• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

25.04.2021

14:00

NEBOJŠA BAKAREC: Unutrašnji terorizam

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Unutrašnji terorizam

Podeli vest

Od 2018. godine, kao politički analitičar, napisao sam niz tekstova o političkom nasilju čiji je izvor deo opozicije. Pisao sam o anarhoterorizmu tih krugova, a posebno opširno sam pisao o napadu na Skupštinu Srbije, u julu 2020. Ovo kažem, da povodom ovog teksta, neko ne bi rekao - otkud sad ova tema. Sistematski pišem o ovoj temi

 

Oružano krilo!

Teroristički i mafijaški klan Belivuk je paravojno - oružano krilo široke grupe koja ima samo jedan cilj - ubistvo predsednika Vučića i nasilnu promenu vlasti. Ta grupa, pored oružanog, ima i političko krilo – finasijere, ideologe, nalogodavce i podstrekače. Većina terorističkih grupa ima i svoje, manje ili više legalno političko krilo i portparole. Do  sada se uglavnom pokazalo da su i pripadnici političkog krila i sami teroristi! Odgovor na pitanje ko čini političko krilo je jasan - svi oni koji unazad godinama pozivaju na nasilnu promenu vlasti, na sudove revolucije, na likvidaciju predsednika Vučića i članova njegove porodice, na likvidaciju funkcionera vlasti i SNS, svi koji su do sada pozivali na nasilje, ili su organizovali političko nasilje.

Količina naoružanja i eksploziva koja je pronađena u tajnoj prostoriji u zgradi u vlasništvu terorista i mafijaša klana Belivuk, ukazuje da se ne radi samo o mafiji, već o unutrašnjem terorizmu. Iz snimaka se vidi da je kod terorista i mafijaša za sada pronađeno: više od 10 kg plastičnog eksploziva, 5 protivpešadijskih mina, 4 bombe, 2 tromblonske mine, 1 tromblonska puška, 1 mitraljez velikog kalibra, 12 automata, 6 snajpera, 10 pušaka, 40 pištolja, i velika količina minicije. Razumno je pretpostaviti da teroristi i mafijaši imaju još skrovišta oružja i eksploziva. Ovolika količina naoružanja i  eksploziva govori i o antidržavnim namerama klana Belivuk, a ne samo o pripremi za mafijaške obračune. O tome pre svega svedoči količina eksploziva, mina i broj snajperskih pušaka. Nažalost, u sve su umešani i pojedinci bliski vlasti. U prilog ovome što govorim svedoče sledeće činjenice:

• Nadležni organi Republike Mađarske su 19.11.2020. dostavili Srbiji informaciju da je uhapšeni plaćeni ubica Čaba Der, posvedočio da su mu dve različite kriminalne organizacije s prostora Srbije i Crne Gore, nudile novac da ubije predsednika Srbije.

• Predsednik Srbije je 31.12.2020. medijima otkrio da je prisluškivan oko godinu i po, i da se radi o direktnom pokušaju državnog udara. To je potvrdio i ministar policije Aleksandar Vulin. Prisluškivani su i razgovori predsednikovog brata Andreja, starijeg sina Danila, i oca Anđelka.

• U SBPOKu je 20.01.2021. i 01.03.2021. dva puta saslušavana bivša državna sekretarka MUP-a, Dijana Hrkalović, povodom povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, ali i povodom okolnosti u vezi organizovanja likvidacije predsednika Republike. Odbila je poligrafsko ispitivanje.

• Dokazi o zaveri i pripremi atentata su isplivali 04.02.2021., posle hapšenja mafijaškog klana Belivuk. U skrovištima mafijaškog klana Belivuk su pronađene 2 snajperske puške, među ostalim pronađenim oružjem i drogom.

• Načelnik UKP, g. Bogdan Pušić je u kontekstu hapšenja mafijaškog klana Belivuk, 07.02.2021. izjavio da je preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno, prilikom proslave otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji (27.01.2021.) kako bi se obezbedio predsednik, zbog toga što su obaveštajni podaci ukazivali da će biti pokušano izvršenje atentata na predsednika Srbije.

• U SBPOKu je 28.02.2021. saslušan predsednik FSS, Slaviša Kokeza, povodom povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, ali i povodom okolnosti u vezi organizovanja likvidacije predsednika Republike. Odbio je poligrafsko ispitivanje.

• U SBPOKu je 10.03.2021. saslušan bivši potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, povodom povezanosti sa kriminalcima Darkom Elezom i Veljkom Belivukom, ali i povodom okolnosti u vezi organizovanja likvidacije predsednika Republike. Uz to Vuletić se sumnjiči za otmicu, iznudu i pranje novca, ali i za pedofiliju. Odbio je poligrafsko ispitivanje.

• Još više dokaza o zaveri i pripremi atentata je pronađeno 24.04.2021., kada su u skrivenoj prostoriji, u zgradi terorističkog klana Belivuk, u Ritopeku, pripadnici  MUP, BIA i TOK, pronašli nove dokaze, veliku količinu naoružanja i eksploziva.

Političko krilo?

Pozivi na nasilnu promenu vlasti, najave sudova revolucije, pretnje vešanjima i silovanjima, i drugim nasiljem, nasilni protesti, sve to je u punom intenzitetu započelo tek sa povratkom Dragana Đilasa u politiku. Statistika je neumoljiva – ona je kao sneg koji otkriva tragove Dragana Đilasa. Ne pada sneg da pokrije breg, već da zveri pokažu tragove. Izneću jedan primer. Od kada se Dragan Đilas vratio u politiku, od početka 2018., broj napada na prostorije SNS se učetvorostručio. Do tada je bilo deset napada tokom 5 godina (2013. do 2018.) a od 2018. do danas (tokom tri i po godine) je bilo 40 napada na prostorije SNS. Napadnuto je, razlupano, čak i spaljeno, više od 50 prostorija SNS. Neke su razbijane i 4 puta (hronološkim redom): Smederevo (2013.), Bečej, Surdulica, Zrenjanin dva puta, Ćuprija, Voždovac, Kragujevac, Lajkovac,  Zvezdara, Rakovica, Požarevac, Sombor, Sevojno, Lazarevac tri puta, Železnik, Petrovaradin, Novi Beograd, Savski kej, Stari grad četiri puta, Zemun dva puta istog dana Novi Sad Stražilovska, Novi Sad Podbara, Novi Sad Centar 2, Čačak, Vračar, Bački Petrovac dva puta, Bač, Šabac, Mladenovac dva puta, Bečej, Pančevo, Niš, Palilula (2021.). Onog trenutka kada je država krenula u obračun sa teroristima i mafijašima klana Belivuk, političko krilo klana je krenulo da napada državu i vlasti, i da relativizuje uspeh u borbi protiv terorizma i mafije. U to su se uključili političari iz pojedinih opozicionih stranaka, pojedini tajkuni i njihovi mediji.

U prilog ovome što govorim svedoče sledeće činjenice - navešću samo nasilne događaje u kojima je učestvovao Dragan Đilas, u oba perioda u kojima se bavio politikom:

• Početkom 2005. godine, Dragan Đilas je pretio policajcu Dejanu Steviću koji ga je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja. Đilas je pred svojom decom i suprugom, psovao policajca (rekao mu je „odjebi, bre“), i pretio mu je da će ostati bez posla, rekavši mu „ja se borim da takvi kao ti ostanu bez posla, evo ti vizit karta da znaš ko te je ostavio bez posla“.

• U oktobru 2008., Đilas je na sednici Skupštine grada, pred kamerama, najgrublje psovao („je*em ti i majku i oca i sestru i sve po spisku“) odbornika SRS, Zorana Ognjanovića. Bio sam na licu mesta, na sednici kao odbornik, i sve to sam lično čuo.

• Đilas je u decembru 2014. bio izazivač porodičnog nasilja, nad bivšom suprugom i bivšim tastom, kome je naneo telesne povrede. O svemu je obaveštena policija koja je izašla na lice mesta. Potresne izjave u policiji  su dali, bivša Đilasova supruga i njeni roditelji.

• U maju 2018., na sednici Skupštine grada, Đilas je za govornicom fizički nasrnuo na odbornika SNS, Aleksandra Mirkovića.

• Setimo se da je jedan od Đilasovih liderčića, Željko Veselinović pozvao na silovanje premijerke Ane Brnabić 24.12.2018. Đilas je pravdao Veselinovića i nije osudio ovaj poziv na nasilje.

• Dragan Đilas se tokom šetnje 19.01.2019. sukobio sa učesnicima protesta iz studentske grupe „Marks 21“. Đilas je studente (među njima i unuka Ivana Stambolića) najgrublje izvređao mizoginim i homofobnim psovkama (citiram Đilasa:„Pi*ka li ti materina bre. Je*em li ti mater pe*ersku“).

• Đilas je predvodio nasilni upad u RTS, 16.03.2019., kada je demoliran RTS i onemogućen mu je rad u trajanju od više sati. Zaposlenima u RTS-u je prećeno i vređani su.

• Đilas je predvodio napad na zgradu Predsedništva je 17.03.2019. Tokom protesta 16. i 17. marta 2019. je povređeno šest policajaca.

• Dragan Đilas je 17.03.2019. na Terazijama, pretio pripadnicima policije u civilu da će ostati bez posla kada on dođe na vlast. Citiram Đilasa:„Šta ćeš sutra da radiš kada se promeni vlast?“. 

• Dragan Đilas se više puta slikao sa kriminalcima osuđivanim za teška krivična dela - sa Vladom Japancem (u novembru 2020.), Milutinom Bakićem i Milanom Dabovićem.

• Đilasovci, nogovci, obradovićevci, ljotićevci, damnjanovci i Belivukovi „navijači“ su 07.07.2020. napali Skupštinu Srbije, u nameri da na nasilan način svrgnu vlast. Zakratko su uspeli da prodru u Skupštinu. U narednih 5 dana su vandalizovali Skupštinu i taj deo grada. Povredili su 140 policajaca. Đilas je podržao ovo nasilje, i opravdavao je nasilnike izvrtanjem istine – tvrdio je da je policija napala mirne građane. Istina je bila obrnuta – nasilnici su 5 dana napadali Skupštinu i policiju.

Tajkun Đilas je od 2018. više puta izjavljivao: „Mi smo danas u jednom sistemu koji liči na pravi fašizam“,„Mi imamo zemlju koja ulazi u fašizam“, „Srušićemo ovu fašističku vlast“, „Ova vlast je, po mom mišljenju, fašistička“. Đilas je optuživao Vučića „da uvodi fašizam u Srbiju“, „da od Srbije pravi koloniju, rasprodajući zemlju“. Đilas je pretio predsedniku Vučiću, i poručio mu je: „Vučiću ti si jedan kreten…Kukavice jedna bolesna… Platićeš kad tad…“. O rastrojstvu Dragana Đilasa, svedoče i ova dva skandala. Đilas je 02.02.2021. optužio Zapadnu Evropu, UK, SAD i Kanadu, da podržavaju navodni neofašizam u Srbiji, čime je i optužio 30 država zapada da su i one neofašističke. Citiram Đilasa: „Zapadna Evropa i Amerika već devet godina direktno daju podršku Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju, a taj sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, saglasnost da Srbija uđe u dužničko ropstvo prema Kini“. Dragan Đilas je 19.04.2021. izvređao posrednike Evropskog parlamenta. U uvredljivom pismu koje im je uputio Đilas ih je lažno optužio da su unapred minirali dijalog o izbornim uslovima, da veličaju Parlament u kome se neistomišljenicima crtaju mete na čelu. Optužio je EU posrednike da navodno veličaju lažni dijalog iz 2019. godine, u kome su učestvovali, i da žele samo kozmetičke izmene izbornih uslova. Ovim je Đilas sebe i svoju stranku svrstao u korpus antievropskih stranaka. Dragan Đilas je jedina osoba u Srbiji koja upotrebljava svoje ogromno bogatstvo protiv države. Jedino Đilas, u Srbiji, ima dovoljno sredstava, moći i medija, da bude finasijer, inspirator, nalogodavac i ideolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srelo

pre 2 godine

А тероризма није било 5. октобра 2000.!?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija