• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

06.05.2021

19:03

NE, NISU KRIVI ALBANCI, OVO JE MASLO ZAPADA! Proteraš Srbe, one koje ostanu tučeš, ubijaš, pa ih onda OPTUŽIŠ ZA  GENOCID!

Politika

NE, NISU KRIVI ALBANCI, OVO JE MASLO ZAPADA! Proteraš Srbe, one koje ostanu tučeš, ubijaš, pa ih onda OPTUŽIŠ ZA GENOCID!

Podeli vest

Lažno Kosovo najavljuje tužbu za genocid protiv Srbije iako su veliki deo južne srpske pokrajine potpuno etnički očistili proteravši više od 200 hiljada Srba

Kosovo nije pravni subjekt da bi moglo da tuži Srbiju za genocid, a to ne može u ime njega da uradi ni treća strana, na primer, Albanija, jer bi ta strana morala da dokaže koji je njen pravni interes u toj tužbi, komentariše advokat i bivši sudija Goran Petronijević najave iz Prištine da se sprema tužba za genocid protiv Srbije.

Najavljena tužba protiv Srbije za genocid

Petronijević kaže da pre svega ne postoje elementi koji definišu genocid. To je namerni međunarodni zločin koji ima za cilj da se potpuno ili delimično uništi nacionalna, etnička, rasna i religijska grupa.

- Nisam siguran da će biti prihvaćena takva vrsta aktivne legitimacije jer Kosovo nije međunarodno priznata država. To je prvo. Drugo, njihova priča da to mogu da urade preko Albanije je na „klimavim nogama" jer ni Albanija u tome nema pravni interes, odnosno aktivnu legitimaciji da bi mogla da tuži, jer je Kosovo i Metohija deo druge države - Srbije - objašnjava Petronijević. 

SARAJEVO ĆE CRĆI OD MUKE, PETER HANDKE SUTRA U BANJALUCI I ANDRIĆGRADU! Nobelovaca čeka "Velike nagrada Ivo Andrić"! ETO, TOLIKO!

Ukoliko Priština uspe da se propoji Albaniji, što su njihove aspiracije, onda bi jednog dana Albanija možda i mogla da se pojavi u tom smislu pred Međunarodnim sudom pravde.

- Ovo za sada su prazne priče. Odlučivati o tome da li je bio ili ne genocid je potpuna glupost inače. Oni su ohrabreni rečima koje je izrekao nemački ambasador u Srbiji kad je pomenuo genocid, vezano za bombardovanje SRJ, ali su prevideli da je on u stvari negirao postojanje genocida time što je izgovorio da je on sprečen bombardovanjem - napominje naš sagovornik.

Inače, ako bismo govorili o svemu što se na KiM dešavalo možemo govoriti samo o genocidu nad Srbima jer sve što se dole Srbima, uključeno je u definiciju genocida.

Srbima se po definiciji desio genocida. a ne Albancima 

- To je genocid koji su pripadnici terorističke organizacije OVK počinile nad srpskim i nealbanskim življem koje je ubijano, proterivano, mučeno, zatvarano i na kraju je iseljeno više od 200 hiljada Srba sa Kosova. Na taj način je faktički veliki deo teritorije Kosova i Metohije etnički očišćen od Srba čime su uništili etničku, versku, nacionalnu grupu, a to su sve četiri odrednice koje definišu genocid. Dakle, ni jedna od ovih odrednica nije počinjena od strane Srba prema Albancima ali jeste od Albanca prema Srbima - napominje sagovornik Sputnjika.

Foto: Tanjug

Ovo je prištinska strategija nastupa, odnosno napada, koja se odvija istovremeno sa pretnjama prema svedocima koji treba da svedoče protiv zločina OVK pred Specijalizovanim sudom . To je i pokušaj da se unište dokazi u tekućim procesima.

PUTIN PROVALIO PODLU IGRU! Turska, Britanija i Ukrajina formiraju savez protiv Rusije, NJIHOVI PLANOVI ZA KRIM DOVEŠĆE DO VELIKOG RATA!

- Pretnjom tužbe pokušavaju da prikriju ono što stvarno rade, a to je genocid nad pravdom. Ovo je jednostavno nastavljanje terorističkih aktivnosti nad radom suda jer se oni bave zastrašivanjem, otkupljivanjem, pretnjama i ucenama prema svedocima - ističe Petronijević.     

"Srpski genocid" demantuju OVK optužnice

Po njegovim rečima, i sama činjenica da se sudi pripadnicima OVK, a pre svega za zločine koje su počinili nad svojim sunarodnicima Albancima pa tek onda prema Srbima, dodatan je dokaz da Srbi nisu počinili genocid na Kosovu.  

SRBI IGRAJU VRHUNSKI I BAŠ NERVIRAJU ZAPAD - NE GOVORE O RATNOM RAZLAZU BIH! Histerija u EU i SAD, Banjaluka im izbila sve adute!

Tužbu za genocid protiv Srbije najavila je potparolka vlade privremenih prištinskih institucija Rozafa Keljmendi za kraj sledeće godine, jer je za nju, kako je izjavila, potrebno finalizirati plan rada koji sadrži mnoge tehničke aspekte. Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je taj plan u svom prvom obraćanju u Skupštini nakon što je izabran, pre mesec dana.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teos

pre 2 godine

To je super vest a onda krenuti u protivtužbu Albanije za kopnene napade na SRJ 1999te jer su upravo iz tog pravca pokušavali da probiju liniju odbrane VJ i ostali da leže pokošeni glupi kozo..bci xexe a o genocidu će se tek suditi šiptarima za 1999-2004-20..

Amater

pre 2 godine

TITO JE KRIV ZA SVE A NAJVISE STO IH JE PRIMAO RASIRENIH RUKU IZ ALBANIJE...TREBA POPISATI SVE SRPSKE I ALBANSKE ZRTVE KAO I PROTERANE OD 1970-2021 PA DA SE VIDI KO JE VRSIO GENOCID I KO JE PLACAO TE NASELJENE ALBANCE CITAV ZIVOT.TO SAMO U SRBIJI IMA DA SE ALBANCI NAORUZAVAJU I UBIJAJU SRBE I POLICAJCE DVADESET GODINA A DA ZA TO BUDU KRIVI SRBI.

Jakno

pre 2 godine

A frikom hladnjace nikada nisu postojale, ziveo nas najbolji presents najlepsi vredni, a ne kao oni bivsi koji su today bili na vlasti dhilassolakdjilas

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija