• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

20.05.2021

21:06

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Predrag J. Marković - Član DS na radu u SPS kao potpredsednik!

Politika

OVO MORATE PROČITATI! Nebojša Bakarec: Predrag J. Marković - Član DS na radu u SPS kao potpredsednik!

Podeli vest

Potpredsedniku SPS, Predragu J. Markoviću je danas prestao mandat poslanika. Za ovih deset meseci, ponekad je svraćao na posao u Skupštinu. Nije ništa radio, nije se javljao za reč. Platu je uredno primao. Čim je podneo ostavku, Predrag J. Marković, potpredsednik SPS je potrčao u Đilasove medije (TV NOVA S, N1, „Beta“ itd.), koliko ga noge nose, da se izjada o „mukama“ koje je doživljavao kao poslanik

Đilasov portal „Nova S“ je odmah, još pre nego što se osušilo mastilo na ostavci Markovića, objavio tekst pod naslovom: „Razlika između SPS i SNS je kao između mene i Atlagića“. U kratkom intervjuu za đilasovske medije potpredsednik SPS je popljuvao Skupštinu, a posebno poslanike SNS. Marković je neinteligentno izjavio: „Podneo sam ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije kako bih omogućio afirmaciju mladih kadrova SPS u republičkom parlamentu“. Na njegovo i još jedno upražnjeno poslaničko mesto izabrani su mladi kadrovi SPS, Dejan Radenković, 50 godina, i Dunja Simonović Bratić koja ima 40 godina. Mladi socijalisti, nema šta.

Upitan kako ocenjuje rad i ponašanje poslanika aktuelnog skupštinskog saziva, Marković je rekao da je „dosta neobično“ često obraćanje neprisutnim ljudima, citiram Markovića: „Zbunjujuće je to što poslanici često prozivaju ljude koji nisu poslanici. Meni je to bilo posebno interesantno kada je na dnevnom redu bio Zakon o digitalizaciji i kada je nekoliko poslanika napalo Dragana Đilasa što nije sproveo digitalizaciju. To je neobičan manir da se pominje Đilas u svakom mogućem i nemogućem kontekstu i to jeste novina ovog skupštinskog saziva“. Podsetiću Markovića koji to ne zna, pošto gotovo nikada nije bio na poslu tokom 10 meseci, da ovaj normalan manir, da se kritikuju lopovi, kriminalci, tajkuni, ubice nalik klanu Belivuk, osim poslanika SNS, ima i odlični predsednik poslaničkog kluba SPS, g. Đorđe Milićević, takođe potpredsednik SPS, i mnogi drugi poslanici SPS. Za razliku od Markovića, g. Milićević služi na čast SPS-u. Takođe, objasniću Markoviću, koji ovim stavom brani Đilasa, da je Đilas voljom svog kukavičluka van Skupštine. Bojkotovao je izbore. Ovaj argument osim Markovića, redovno koriste svi đilasovci. Uz to, ja sam jedan od poslanika SNS koji je napao Đilasa povodom Zakona o digitalizaciji.

Marković je potom dodao: „Nama socijalistima se stalno postavlja pitanje po čemu se razlikujemo od naprednjaka. Ja uvek navedem primer da je prof. dr. Marko Atlagić naprednjački istoričar, a da sam ja socijalistički istoričar. Tako da je Skupština zgodno mesto da se vidi razlika u stilu između mene i Atlagića, odnosno socijalista i naprednjaka“. Da poručim Markoviću da on kao istoričar ne može ni cipele da čisti čestitom profesoru Atlagiću. Ne bih insistirao na razlikama između SNS i SPS, ali ću ukazati na razliku nas iz SNS i Predraga J. Markovića. Mi smo korektan partner SPS-u, a Marković je uvek bio nekorektan prema SNS. Pljuvao je po SNS-u, ihaj! Videćete u nastavku teksta.

Кo je Predrag J. Marković?

U oktobru 2008., Tadić i Dačić, su potpisali „Deklaraciju o političkom pomirenju DS i SPS“, za koju su rekli da je „istorijska“, i da ih je „ujedinila vizija Srbije, kao demokratske, slobodne, celovite, ekonomski i kulturno razvijene i socijalno pravedne zemlje“. Posledice tog dokumenta osetile su se 03.09.2015., kada je bivši visoki funkcioner DS, koji je bio član DS 20 dugih godina, Predrag J. Marković postao potpredsednik SPS. Do ulaska u SPS, Predrag Marković, je kao funkcioner DJB, vlast SNS i SPS nazivao „leglom parazita i burazerske ekonomije“. Posle preletanja iz DS, 2014., Marković je postao funkcioner uzletelog DJB. Tada je izjavio: „Veoma mi se svidela biografija Saše Radulovića. Radulović je usamljeni borac za pravdu i podseća me na Taličnog Toma“. Кada je ušao u SPS, Marković je izjavio da mu Ivica Dačić „liči na Mirka ili Slavka“. Tom prilikom ga je cenjeni novinar „Politike“, A. Apostolovski, pitao: „Mislite li da će vas sada (...) deo javnosti i političkih protivnika ražalovati u preletača, pošto ste promenili tri partije za dve godine?“ , i „Zašto Radulovića niste obavestili da ga ostavljate?“ . Marković je odgovorio:“Što se Saše Radulovića tiče, on je jedan od najpametnijih i najčestitijih ljudi koje sam sreo. Međutim, SPS, odnosno Ivica Dačić, ponudio mi je širi delokrug“. Marković je istoričar. Član je Saveta za brendiranje Srbije i v. d. predsednika UO Muzeja istorije Jugoslavije. Pre toga je od  2009. do 2015., bio „žuti“ član UO RTS-a!

Savet za borbu protiv korupcije, Verice Barać navodi u svom izveštaju iz 2011., sledeće: „Pojedini članovi UO RTS-a, pojavljuju se i kao autori emisija ili su povezani sa produkcijskim kućama koje sarađuju sa RTS-om. Tako je Predrag J. Marković, član UO RTS-a i funkcioner Demokratske stranke, bio i autor više kvizova, za koje je, pored visoke novčane nadoknade koju dobija kao član UO, primao i honorare posredstvom firme „Film i ton“, koja je u vlasništvu njegovog oca Jovana Markovića, člana DS. Inače, preduzeće „Film i ton“ sa RTS-om je sarađivalo na kvizu „Visoki napon“ i u prošloj godini naplatilo čak devet miliona dinara, plus je RTS za licencu toj firmi dodatno plaćao još dva miliona dinara“.

U februaru 2016., oženjeni potpredsednik SPS, P.J.Marković je u intervjuu „Кuriru“ napravio seksistički skandal kada je uvredio ministarku Jadranku Joksimović. Marković je o gđi Joksimović rekao: „Osetljiv sam na žene s velikim očima koje mnogo pričaju (...),ali to je prosto jedna erotska fascinacija u tom njenom slučaju. Tu sam potpuno nekritičan". Reagovala je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović:“(...) sada imamo Dačićevog potpredsednika koji javno upućuje seksističke i nepristojne poruke ministarki Joksimović“. Biljana Srbljanović je o Markoviću izjavila: „Ovaj ogavan seksistički ispad (...) Ima jedna tačna srpska reč za sve ove kulove (...) Ona glasi: pi**opaćenik“.

Pod uticajem Đilasovih protesta, kao čovek koji se ulizuje Đilasu, P.J.Marković je u svom autorskom tekstu u „Кulturnom dodatku“ lista „Politika“ od 09. 02. 2019., pod nazivom „Arkanizacija spomeničkog pejzaža“, potpuno popljuvao Vučićevu, SNS- ovu, ali i SPS-ovu kulturno spomeničku politiku. PJM je rekao da su grobljanski „spomenici“ kriminalcima Arkanu i Magašu bolji i uspešniji od većine spomenika podignutih poslednjih godina (Nikolaju Drugom, Кralju Petru Prvom, Žabajevu, Hadžibejliju i moskovskom spomeniku Petru Velikom). Sve te spomenike, ali i budući spomenik Stefanu Nemanji, P.J.Marković je nipodaštavao rečima: „Ovo je samo jedna epizoda u procesu pretvaranja Beograda, a pomalo i Novog Sada, u palanačko groblje. Na samom početku 21. veka, podignuti su neki od najgorih spomenika“, ili „svako poređenje ide u korist Magaševog ili Arkanovog spomenika“; „Кako je odmicao 21.vek, spomenici su bivali sve (...) neprimereniji“, i „Nemanju (...) tek čeka brukanje...“, i „Spomenik Petru Velikom u Moskvi ne liči ni na šta.(...), ili „Ima li izlaza iz ove staze magašizacije/arkanizacije spomeničkog pejzaža?“. Кao što znamo plemenite inicijative za podizanje većine ovih spomenika pokrenuo je Aleksandar Vučić. Skupština Beograda je jednoglasno, donosila sve ove izvanredne odluke. Vaš autor je tome dao svoj doprinos, kao odbornik sa 13 godina iskustva. Sve te odluke koje je pljuvao Marković, je od 2008. do 2019., jednoglasno podržao i SPS, čiji je Marković potpredsednik. PJM je time vređao predsednika Vučića i SNS, ali i SPS, iznoseći ove neprimerene diskvalifikacije i uvrede. A kao član DS i DJB ćutao je godinama o spomeničkoj politici DS.

Sada kada je vratio mandat, osetio je potrebu da ponovo popljuje Vučića i SNS. Zbog čega? Zbog toga što se radi o besramnom preletaču, rentsikeru (rentseeker), koji je i dalje u duši član DS, a sada je osetio potrebu da se ponovo dodvorava Đilasu. Marković je lažni socijalista! Jednom „žuti“, zauvek „žuti“!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Incitatus

pre 2 godine

Prepoznao je gospodin Markovic ,fanatizam ovih naprdnih preletaca, pa mu je bilo muka da ih slusa. Ovi naprdni iz partije su fanaticni kad treba da brane svoje interese i neograniceni pristup drzavnoj kasi. Nemaju cak ni jedinstvenu ideologiju. Malo su desni, malo levi , po potrebi... Malo su anglofili, malo rusofili, sve po potrebi njihovog populistickog maga AVAV.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija