• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.05.2021

21:47

MINISTAR VULIN: Radman danas nije slavio Dan pobede!

Politika

MINISTAR VULIN: Radman danas nije slavio Dan pobede!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas da je ministar Radman kao neuspešni lovac u vicu sa medvedom

- Ministar Radman je kao neuspešni lovac u onom vicu sa medvedom, dopalo mu se, pa dolazi po još. Da mu učinim i da ponovim - Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najpre 1941. godine, razbijanjem Кraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Кosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Кosovo nezavisno zato što je to "realnost",  kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na ponovljene napade šefa hrvatske diplomatije na Srbiju.

- Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem lečimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obeležavamo Danom pobede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića - izjavio je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Pa šta on da slavi!? On je dokaz, i oni njemu slični, da fašizam nije pobeđen!

Smrad

pre 2 godine

Persona nongrata, čudo da ga iz ulice još puštaju

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05