkoj sceni, druga po rejtingu, zahvaljujući hrabrosti, odlučnosti i vizionarskoj politici njenog predsednika Ivice Dačića.

- Zaštita nacionalnih interesa Republike Srbije, borba za prava radnika, penzionera, mladih, besplatno školstvo i zdravstvo su naša ideologija. Zahvaljujući Ivici Dačiću Srbija je u međunarodno pravo uvela izraz otpriznavanje. Činjenica je da je za vreme njegovog mandata na čelu srpske diplomatije, 18 zemalja povuklo priznanje Kosova - podsećaju iz SPS.

Ivković je jutros na TV Pink, govoreći o seriji ''Porodica'', pored ostalog rekao da je Dačić ''bio deo ekipe koju je Mira Marković namestila da ga izbaci iz SPS, jer je ona želela da vlada sa SPS''.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Junik

pre 3 godine

Nije dovoljno cekati na istoriju vec jos nije kasno pokrenuti proces u tuzilastvu i utvrditi sve cinjenice pa makar se proces zatvorio zbon smrti aktera i krivaca izrucivanja nakon resenja Ustavnog suda da se po ustavu ne moze izvrsiti izrucenje. U protivnom sta da ocekuje obican gradjanin kako bi ga i ko zastitio i potpuno se ispravno gradjanin oseca ne obezbedjeno ni od drzave ni od zakona i jedono si prepoznat kao poreski obveznik. Bas zbog ove cinjenice treba ispitati petooktobarski puc, paljenje Skupstine, upotrebu jedinice JSO od strane Legije za potrebe zaustavljanja policijskih snaga koje bi sprecile paljenje a zatim i izrucenje ne postujuci ustav izakonito resenje suda.

lokman

pre 3 godine

mi smo i danas banana drzava,cepa se uzicko i nemanjic mira neda ni u doba virus korone.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17