• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2021

16:22

VAŽAN SUSRET! Sastali se predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti sa šefom Političkog sektora u delegaciji EU u Republici Srbiji

Politika

VAŽAN SUSRET! Sastali se predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti sa šefom Političkog sektora u delegaciji EU u Republici Srbiji

Podeli vest

​Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti mr Igor Bečić sastao se u Narodnoj skupštini sa šefom Političkog sektora u delegaciji EU u Republici Srbiji Dirkom Lorencom u okviru pripreme Godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije za 2020. godinu

​Mr Igor Bečić upoznao je Dirka Lorenca sa nadležnostima i načinom rada Odbora za kontrolu službi bezbednosti, ističući njegov značaj za civilnu kontrolu sektora bezbednosti. Bečić je naveo da Odbor razmatra redovne izveštaje službi bezbednosti, obavlja nadzorne posete, ali i reaguje na predstavke građana iz ove oblasti, kao i na medijska izveštavanja koja zaokupljaju pažnju javnosti.


Igor Bečić je ukazao i na dobru praksu Odbora da na početku novog saziva usvaja Odluku o načinu održavanja sednice Odbora na kojoj se razmatraju tajni podaci i Odluku o vršenju neposrednog nadzora nad radom službi bezbednosti. Na taj način se olakšava rad Odbora, ali i omogućava službama bezbednosti da bez zadrške podnose izveštaje i odgovaraju na pitanja narodnih poslanika, istakao je Bečić.


Predsednik Odbora za kontrolu službi bezbednosti je tokom razgovora naveo da je u svakoj nadzornoj poseti koju je Odbor inicirao, imao otvorenu saradnju sa svim direktorima službi, kao i sa operativcima na terenu. Takođe, uvek su dostupna sva dokumenta Vojno-bezbednosne agencije, Vojno-obaveštajne agenciije i Bezbednosno-informativne agencije, koje narodni poslanici žele na uvid, dodao je Bečić.


Tokom nadzornih poseta službama bezbednosti u prethodnom periodu, Odbor nije uočio nezakonitosti i nepravilnosti u radu, niti  protivzakonito sprovođenje mera, ukazao je Bečić tokom razgovora.


​Posebno se osvrnuo na prethodni period koji je obeležen pandemijom korona virusa, navodeći da je to usporilo uobičajen tempo rada i aktivnosti Odbora po pitanju obavljanja nadzornih poseta, ali je izneo i činjenicu da se i u ovom trenutku sa uspešnim procesom imunizacije stvaraju uslovi da Odbor za kratak vremenski period nadoknadi sve aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija