• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.04.2021

11:02

NE PADA NAM NA PAMET DA RAZMIŠLJAMO O SUKOBIMA I RATOVIMA! Vučić: Što se Srbije tiče, ona želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima /FOTO/

Politika

NE PADA NAM NA PAMET DA RAZMIŠLJAMO O SUKOBIMA I RATOVIMA! Vučić: Što se Srbije tiče, ona želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima /FOTO/

Podeli vest

Srbija želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima, poručio je danas u Banjalucu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentarišeto izjavu Bakira Izetbegovića da ne može da kaže da rata neće biti i da bi pre umro nego nego što bi dozvolio da "geonocidaši" zavladaju delom BiH.

- Što se Srbije tiče ona želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, ne samo sa srbma, što je podrazumevajuće. Ne pada nam napamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima. I ne smatram izjave koje idu u tom smeru na bilo koji način odgovornim, kao i uvrede na račun drugih naroda - poručio je kratko predsednik Srbije.

Predsednik je poručio je danas u Banjaluci da je budućnost u zajedničkom radu i miru, te da je najvažnije da se za bolji život građana, razvijaju ekonomski odnosi, uz očuvanje mira i stabilnosti.

- Imali smo sednicu Saveta za saradnju, pažljivo sam saslusaso sve što misle o političkoj situaciji u RS i BiH. Za nas je važno da pokušamo da čuvajući mir i stabilnost, razvijamo ekonomije, kako bi se građanima obezbedila drugačija i bolja budućnost - rekao je Vučić.

Važno je, kaže, da ljudi u Srpskoj i Srbiji mogu da vide da će imati posao, da će njihova deca moći da opstanu na ognjšitima, da će imati budućnost, a da ne budu ophrvani brigama od pre 25-30 godina.

- Već da znamo da je mir budućnost i da je zajednički rad budućnost - poručio je predsednik Srbije na zajedničkoj pres konferenciji sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović.

On je dodao da je BiH za Srbiju treća izvozna destinacija, a u trgovinskoj rameni ukupno partner broj sedam - uz Nemačku, Italiju, Rusiju, Kinu, Mađarsku i Rumuniju.

- BiH je veoma važan partner ža nas i verujem da trgovinska razmena u 2021. može da bude značajno veća nego u 2020, kada je zbog korone zabeležen pad od 11 odsto, u momentu kad smo dostigli razmenu od dve milijarde evra - rekao je Vučić.

- Što se Srbije tiče, ona želi najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima. Ne pada nam na pamet da razmišljamo o sukobima i ratovima i ne smatram izjave koje idu u tom smeru odgovorne, kao ni na račun drugih naroda - rekao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jasna

pre 3 godine

Sukobi i ratovi ne donose nista dobro... Predsednik je apsolutno u pravu!

Lana

pre 3 godine

Kao i sto je rekao, cilj nase politike je odrzavanje dobrih odnosa sa svim narodima koji zive u BiH.

Nikola

pre 3 godine

Necemo da ratujemo, mir i stabilnost nemaju alternativu. To neki ocigledno ne razumeju.

Tina

pre 3 godine

Narodu je preko glave mržnje, klevetanja i sličnih gluposti. Evo, meni je ostalo sve u Bosni , rat ostavio samo temelje kuce pa ne mrzim ni Hrvate ni Bošnjake, naprotiv. Zajednički moramo raditi na boljoj budućnosti za sve.

Nina

pre 3 godine

O ratu niko ne zeli ni da razmislja, nikom to nije cilj.Mnogi zele da nas zavade pa da vladaju, ali nece uspeti u tome.

Petar

pre 3 godine

Srbija se zalaze za mir I stabilnost u regiou I tezi ka jacanju I svoje ekonomije a Isto tako nam je bitan napredak susednih zemalja.

Knina

pre 3 godine

Daleko bilo,nama samo jos rat fali!U tom smeru necemo ici,sto je bilo ratova,bilo.

Sanja

pre 3 godine

Srbija je miroljubiva zemlja i želi mir i skladan odnos u regionu.

Suncica

pre 3 godine

Vučič je mnogo puta pokazao da zeli samo saradnju i sa regionom i sa celim svetom.

Sofija

pre 3 godine

Srbija se uvek zalagala za mir i stabilnost i tim putem i nastavlja.

Monika

pre 3 godine

Uvek smo promovisali mir, ali smo nažalost kroz istoriju često morali da se branimo od raznih agresora.

HadziSnezana

pre 3 godine

Srbija želi mir a ne ratove! Predsednik Srbije vodi politiku mira i nastoji da ojača ekonomsku saradnju i gradi najbolje moguće odnose sa našim susedima. I sa Bošnjacima i Hrvatima i svim drugim narodima moramo sarađivati i živeti u slozi.

Marina

pre 3 godine

Sukobi i ratovi ne donose nista dobro... Predsednik je apsolutno u pravu

Sara

pre 3 godine

Drzava Srbija se zalaze za dobre odnose sa svojim susedima u Republici Srpskoj, sa ciljem ocuvanja mira i stabilnosti u regionu

highway

pre 3 godine

Dosta je bilo ratova i patnje naroda. Vreme je da se okrenemo ekonomskom razvoju regiona kako bi svima nama život bio ugodniji.

Jelena

pre 3 godine

Једино и само нас интересује сарадња. Ратовање не долази у обзир.

Milan63

pre 3 godine

Vučić i Srbija i Dodik i Srpska su za mir i sporazumevanje tri naroda u BiH oko svih pitanja, a Bakir, Komšić i SDA za rat jer smatraju Bosnu svojom dedovinom, a Srbe rajom koja je tu da se povinuje begovima. Izetbegović je jedan anahroni političar bez ikakve vizije, zaglavljen u 90-tim godinama, i sa takvim islamskim fundamentalistom, koji se krije iza odore "građanske države" BiH, teško da može biti bilo kakvog dogovora. Ako Izetbegovićev sin misli da će pokoriti milion Srba u Bosni i da će Srbija mirno gledati kako se uništavaju naši sunarodnici u toj državi zbog jedne šovinističke i genocidne politike, mislim da su na pogrešnom putu koji vodi u pakao. Nema te sile koja će pokoriti Srbe zbog kojih su, kada su udarili na njih, propala tri carstva. Dakle, Bakire, BiH je država od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Ako hoćeš, hoćeš, ako nećeš, ne moraš.

Sanja

pre 3 godine

Kljucni cilj jeste ocuvati mir i stabilnost. Ne smemo nasedati na provokacije. Srbija stoji uz svoj narod u Republici Srpskoj!

Rasko

pre 3 godine

Srbija ima cilj da odrzi mir i stabilnost sa zemljama u regionu ne obracajuci paznju na uvrede,nama upucene. Nama je bitno a je Srbija po rastu druga u Evropi, i da MMF prognozira Srbiji rast od pet odsto za tekuću godinu, dok su domaća predviđanja između 6 i 6,5 odsto rasta BDP-a.. To je ozbiljna politika ozbilnog politicara!

Branislava

pre 3 godine

Budućnost svake države je u prijateljskim odnosima sa drugim državama i njihovim narodima.

Milica

pre 3 godine

Mir, ne rat! Rat donosi samo jad, ništa dobro.

Ivana

pre 3 godine

Ne smemo da razmišljamo o destablizaciji regiona već da odnose svoje jačamo Hvala predsedniče što želite da izgradite autoputeve širom Zapadnog Balkana.

Jaksa

pre 3 godine

Srbija je zemlja koja zeli mir i stabilnost i medjusobnu saradnju, za dobrobit svih nas.

Sabina

pre 3 godine

Nikad više ne sme biti ratova. Previše ih je bilo na Balkanu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija