• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.04.2021

18:45

SRPSKI "NON PEJPER"! E, TO ĆE BITI ŠOK ZA ZAPAD, REGION, PRIŠTINU... Svaka batina ma dva kraja, pa i...

Politika

SRPSKI "NON PEJPER"! E, TO ĆE BITI ŠOK ZA ZAPAD, REGION, PRIŠTINU... Svaka batina ma dva kraja, pa i...

Podeli vest

U specijalnom diplomatskom ratu koji ima za cilj da Srbija odustane od Kosova i Metohije i da Bosna i Hercegovina postane unitarna država, poseglo se za novim oružjem - non pejperom. Ali, mnogi bi bili iznenađeni ako bi u javnost odjednom iscurio - "srpski tajni papir"

Iako taj non pejper ne postoji, a sigurni smo da zvaničnici u Beogradu uopšte i ne rade na njemu, mogli bismo slobodno da pretpostavimo da bi on, kada bi nastao, bio potpuno drugačiji od ovih koji su pušteni u javnost.

Podsetimo, najpre je takozvani slovenački papir (zvanična Ljubljana demantovala njegovo postojanje) uznemirio duhove na Balkanu jer predviđa podelu Bosne i Kosova, cepanje granica i stvaranje etničkih država.

Potom, usledio je navodni nemačko-francuski non pejper (Berlin i Pariz negirali da postoji), lansiran iz Prištine, koji „nudi" Beogradu brojne ustupke da bi Srbija učinila „samo jedno" - priznala nezavisno Kosovo.

Ali, umesto tih „probnih balona", lukavih i nepristojnih ponuda, višestruko demantovanih ideja i predloga, vratimo se na nepostojeći non pejper Srbije.

Šta bi mogao da sadrži taj nezvanični papir i zašto bi mnoge štrecnuo i izbio im adute iz ruku?

Srbija bi najpre mogla da iznese šokantan predlog:

- Da se ubuduće obavezno i doslovce, apsolutno poštuju svi međunarodni sporazumi pravno važeći za sudbinu celovite Bosne i Hercegovine i Kosova i Metohije u okviru Srbije - Dejtonski mirovni sporazum i Rezolucija 12 44.

Beograd bi, zatim, mogao žestoko da uzburka strasti na Zapadnom Balkanu predlogom:

- Da se Republici Srpskoj vrate sve dejtonske nadležnosti koje su joj otete bahatom uzurpacijom i siledšijskom političkom samovoljom visokih predstavnika u poslednje dve decenije. 

PUTINU PUKAO FILM, RUSIJA PROTERUJE DIPLOMATE IZ SLOVAČKE, LETONIJE, LITVANIJE I ESTONIJE... Imaju sedam dana da napuste zemlju!

Dalje, srpski non pejper mogao bi opasno da uznemiri regionalne i zapadne duhove i idejom:

- Da se poštuju i odmah, bez odlaganja primene baš sve dogovorene odredbe Briselskog sporazuma uključujući i formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

Tajni beogradski papir mogao bi potpuno da protrese zapadnu konstrukciju utemeljenu u ovom delu Evropu porukom:

- Da je Srbija spremna da Albancima na Kosovu i Metohiji, na osnovu međusobnog dogovora i odluke SB UN, omogući takvu suštinsku i teritorijalnu autonomiju kakvu nisu zabeležili moderna politička i pravna teorija i praksa.

Foto: AP/Reuters fotomontaža

Srpski non pejper imao bi i završnu napomenu koja bi baš ustalasala i uzbudila javno mnjenje zapadnih i regionalnih centara:

- Da Srbija sve ove ciljeve neće postizati nasilnim sredstvima, ratom, jednostranim potezima već isključivo kroz dogovore, saradnju, kompromis sa susedima i uz saglasnost Evropske unije, velikih sila i članica SB UN.

Rat non pejperima je tek počeo. Simbolički, krenuo je ponovo baš iz Slovenije. U toku je zauzimanje startnih pozicija, prestrojavanje, zagrevanje pred žestoke okršaje.

KOMŠIĆ KAO OPAREN NAPUSTIO SASTANAK SA BORELJOM, razbesnela ga jedna DODIKOVA REČENICA! Skandal na onlajn susretu sa evropskim šefom diplomatije!

Važno je znati da i Srbija ima ubojito oružje. Tajni papir koji još - ne postoji.

Kao što je demantovano i postojanje onih zapadnih papira čiji sadržaj je već objavljen.

Ko razume, shvatiće.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srpkinja

pre 2 godine

Dosta smo bili stishodljivi.Samo napred i pokazimo nasu snagu...

Milutin

pre 2 godine

Trebalo bi albanijj srbi da podelele sy grckom.bosna i zaleđe dubrovnika srbiji.deo makedonije bugarima i biće mir u evropi sledećih 1000 godina

UZALUD VAM TRUD SVIRAČI! SRBIJA IMA SVOJE CILJEVE I NIKAKAV NON-PEJPER JE NEĆE NATERATI da promeni mišljenje ako je ono NA ŠTETU SRPSKOG NARODA!
Politika

UZALUD VAM TRUD SVIRAČI! SRBIJA IMA SVOJE CILJEVE I NIKAKAV NON-PEJPER JE NEĆE NATERATI da promeni mišljenje ako je ono NA ŠTETU SRPSKOG NARODA!

Poplava non-pejpera, tajnim papirima koji "plutaju" Balkanom ispipavanje su pulsa - na šta je Srbija spremna, a na šta ne. To je poenta i slovenačkog papira koji se odnosio na Bosnu i Hercegovinu i novog koji se odnosi na rešenje kosovskog pitanja, kaže nam Stevica Deđanski, direktor Centra za razvoj međunarodne politike

27.04.2021

21:38

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija