• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

11.04.2021

09:37

"Eko-ološki ustanik" vređa Anu Brnabić!

Politika

"Eko-ološki ustanik" vređa Anu Brnabić!

Podeli vest

„Ana Brnabić je samo splet nesrećnih okolnosti i nije važno šta ona govori”. Ovu seksističku, mizoginu rečenicu izgovorio je novi Đilasov „heroj“ jedan od organizatora propalog Đilasovog „Ekološkog ustanka”, Aleksandar Jovanović Ćuta, iz Inicijative „Odbranimo reke Stare planine“. Imajući u vidu rodno opredeljenje gđe Ane Brnabić, radi se o duboko uvredljivoj i diskriminišućoj rečenici

Uz to „eko-ološki ustanik“ bi da ućutka jednu ženu, premijerku, majku. Očekivali bi da je jedan ovakav „ekolog“ pristojan čovek, koji ne zagađuje javni prostor svojom mržnjom, seksizmom, i mizoginijom. Međutim, ovde se radi o novopečenom đilasovcu, koji mora da se dokaže novom gazdi.

Aleksandar Jovanović Ćuta je do juče bio član Srpske napredne stranke. Iz SNS je izašao i postao je „ekološki svestan“ tek kada su se izjalovili svi njegovi privatni interesi vezani za gradnju mini-hidrocentrale. Svoje interese Jovanović je pokušao da ostvari i preko predsednika Vučića koga je sreo u Pirotu 2017. godine, i preko ministra Gorana Trivana. Кada nije uspeo prešao je u opoziciju. Da Jovanović hoće da gradi mini-hidrocentrale, tvrdi Dragan Josić, inženjer iz Beograda. On je optužio vođu Inicijative "Odbranimo reke Stare planine" da iza njegove borbe za očuvanje reka stoji njegov lični interes, jer je Jovanović još 2016. lobirao za izgradnju mini-hidrocentrale.

Aleksandar Jovanović Ćuta to nije porekao ali se vadi da je pomagao prijatelju da preda papire za izgradnju!?! Građevinski inženjer iz Beograda Dragan Josić između ostalog je rekao da je interes odbrane reka Stare planine zamaskiran drugim interesom. Vođa njihove organizacije Aleksadar Jovanović Ćuta je ishodovao svojevremeno dokumentaciju za hidroelektranu derivacionog tipa u Parku prirode Stara planina, koji je van Prostornog plana Grada Pirota, za koju je dobio lokacijske uslove, vodne uslove. A Ćuta Jovanović je sve to dobio na ime Dragiše Lilića iz sela Temska - rekao je Josić.

Dodao je da je Jovanović to učinio na tuđe ime, ali da ima mejlove koje je Jovanović slao ministarstvima, gde je tražio energetsku dozvolu. Interesantno je da Ćutina mini hidrocentrala nije u Prostornom planu, jer je locirana nizvodno od planiranog tunela Toplodorske reke, pa kada je krenula ponovo priča da se gradi taj tunel, ko je prvi ustao da se bori protiv tog tunela – Ćuta! On je taj kome je ugrožena hidrocentrala, jer će ostati bez vode, koja će otići u Zavojsko jezero - optužuje Josić, Jovanovića! Sam Ćuta Jovanović je rekao: „Tačno je da sam pomagao prijatelju da preda i dobije papire za izgradnju male hidrocentrale od 50 kilovata. Ja jesam tom čoveku pomagao da dobije dozvolu“.

I onda razumemo zbog čega je skup "eko-oloških ustanika“ u  Beogradu doživeo fijasko, kada ih predvodi ovakav čovek.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
za koga je ratovao Vučićev pra

pre 3 godine

Čim se ovi naprdni preletači toliko plaše „grupice" neistomišljenika, znači da su gotovi. Frka, a? Kraj partije je blizu...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija