• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2021

20:09

ALBANCI S KOSOVA MASOVNO DOLAZE NA VAKCINACIJU U SRBIJU! Gazeta: Kurti nema rešenje, situacija sa pandemijom zabrinjavajuća

Politika

ALBANCI S KOSOVA MASOVNO DOLAZE NA VAKCINACIJU U SRBIJU! Gazeta: Kurti nema rešenje, situacija sa pandemijom zabrinjavajuća

Podeli vest

Uz činjenicu da je Kosovo i Metohija među poslednjima po broju vakcinisanih građana, stoji i podatak da, pored Srba, sve veći broj Albanaca sa Kosova i Metohije odlazi u centralnu Srbiju kako bi primili vakcinu protiv korona virusa

"Gazeta ekspres" navodi da "hiljade Albanaca sa Kosova, uglavnom starijiih, odlazi na vakcinacione punktove u Srbiju, najcešće u Rašku, a da kosovska vlada nema odgovor i rešenje za ovaj problem".

Iako su pitanja o ovoj temi poslata kabinetu Aljbina Kurtija, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu unutrašnjih poslova, Gazeta nije dobila odgovor ni jedne od ovih institucija, prenosi Kosovo onlajn.

Na ovaj problem ukazuju i clanovi skupštinskog Odbora za zdravstvo, a član ovog odbora iz redova DPK Bekim Hadžiju podseća da je kosovska vlada odbila pomoć u vakcinama od Albanije i da zbog izostanka dovoljnih količina vakcina, Albanci odlaze u centralnu Srbiju da se vakcinišu, dodaje se u tekstu.

- S obzirom da vlada nije uspela da obezbedi vakcine, imamo informacije da će mnogi građani biti vakcinisani u Srbiji. Dok je vlada odbila vakcine iz Albanije, deo stanovnika Gnjilana i Prištine idu u Preševo, dok građani severnog dela Kosova organizovano idu u Novi Pazar. Građani pronalaze alternativne nacine, a kosovska vlada samo posmatra - izjavio je Hadžiju.

On je dodao da, iako je situacija sa pandemijom zabrinjavajuća, nema izveštaja ministra zdravlja Arbena Vitije.

Priština je do sada uspela da obezbedi oko 29.000 vakcina koje su najpre namenjene za imunizaciju zdravstvenih radnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dera

pre 2 godine

Kao sto mogu videti njihove gazde bas zabole za njihovo zdravlje . Isto tako cim ne budu imali interes na tom terenu pustice ih niz vodu.

Sosa

pre 2 godine

Dokle ćemo da finansiramo Šiptare. Malo godina smo ih finansiralu i lepo su nam se zahvalili.Kako im nisu poslali vakcine njihovi prijatelji ameri, nego dolaze da se vakcinišu o našem trošku.

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Tim cinom priznaju da je juzna pokrajina deo Srbije a oni srpski drzavljani. Svi oni imaju srpske licne karte ili pasose, to i jesu drzavljani Srbije a samoproglasena vlada nek stavi prst na celo i neka se zapita, ko im je jos omogucio da se besplatno vakcinisu i ko im je davao novcanu pomoc. Svi oni stoje u redu i za svaku novcanu pomoc koju Srbija daje svojim drzavljanima. Sad bi trebalo te spiskove svih dostaviti zemljama koje juznoj pokraniji priznaju drzavu da da vide ciji su to gradjani. Americki, Nemacki ili Srbije.

Djole

pre 2 godine

Sam Bog nam je poslao rešenje za okupaciju Kosova ali mi kao lud narod ga odbacujem! Umesto da zatvorimo granice sa Kosovom i zabranilo bilo kakvu vakcinaciju njihovih gradjana mi im pružamo ruku onima koji su ubijala našu decu i palila naše svetinje! I sutra će isto to raditi! Ne vidim zašto stalno izigravaju milosrdni anđela prema onima koji nas sistematski uništavaju i satiru! A bolje da smo milosrdni anđeli po shvatanju NATO a izapada i njihove humanosti.

Comi

pre 2 godine

Dati im papir da potpisu da je kosovo srbija i nije problem.Posle toga okaciti javno da se.pokolju medju sobom.Inace nema vakcina pa nek se lece lizuci uranijum.

NEBOJŠA

pre 2 godine

па вакцинишите их ,ПВМ,ал са мишомором

U Nišu organizovana akcija grupne vakcinacije lovaca!
Srbija

U Nišu organizovana akcija grupne vakcinacije lovaca!

U Domu zdravlja u Nišu danas je u saradnji Ministarstva zdravlja Srbije i Lovačkog saveza Srbije organizovana akcija vakcinacije lovaca, a ta akcija će sutra biti nastavljena u Kragujevcu i potom za dva dana u Beogradu i Novom Sadu

11.05.2021

17:17

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17